Στα χέρια των ανθρώπων του ΟΦΗ το σκεπτικό της απόφασης

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στα χέρια των ανθρώπων του ΟΦΗ βρίσκεται το σκεπτικό της απόφασης από την Δευτεροβάθμια επιτροπή η οποία απέρριψε την έφεση της ομάδας.

Η νομική υπηρεσία του ΟΦΗ μελετώντας το σκεπτικό της απόφασης, το χαρακτηρίζει  «αίολο» νομικά, ενώ στελέχη του ΟΦΗ αφήνουν και αιχμές για παράκαμψη στοιχείων, που είτε έχουν αγνοηθεί εσκεμμένα, είτε απουσιάζουν (!) από τον φάκελο που έχει καταθέσει στην Επιτροπή ο ΟΦΗ. Οι άνθρωποι της ομάδας στέκονται περισσότερο στην έκθεση του  δικαστή Γυφτάκη, ο οποίος περιγράφει αναλυτικά  τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι ο ΟΦΗ πρέπει να αδειοδοτηθεί, τους οποίους και αναφέρει στην έκθεση του η οποία φτάνει τις 25 σελίδες! της . Μάλιστα όπως αναφέρουν η έκθεση του δικαστή αφορά  την πλειοψηφία της έκτασης του σκεπτικού, το οποίο είναι περί των 25 σελίδων!

Αντίθετα οι κ. Σμαίλης και Πάλλης οι οποίοι ήταν αρνητικοί στο να αδειοδοτηθεί ο ΟΦΗ και ψήφισαν κατά της Κρητικής ομάδας εξηγούν μέσα σε 5 σελίδες τους λόγους που ήταν αρνητικοί και κάνουν λόγο για αδυναμία στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την βιωσιμότητα της ΠΑΕ ΟΦΗ, αλλά και καθυστερημένη τακτοποίηση των υποθέσεων στους ποδοσφαιριστές  Ερέρα, Πόποβιτς, Σφακιανάκη, Πετρά, Σουλεάπ, Πέρσμαν και τους προπονητές Σηφάκη και Μάουρερ.

Στην κρητική ομάδα  κατέθεσαν την αίτηση ανάκλησης της απόφασης που έχει βγεί σε βάρος του ΟΦΗ και ζητούν την επανάληψη της διαδικασίας. Στην αίτηση αυτή επικαλούνται και το «ασυμβίβαστο» όπως υποστηρίζουν της συμμετοχής στην Τριμελή Επιτροπή του Ορκωτού λογιστή Σμαίλη, λόγω της επαγγελματικής σχέσης που έχει με την ΕΠΟ. Να σημειωθεί ότι στον ΟΦΗ λόγω της «ρήτρας εμπιστευτικότητας» δεν μπορούν να δημοσιοποιήσουν το σύνολο του σκεπτικού της απόφασης καθώς  προβλέπεται   πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ.

Στον ΟΦΗ πιστεύουν ότι  από τα χείλη του Σοφοκλή Πιλάβιου και από το κατά πόσο θα κάνει πράξη την δέσμευση του να δεί προσωπικά την υπόθεση του ΟΦΗ, θα εξαρτηθεί το αν υπάρχουν ελπίδες να γίνει επανάληψη της διαδικασίας. Στην κρητική ομάδα θεωρούν ότι καλώς δεν προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο απέρριψε ως αναρμόδιο την  προσφυγή της ομάδας των Τρικάλων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook