Φωτάκης: «Δεν χρειάζεται να ανησυχεί ο κόσμος του ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Καθησυχαστικό μήνυμα για την χορήγηση άδειας από την ΕΕΑ έστειλε ο Μανώλης Φωτάκης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2. «Το θέμα έπρεπε να έχει λυθεί ήδη» τόνισε μεταξύ άλλων.

Το μέλος του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ ΟΦΗ υπογράμμισε πως η επίλυση του θέματος της φορολογικής ενημερότητας έπρεπε να έχει γίνει ήδη μιας και αφορά τις διεργασίες της ΔΥΟ Ηρακλείου και όχι τον σύλλογο. Παράλληλα για την υπόθεση της εγγυητικής επιστολής επισήμανε ότι δεν κατατέθηκε επειδή ο προϋπολογισμός δεν έχει πάρει ακόμα την τελική του μορφή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Φωτάκης στον Athletic Radio 104,2

Για το θέμα που έχει προκύψει με την φορολογική ενημερότητα: «Η ΠΑΕ ΟΦΗ ενημερώνει τους φιλάθλους της πως για τυπικούς λόγους δεν έχει πάρει ακόμα ενημερότητα. Το θέμα έπρεπε να λυθεί σε τοπικό επίπεδο. Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε έρθει σε συμφωνία για την ρύθμιση. Δυστυχώς η ΔΟΥ Ηρακλείου έχει στείλει το θέμα στο Υπουργείο οικονομικών. Ξαναλέω πως το θέμα έπρεπε να λυθεί σε τοπικό επίπεδο. Εμείς ζητήσαμε μέχρι 15/9 να τρέχει η ρύθμιση. Δεν έχει δοθεί η ενημερότητα για τυπικούς λόγους. Είναι πολύ άδικο και διαδικαστικό το θέμα και δεν χρειάζεται ανησυχία. Η επιτροπή εξετάζει για τυχόν ελλείψεις. Τυχόν ελλείψεις θα λυθούν από την ΕΠΟ»

Για την εκκρεμότητα με την εγγυητική επιστολή: «Συναρτάται με τον προϋπολογισμό της ΠΑΕ. Δεν έχει πάρει ακόμα την τελική του μορφή. Παρά το ότι η μη προσκόμιση εγγυητικής δεν αποτελεί λόγο μη αδειοδότησης, υπάρχει πρόστιμο από 5 μέχρι50 χιλ. ευρώ. Θα κοιτάξουμε να την προσκομίσουμε μέχρι της Παρασκευή για να μην έχουμε πρόστιμο».

Για τις προσφυγές και αν τίθεται θέμα αφαίρεσης βαθμών: «Ήταν τα θέματα των Νατσούρα και του Παντελή Κωσταντινίδη. Εκτός από το θέμα της ενημερότητας έπρεπε να μην υπάρχουν και απαιτήσεις τρίτων. Υπήρχε ένα θέμα εκεί όμως τακτοποιήθηκαν οι οφειλές και μας έστειλαν μια έγγραφη επιστολή ο δικηγόρος των παικτών. Το θέμα Καρακατσάνη θα έχει τακτοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή. Ο ΟΦΗ εφόσον είναι εκεί που βρίσκεται θα πάρουν τα λεφτά τους. Έστω και καθυστερημένα θα τα πάρουν».
Για το αν μπορεί να κλείσει η οικονομική τρύπα στον ΟΦΗ: «Τα πράγματα έχουν μπει σε μια φορολογική βάση. Υπάρχει ένα ύψος που δεν μπορεί να το υπερβεί ας πούμε στα συμβόλαια. Όλα κινούνται σε μια βάση ώστε να τακτοποιηθούν τα θέματα. Για αυτό το λόγο υπήρξε μια καθυστέρηση και δυστοκία στις μεταγραφές. Γίνεται μια προσπάθεια από μια σοβαρή διοίκηση, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια από επίσης σοβαρές διοικήσεις και χρειάζεται πλέον η βοήθεια όλων μας».

Για το αν μπορεί να προκύψει πρόβλημα με το γήπεδο: «Δεν υπάρχει θέμα στο γήπεδο. Ο ΟΦΗ δεν μπορεί να φύγει από τον σπίτι του. Έχουν γίνει όλες οι παρεμβάσεις και την Κυριακή θα παίξουμε στο σπίτι μας».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook