Τελειώνει την Πέμπτη η ιστορία με την φορολογική ενημερότητα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Για αύριο (6/9) το πρωί έχει προγραμματιστεί η η επιτροπή που αποφασίζει για το μέγεθος των ρυθμίσεων των ΠΑΕ ενώ σήμερα ο ΟΦΗ επισκέφτηκε τα γραφεία της ΕΕΑ.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ξεπεραστεί και αυτό το πρόβλημα για τον σύλλογο και το οποίο είχε προκληθεί από την… ευαισθησία που είχαν δείξει οι ιθύνοντες της Α’ ΔΥΟ για να ασκήσουν τα καθήκοντα τους.

Όπως είχε γίνει γνωστό από την ΠΑΕ, μετά την επίσκεψη του Μάνθου Πουλινάκη στο Υπουργείο Οικονομικών, η επιτροπή που αποφασίζει για το μέγεθος των ρυθμίσεων των ΠΑΕ θα συνεδριάσει το πρωί της Πέμπτης όπου αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας για λογαριασμό του ΟΦΗ.

Ήδη, οι άνθρωποι του ΟΦΗ είχαν πληρώσει στην Α’ ΔΟΥ το ποσό, συνολικά, των 118 χιλ. ευρώ που αφορούσε την απόδοση του ΦΠΑ, την πρώτη δόση της ρύθμισης καθώς και διάφορους φόρους (φόρους εισοδήματος και μεταγραφών). Κάτι που ήταν αναγκαίο ώστε η Εφορία να δώσει το «πράσινο φως» στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Από την στιγμή που αύριο θα γίνει η συνεδρίαση του άρθρου 15 του Υπουργείου, θα ακολουθήσει η έγκριση της ρύθμισης και στην συνέχεια ο υπουργός θα την υπογράψει δίνοντας το «οκ» για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας.

Επίσκεψη στην ΕΕΑ

Το πρωί της Τρίτης, ο εκ των δικηγόρων του ΟΦΗ Μανώλης Φωτάκης επισκέφτηκε τα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού καταθέτοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν τα παραπάνω και με τα οποία ο σύλλογος πλήρωσε μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Όπως του τόνισαν από την ΕΕΑ «έχει διατυπωθεί λάθος η απόφαση για μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής αφού τα πάντα εκκρεμούν λόγω της ψήφισης της τροπολογίας. Εκτός του ΟΦΗ υπάρχουν ακόμα δύο ΠΑΕ που βρίσκονται στο ίδιο καθεστώς».

Ο Μανώλης Φωτάκης από την πλευρά του κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που δείχνουν ότι ο ΟΦΗ λειτούργησε νομότυπα. Την ίδια ώρα στο Ηράκλειο, τα στελέχη της ΠΑΕ και ο Μάνθος Πουλινάκης κινούνται ανάλογα ώστε να κλείσει το θέμα της εγγυητικής επιστολής αν και αυτό δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Ο λόγος είναι ότι ακόμα και αν δεν κατατεθεί η επιστολή, ο ΟΦΗ κινδυνεύει, απλά, με την επιβολή χρηματικού προστίμου όπως συνέβη σε ΠΑΟ, ΑΕΚ, Άρη και Πανιώνιο. Παρ’ όλα αυτά, στον ΟΦΗ θέλουν να το κλείσουν άμεσα το θέμα, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook