Κουκιαδάκης: “Υπάρχουν νομικά περιθώρια αντίδρασης”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευρυπίδης Κουκιαδάκης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι ο ΟΦΗ μπορεί να δικαιωθεί και να πετύχει την ανατροπή της απόφασης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ευρυπίδη Κουκιαδάκη στον Athletic Radio 104,2

Για τη συνάντηση με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα:

«Ενημερώσαμε για αυτονόητο. Υπάρχει μια κατάσταση που γίνεται επικίνδυνη και ο καθ’ ένας να αναλάβει τις ευθύνες που υπάρχουν. Διότι μιλάμε για μια κατάσταση επικίνδυνη. Μια κοινωνία αισθάνεται και δίκαια ότι αδικείται. Και ευτυχώς μέχρι τώρα αντιδράει ψύχραιμα. Μεταφέραμε με αξιόπιστο και αντικειμενικό τρόπο για το τι συμβαίνει στο Ηράκλειο. Επρεπε να ενημερωθεί η κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Αυτά είναι σαχλαμάρες. Αυτοδιοίκητο δεν σημαίνει ασυδοσία».

Για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η κίνηση αυτή:

«Παίζει το ρόλο της αυτή η κίνηση. Ενεργοποιήθηκε ένας μηχανισμός. Για να κρούσει το καμπανάκι σε εκείνους που διοικούν το ποδόσφαιρο, με τον τρόπο που το κάνουν. Όταν μιλάμε για ένα ποδόσφαιρο επιδοτούμενο από τον ΟΠΑΠ και χρηματοδοτούμενο δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτοδιοίκητο. Αυτός λοιπόν που δίνει τα χρήματα οφείλει να πάρει την ευθύνη του. Αυτοί που μας άκουσαν το κατάλαβαν. Εχουν αναγνωρίσει την ύπαρξη του προβλήματος και ξέρουν τι συμβαίνει. Ο τρόπος που λειτουργούν αυτές οι επιτροπές, που υποτίθεται ότι πρέπει να παίρνουν τόσο σοβαρές αποφάσεις,  δεν   έχουν καμία σχέση με την δικαστική πραγματικότητα την Ελληνική. Κάποιοι άνθρωποι καθοδηγούμενοι και μάλιστα κόντρα και σε κάποιους δικαστές που συμμετέχουν στις Επιτροπές ανεβοκατεβάζουν ομάδες. Αν υπάρχει μια διασφάλιση σε αυτές τις Επιτροπές είναι η συμμετοχή ενός ανώτατου δικαστικού έστω και συνταξιούχου, σε αυτές. Όταν μειοψηφεί ο δικαστής λοιπόν, αυτό κάτι λέει. Αναφέρομαι στον κ. Γυφτάκη ένα άνθρωπο που είναι στην κορυφή της δικαστικής Ιεραρχίας και όμως τάχθηκε υπέρ του να αδειοδοτηθεί ο ΟΦΗ, σε αντίθεση με τους άλλους δυο που συμμετείχαν στην Επιτροπή. Πιστεύω ότι και  εκείνοι που διοικούν το ποδόσφαιρο έχουν ανησυχήσει για αυτό που γίνεται στο Ηράκλειο. Όταν μιλήσεις με αυτούς που εξέδωσαν την απόφαση αυτή αντιλαμβάνεσαι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρουν τι λένε. Δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί έχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Στην περίπτωση του ΟΦΗ δεν έχουν δώσει ακόμη την αιτιολογία της απόφασης. Η πλειοψηφία, γιατί η μειοψηφία την έχει δώσει. Ο πρόεδρος της Επιτροπής είχε από την πρώτη στιγμή το σκεπτικό του. Οι άλλοι δυο όχι. Είπαν ότι δεν  μπόρεσαν να βρούν τον πρόεδρο της Επιτροπής και αυτός ήταν στην ΕΠΟ. Επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε και  με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, αλλά είναι εξαφανισμένος».

Για το νομικό πλαίσιο στο οποίο κινείται ο ΟΦΗ:

«Είχαμε μια καλή συνεργασία με τους δικηγόρους της ΠΑΕ ΟΦΗ και καταλήξαμε  σε ένα πλάνο που πρέπει να κινηθούμε. Δεν πρέπει να μιλήσουμε ακόμη όμως για αυτό που σκεφτόμαστε. Θα αναδειχθεί. Υπάρχουν νομικά περιθώρια αντίδρασης  με ουσιαστικά επιχειρήματα για να ανατραπούν αυτές οι καθοδηγούμενες αποφάσεις. Δεν είναι η μόνη ομάδα ο ΟΦΗ που είχε κάποια εκπρόθεσμα δικαιολογητικά. Δεν μπορείς να λές τη μια φορά ότι τα δέχεσαι και την άλλη όχι. Μέσα στις συνθήκες του Ελληνικού ποδοσφαίρου ο φάκελος του ΟΦΗ ήταν ο πληρέστερος. Με γνήσια ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Είναι μια μάχη δύσκολη αλλά πρέπει να δοθεί».