Χαριτωνίδης: “Όσοι ήρθαν στον ΟΦΗ, ξέρουν το μέγεθος του συλλόγου”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Την πίστη του στις δυνατότητες του ΟΦΗ επανέλαβε με δηλώσεις του ο Λάζαρος Χαριτωνίδης που έστειλε σύνθημα νίκης εν όψει της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο για το παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής στη Νέα Σμύρνη.

Aναλυτικά όσα είπε ο αμυντικός του ΟΦΗ στο sport-fm.gr: 

Για το γεγονός πως φέτος το καλοκαίρι στον ΟΦΗ ήρθαν αρκετοί νεαροί παίκτες: «Ο βασικός κορμός της περσινής ομάδας έχει φύγει και ήρθαν πολλά νέα παιδιά, όμως πιστεύω πως ο σύλλογος θα βρει το δρόμο του. Όλοι οι νέοι παίκτες που ήρθαν ξέρουν το μέγεθος που έχει ο ΟΦΗ στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το αν είναι ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα κόντρα σε SKODA Ξάνθη και Άρη: «Είμαστε ικανοποιημένοι μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, γιατί πήραμε θετικά αποτελέσματα από δύο ομάδες που το καλοκαίρι πραγματοποίησαν καλύτερη προετοιμασία σε σχέση με εμάς που δώσαμε μόνο ένα δυνατό φιλικό».

Για το αν ο ΟΦΗ θα στηριχτεί και φέτος στην αμυντική του λειτουργία: «Το βασικό για εμάς είναι να κρατάμε το μηδέν στην άμυνα. Όταν σε μερικά παιχνίδια δεν μπορείς να φύγεις με τους τρεις βαθμούς της νίκης, τότε είναι καλός και ο βαθμός της ισοπαλίας».

Για το αν μετά από τρία χρόνια στην ομάδα του Ηρακλείου είναι έτοιμος να επωμιστεί το ρόλο του ηγέτη της άμυνας: «Μέχρι στιγμής τα πράγματα έχουν πάει καλά για εμένα. Μπορεί την περσινή σεζόν να είχα έναν σοβαρό τραυματισμό, ο οποίος με κράτησε εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για ένα χρόνο, όμως πλέον νιώθω έτοιμος, ακόμη και για τον συγκεκριμένο ρόλο».

Για το αν η διακοπή έρχεται σε καλό σημείο για τον ΟΦΗ: «Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε ακόμη καλύτερα για τη συνέχεια».

Για τους στόχους της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα: «Ο αρχικός μας στόχος είναι η παραμονή. Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να την εξασφαλίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και από εκεί και πέρα θα κοιτάξουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Για το επόμενο ματς που είναι απέναντι στον Πανιώνιο: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί ο Πανιώνιος έχει ξεκινήσει με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ωστόσο, δεν φοβόμαστε και θα πάμε στη Νέα Σμύρνη για να πάρουμε τη νίκη».

Για το αν το νέο πρωτάθλημα που ξεκίνησε θα είναι ένα από χειρότερα σε ποιότητα που έχουμε παρακολουθήσει: «Τα μπάτζετ έχουν μειωθεί σε όλες τις ομάδες, με αποτέλεσμα να φύγουν αρκετοί ποιοτικοί παίκτες από όλους τους συλλόγους. Γι’ αυτό μέχρι στιγμής το θέαμα που έχουμε παρακολουθήσει δεν είναι και το καλύτερο».

Για το αν η οικονομική κρίση μπορεί να βοηθήσει τους Έλληνες ποδοσφαιριστές να αναδειχθούν: «Το… καλό της κρίσης είναι πως αρκετές ομάδες στράφηκαν σε νεαρούς Έλληνες παίκτες κάτι που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχε συμβεί. Αν τα νέα παιδιά εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα τους δώσουν οι ομάδες τους, τότε θα υπάρχουν μερικά θετικά από το φετινό πρωτάθλημα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook