“Ο κ. Σμαΐλης είναι 17 χρόνια τακτικός ελεγκτής της ΕΠΟ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Για τη νομική προσπάθεια του ΟΦΗ να αποδείξει ότι η Δευτεροβάθμια Επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ, δεν είχε νόμιμη συγκρότηση, για  το ασυμβίβαστο  της συμμετοχής σε αυτήν του Ορκωτού Λογιστή Δημήτρη  Σμαΐλη,  το οποίο επικαλείται η πλευρά του ΟΦΗ στην αίτηση ανάκλησης που  κατέθεσε και την διερεύνηση ακόμη και της προσφυγής του ΟΦΗ στα Πολιτικά Δικαστήρια, αν η ΕΠΟ δεν κάνει δεκτό το αίτημα επανεξέτασης της υπόθεσης που αφορά την κρητική ομάδα, μίλησε στον Athletic Radio και τους 104, 2 ο νομικός της ΠΑΕ ΟΦΗ Πέτρος Καιμακάμης.

Aναλυτικά όσα είπε:

Για το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής…

«Η απόφαση στερείται νομικών και ουσιαστικών στοιχείων. Παραλείπει να αναφερθεί σε γεγονότα και δημόσια έγγραφα. Μιλά για οφειλές προς ποδοσφαιριστές τα οποία  και οι ίδιοι το διαψεύδουν. Υπάρχουν μαρτυρίες έμπιστων ανθρώπων όπως ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης, ο κ. Ξημέρης,  ο κ. Ψωμάς και ο κ. Μποσίκας που αποδεικνύουν την αλήθεια, ειδικά στο θέμα της βιωσιμότητας της ομάδας, αλλά και της θέσης της εταιρείας στο ζήτημα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου»

Για την μεγάλη διάσταση απόψεων που φαίνεται στο σκεπτικό, ανάμεσα στον δικαστή Γυφτάκη που ψήφισε υπέρ του ΟΦΗ  και τα άλλα δυο μέλη της Επιτροπής Πάλη και Σμαίλη, που καταψήφισαν….

«Δυστυχώς όλοι η ψήφοι έχουν την ίδια βαρύτητα. Προσπαθούν να αποδείξουν τα αναπόδειχτα. Ο πρόεδρος που είναι ένας δικαστής με εμπειρία 40 ετών στην κυριολεξία κονιορτοποιεί αυτά που υποστήριξαν οι άλλοι δυο. Μας εξέπληξε το γεγονός της αποφάσεως διότι πιστεύαμε ότι θα ακολουθούνταν η γραμμή της νομιμότητας. Επέβαλαν μια καταδικαστική απόφαση χωρίς να βασίζονται σε κάποια ουσιώδη στοιχεία».

Για τα κωλύματα που επικαλείται η πλευρά του ΟΦΗ, προς το πρόσωπο του κυρίου Σμαΐλη…

«Ο κ. Σμαΐλης είναι 17 χρόνια τακτικός ελεγκτής της ΕΠΟ. Αυτό αντίκειται με το νόμο. Δεν μπορεί να είναι πάνω από 5 χρόνια σύμφωνα με το νόμο. Και αυτό για να μην γίνουν κολλητοί ο εκλεκτής με τον ελεγχόμενο. Επρεπε να έχει δηλώσει τα κωλύματα αυτά πριν την διαδικασία».

Για  το  λόγο που ο ΟΦΗ δεν έθεσε θέμα Σμαΐλη πρίν ή κατά την εκδίκαση της υπόθεσης…

«Κανένας  από εμάς δεν περίμενε πως θα ξεπερνούσαν το νόμιμο. Ο φάκελος είναι πλήρης και δεν μπορούσε να ξεπεραστεί. Όταν λένε ότι ένας ποδοσφαιριστής δεν έχει λαμβάνειν κάποια χρήματα και ξεχνάνε ότι έχουν προσκομιστεί έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν το αντίθετο τι να περιμένεις . Υπάρχουν μάρτυρες που τα έχουν καταθέσει αυτά. Μετά το αρνητικό αποτέλεσμα λοιπόν, κάναμε την έρευνα μας και  με βάση τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας καταθέσαμε την αίτηση  ανάκλησης. Μας δημιουργείται η εντύπωση ότι με νεότερη σύνθεση που δεν θα έχουν τα κωλύματα που αναφέρονται στο άρθρο 7 θα έχουμε μια δίκαιη απόφαση που  θα αποκαθιστά τη νόμιμη τάξη».

Για το τι προβλέπει η διαδικασία από εδώ και πέρα…

«Αν η ΕΠΟ ακολουθήσει το νόμιμο και την ηθική θα πρέπει να ορίσει νέα δικάσιμο. Τους προκάλεσε πονοκέφαλο αυτό που κάναμε. Δεν περίμεναν κάτι τέτοιο και αντιλαμβάνονται ότι μόνο λύση είναι να ξαναεκδικαστεί η έφεση με τον αναπληρωματικό του κ. Σμαΐλη. Πήγαμε  την Παρασκευή στην ΕΠΟ και διαπιστώσαμε ότι όλοι έλειπαν παρόλο που προσπαθούσαμε να τους βρούμε. Δεν είναι τυχαίο. Σκέφτονται πως θα αποφύγουν τον σκόπελο αυτό. Πιστεύω ότι την Δευτέρα η ΕΠΟ θα πρέπει να ζητήσει την επανεξέταση της υπόθεσης. Αν η ΕΠΟ δεν ορίσει νέα δικάσιμο ανοίγει ο δρόμος για ποινική δίωξη και για προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια. Επίσης θεωρώ ότι το γεγονός ότι η ΕΠΟ δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση για τα όσα αναφέρουμε στην αίτηση μας για τον κ. Σμαίλη, γιατί δεν τοποθετήθηκε; Aν ο κ. Σμαίλης δεν έχει σχέση επαγγελματική με την ΕΠΟ δεν θα είχε διαψευσθεί από την ΕΠΟ και από τον ίδιο;»

Για το γεγονός ότι και άλλες ομάδες όπως τα Τρίκαλα και ο Ηρακλής παρακολουθούν τη νομική προσπάθεια του ΟΦΗ για να παρέμβουν…

«Δεν ξέρω αν τα μέλη αυτής της Επιτροπής  ήταν και στις άλλες υποθέσεις .Ο Νομοθέτης όταν έγραφε τους όρους δεν μπορούσε να σκεφτεί αυτό το κενό. Το θεωρώ απίθανο να μην γίνει γιατί κανένας δεν μπορεί να το στερήσει αυτό.
Όταν είναι λανθασμένη μια απόφαση δεν μπορεί να στερηθείς της δικαστικής προστασίας. Ζητάμε μια δίκη που να βασίζεται στην ουσιαστική απονομή της δικαιοσύνης. Χαιρόμαστε που έχουμε την στήριξη όλων των φορέων του Ηρακλείου. Και νομικών. Επίσης παρακολουθώ και την προσπάθεια των φιλάθλων και την διαμαρτυρία τους. Καλά κάνουν και να συνεχίσουν σε ειρηνικά πλαίσια.  Θα πρέπει να δείξουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν όσα αντίκεινται στον νόμο. Αυτή η ελπίδα μας δυναμώνει».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook