Μουρτζιάπης: “Κοιτάμε να χτίσουμε τον νέο ΟΦΗ σε ένα σωστό δρόμο”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Για τον φετινό ΟΦΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 το μέλος του τεχνικού τιμ της ομάδας και εργοφυσιολόγος Θανάσης Μουρτζιάπης, ο οποίος τόνισε πως ο ΟΦΗ θα ανταποκριθεί στις συνθήκες του πρωταθλήματος, ωστόσο χρειάζεται υπομονή.

Για το πως πηγαίνει το στάδιο της προετοιμασία λίγο πριν την σεντρα του πρωταθλήματος…

Ένα πρόγραμμα προπόνησης εξετάζει τι βελτιώσεις και τι ελλείψεις υπάρχουν ώστε να προσαρμόζεται κατάλληλα. Για το συγκεκριμένο στάδιο νομίζω πως τα πήγαμε καλά. Το επόμενο στάδιο έχει ήδη ξεκινήσει στην ομάδα και έχει διάρκεια 4 εβδομάδων. Είναι ένα πρόγραμμα σε υψηλές εντάσεις.

Για το τι μπορούμε να περιμένουμε από το “νέο αίμα” του ΟΦΗ…

Υπάρχουν καινούρια παιδιά τα οποία θα ξεκινήσουν να παίζουν φέτος για πρώτη φορά στην Superleague. Oι απαιτήσεις των πρωταθλημάτων που έπαιζαν δεν είναι ίδιες με αυτές που θα παίζουν τώρα. Αυτά τα παιδιά θα δούμε τις πραγματικές τους δυνατότητες σε 4 με 6 μήνες. Κοιτάμε και πρέπει να “χτιστούν” αυτά τα παιδιά σε ένα σωστό δρόμο. Η προπόνηση δεν είναι ένα καλό φαγητό να το φάμε και σήμερα και αύριο. Δεν μπορούμε να απαιτήσουμε απο αυτά τα παιδιά ακόμα να κινούνται με ένταση και στα 90 λεπτά του αγώνα.Στην Β΄Εθνική π.χ. μπορεί να χρειάζεται να τρέξεις 8 χιλ. στην superleague θέλει 12 χιλ. Χρειάζεται δουλειά και χρόνο για να ανταποκριθούν. Η ομάδα θα τρέχει αλλά χρειάζεται υπομονή.

Για το αν μπορεί να επηρεάσει το γεγονός πως ο ΟΦΗ έκανε στο ΒΑΚ προετοιμασία…

Όταν οι αθλητές γυμνάζονται σε υψηλές θερμοκρασίες, ανεξαρτήτως αθλήματος, το φορτίο της καρδιάς είναι αυξημένα και τα γλυκογόνα εξαντλούνται. Στην προετοιμασία κοιτάμε να έχουμε μια προπόνηση κοντά στους 20-22 βαθμούς. Αυτό είναι το σωστό.Εμείς φέτος προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιες δικλίδες για να ανταποκριθούμε. Χρειάζεται υπομονή, υπάρχουν νέα παιδιά και χρειάζεται  λίγη παραπάνω φέτος.

Για το αν ο φετινός ΟΦΗ θα είναι πιο γρήγορος εξαιτίας και του μικρού μ.ο. ηλικίας…

Το πόσο γρήγορος είσαι δεν έχει να κάνει σχέση με την ηλικία. Η ταχύτητα είναι γενετικός παράγοντας. Βελτιώνεται μεν αλλά ως ένα σημείο. Οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν σωστές επιλογές. Ο ΟΦΗ πάντως μπορώ να διαβεβαιώσω πως θα είναι μια γρήγορη ομάδα.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook