Διγκόζης: “Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον κόσμο του ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα των φιλάθλων του ΟΦΗ, ο Άγγελος Διγκόζης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την αγαπημένη του ομάδα τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ το πέρασμα του από την Κρήτη.

Στον ΟΦΗ έμεινε για μια τριετία (1999 – 2002) και όπως λέει ο ίδιος “ήταν τα καλύτερα μου χρόνια. Στην Κρήτη έχω ζήσει μόνο ωραίες στιγμές”. Ο ίδιος πάντα είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο της ομάδας λόγω και του δυναμικού τρόπου παιχνιδιού του. Την σαιζόν 2000 – 2001 έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε ο ΟΦΗ να γλυτώσει τον υποβιβασμό αποτελώντας έναν από τους παίκτες που πήραν στις πλάτες τους την ομάδα.

Μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 ο Άγγελος Διγκόζης δεν ξέχασε τα χρόνια που έζησε στον ΟΦΗ και κάνει λόγο για… σχέση ζωής με τον κόσμο της ομάδας ενώ πλέον είναι βοηθός προπονητή του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του Πανθρακικού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άγγελος Διγκόζης στον Athletic Radio 104,2

Για τα συναισθήματά του που επέστρεψε στο Ηράκλειο: “Τα συναισθήματα μου είναι υπέροχα. Τα χρόνια που έχω περάσει στο Ηράκλειο είναι τα καλύτερά μου. Έχω ζήσει μόνο ωραίες στιγμές στην Κρήτη. Και οικογενειακές και ποδοσφαιρικές. Έκανα βόλτα στο Ηράκλειο και είδα μόνο φίλους ενώ με σταματούσαν και μου μιλούσαν άνθρωποι συνεχώς. Εδώ έγινα “άνδρας”. Παντρεύτηκα, έκανα το παιδί μου και πήρα τα πρώτα μου λεφτά. Αγαπάω το Ηράκλειο και δεν θα ξεχάσω ποτέ τον κόσμο του ΟΦΗ”.

Για τον ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ για μένα ήταν ένα μεγάλο σχολείο. Είχα ένα καλό προπονητή, ψυχολόγο και παιδαγωγό τον Ευγένιο Γκέραρντ. Πίνω νερό στο όνομά του. Με έφερε από την Καβάλα στον ΟΦΗ. Επίσης με βοήθησαν πάρα πολύ, ο Δημήτρης Μούτας και ο Νίκος Γκουλής. Θεωρώ πάντως ότι ο καλύτερος Ελληνας προπονητής που έχω δουλέψει και από τους καλύτερους στην χώρα μας είναι ο Γιάννης Σαμαράς”.

Για τον τωρινό ΟΦΗ: “Είδα το ματς του ΟΦΗ με τον Αρη καθώς έπαιζαν δύο πρώην μου ομάδες. Ο ΟΦΗ ήταν άτυχος με το δοκάρι του Κουτσιανικούλη αν και πιστεύω ότι το “Χ” ήταν δίκαιο αποτέλεσμα. Στον ΟΦΗ γίνεται ανανέωση και με τις μεταγραφές της τελευταίας στιγμής έχει ισχυροποιηθεί. Νομίζω πάντως ότι θα είναι στις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή και ελπίζω να τα καταφέρει, όπως και η ομάδα μου να σωθεί. Κάποιοι ανεβαίνουν, κάποιοι πέφτουν. Είδαμε τι έπαθε και ο Εργοτέλης και ο Ατρόμητος παλαιότερα. Έτσι είναι”.

Για την ομάδα του, τον Πανθρακικό και το ματς με τον Πλατανιά: “ Είμαστε στενοχωρημένοι. Και από το αποτέλεσμα αλλά κυρίως από τον τρόπο που ήρθε και την κακή μας απόδοση. Μας προβληματίζει η άσχημη εικόνα που δείξαμε στο γήπεδο και θα προσπαθήσουμε κατά την διάρκεια της διακοπής να διορθώσουμε κάποιες αδυναμίες μας. Στόχος μας είναι να σωθούμε και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε. Έχουμε καλή ομάδα και ελπίζω το ματς με τον Πλατανιά να ήταν μία κακή παρένθεση”.

Για την νέα του ιδιότητα: “Το ποδόσφαιρο το αγαπάω και μέχρι να πεθάνω θα ασχολούμαι με αυτό. Την προπονητική την ξεκίνησα πέρυσι και μου αρέσει πάρα πολύ. Κάποια στιγμή θα επιδιώξω να γίνω και πρώτος προπονητής σε κάποια ομάδα αλλά είναι νωρίς ακόμα αφού μαθαίνω ακόμα. Ο Σάββας Παντελίδης για μένα είναι δάσκαλος. Έχω πάει και σε σχολές προπονητικής και με έχουν βοηθήσει πολλοί άνθρωποι. Σαν ποδοσφαιριστής σκέφτεσαι διαφορετικά από ότι σαν προπονητής”.

Για τον Πλατανιά: “Έχει κάνει ένα θετικό ξεκίνημα. Έχει καλούς και έμπειρους παίκτες. Διψάει για διάκριση και το ίδιο συνέβαινε και πέρυσι. Είναι εκεί και ο φίλος μου ο Δημήτρης Μούτας ως βοηθός του Χατζηνικολάου με τον οποίο τα είπαμε το Σάββατο και ήμασταν μόνο για 90΄αντίπαλοι. Χάρηκε αυτός, λυπήθηκα εγώ με το αποτέλεσμα αλλά η φιλιά είναι πάνω από όλα”.

Για το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ: “ Η χώρα μας βιώνει την οικονομική κρίση. Έχει όμως και κάτι θετικό. Την ανάδειξη νέων παικτών και τηνν στήριξη στον Ελληνα ποδοσφαιριστή. Όταν πριν από μερικά χρόνια είχα πει ότι στην Β΄ και Γ΄ εθνική θα πρέπει να παίζουν μόνο Ελληνες είχαν όλοι αντιδράσει έντονα. Τώρα είναι αναπόφευκτο και στην πρώτη εθνική. Το ταλέντο των Ελλήνων παικτών ξεχειλίζει και θα πρέπει να δοθεί το βάρος σε αυτός από τις ομάδες. Οι ξένοι θα πρέπει να είναι λίγοι και εκλεκτοί και αυτοί που θα  δίνουν  το καλό παράδειγμα στους νέους. Όπως εμένα με βοήθησαν οι Προτάσοφ, Ραζίντσκι και Γκόμεζ. Είναι θετικό που ο Πανθρακικός, ο Αρης , ο ΟΦΗ και άλλες ομάδες έχουν από 6-7 Ελληνες και περισσότερους στην βασική ενδεκάδα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook