Στη Βουλή η τροπολογία που ζητούν οι ΠΑΕ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

O ΟΦΗ, όπως και άλλες ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αδειοδότηση, μπορούν να ελπίζουν βάσιμα στην τροπολογία για τη ρύθμιση των χρεών η οποία κατατίθεται στη Βουλή σήμερα και ψηφίζεται την Τρίτη

Μία εξέλιξη που αν μη τι άλλο είναι άκρως θετική, τόσο για τον ΟΦΗ όσο και για άλλες ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη φορολογική της ενημερότητα, όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσει σήμερα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο sportfm και ο δημοσιογράφος Άρης Ασβεστάς, η πολυπόθητη τροπολογία που ρυθμίζει τα χρέη των προβληματικών ΠΑΕ, κατατίθεται αιφνιδιαστικά στη Βουλή σήμερα (Πέμπτη 23 Αυγούστου), μία ημέρα, δηλαδή, πριν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφασίσει αν θα χορηγήσει πιστοποιητικά στις οκτώ ομάδες που δεν το έχουν εξασφαλίσει!

Σύμφωνα με πληροφορίες, την προσεχή Τρίτη που «ανοίγει» εκ νέου το ελληνικό Κοινοβούλιο, η ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ θα «περάσει» σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης!

Η τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών που θα έβγαζε από τη δύσκολη θέση τις προβληματικές ΠΑΕ, δεν είχε ψηφιστεί πριν κλείσει η Βουλή για το καλοκαίρι, γεγονός που δημιούργησε τεράστιο «πονοκέφαλο» στις ομάδες που αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς το ελληνικό Δημόσιο.

Ωστόσο, η διαδικασία τώρα “τρέχει”, θα κατατεθεί στη Βουλή σήμερα, θα ψηφιστεί την προσεχή Τρίτη (οπότε και ανοίγει επισήμως η Βουλή) και θα περάσει σαν πρώτο νομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση και θα είναι του Υπουργείου Δικαιοσύνης!

“Η εξέλιξη αυτή διαφοροποιεί την κατάσταση ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού την Παρασκευή 24 Αυγούστου, καθώς η ΑΕΚ, ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος και όποια άλλη ΠΑΕ αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη φορολογική της ενημερότητα, θα μπορεί πλέον να ελπίζει σε εξασφάλιση του πιστοποιητικού μέσω της υπαγωγής της στη νέα ρύθμιση”, αναφέρει χαρακτηριστικά η είδηση.

πηγή: aek365

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook