Το πρωί θα κατατεθεί ο φάκελος στην ΕΕΑ – Στάση αναμονής με την φορολογική ενημερότητα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με διαδικασίες εξπρές, το πρωί της Πέμπτης θα κατατεθεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ο φάκελος του ΟΦΗ με την αισιοδοξία ότι θα εγκριθεί.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να βρεθεί εκεί ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ Μάνθος Πουλινάκης προκειμένου να παραδώσει τον φάκελο που ετοιμάζεται εδώ και αρκετές ημέρες. Πλέον, το βάρος έχει δοθεί στην εξασφάλιση της φορολογικής ενημερότητας όπου από το πρωί βρίσκονταν στην εφορία ο πρόεδρος της ΠΑΕ και ο αντιπρόεδρος Κώστας Τουγλής. 

Στον ΟΦΗ τηρούν στάση αναμονής για το θέμα της φορολογικής ενημερότητας ώστε αν χρειαστεί την Πέμπτη να πληρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται – περίπου 25 χιλ. – μιας και ήδη έχουν ολοκληρώσει όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα. Και τηρούν στάση αναμονής για αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω…

Πάντως, την ίδια ώρα η ιστοσελίδα soccerplus αναφέρει ότι η ΕΕΑ προσανατολίζεται στο να δώσει στις ομάδες που δεν έχουν ενημερότητα προκειμένου να περάσει τροπολογία για την ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ, μετά τις 27 Αυγούστου οποότε και θα ξανανοίξει η Βουλή και να ενταχθούν οι ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα στις νέες ρυθμίσεις.

Ωστόσο, υπάρχει το πρόβλημα των μεταγραφών αφού χωρίς ενημερότητα δεν μπορούν να γίνουν. Το θέμα αυτό το αντιμετωπίζουν θετικά η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα και προσανατολίζονται σε δυο λύσεις. Η πρώτη είναι να παρατείνει την μεταγραφική περίοδο και να δοθεί η δυνατότητα για μεταγραφές ποδοσφαιριστών, Ελλήνων ή ξένων, που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η δεύτερη λύση είναι, λόγω των «ειδικών συνθηκών», να γίνουν μεταγραφές με την αίρεση να κατατεθεί η ενημερότητα. Είναι σαφές πως ότι ισχύσει για την ΑΕΚ θα ισχύσει και για τις άλλες ομάδες που έχουν παρόμοιο πρόβλημα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook