Πρέσινγκ, καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά και ανάγκη για ένα «10αρι»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τι δείχνουν τα στατιστικά και οι αριθμοί που προκύπτουν από τις δύο πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ. Πρώτοι σε τρεις κατηγορίες οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου.

Χθες γράψαμε πως βάσει των στατιστικών που προκύπτουν, ο Ματίας Βερόν είναι ο 5ος πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Σούπερ Λιγκ σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και πράγματι ο Αργεντινός είναι ο παίκτης που ξεχωρίζει – δίχως να έχει δώσει αυτά που μπορεί βάσει αξίας και ταλέντου!

Πέραν όμως του Βερόν, και ο ΟΦΗ είναι μια από τις ομάδες που ξεχωρίζουν στις στατιστικές κατηγορίες με τα στοιχεία που προκύπτουν να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

Καταρχήν, ο ΟΦΗ είναι η ομάδα με τις περισσότερες πάσες στο πρωτάθλημα (156) δείχνοντας ότι είναι εκείνος που έχει την κατοχή της μπάλας και όχι οι αντίπαλοι του. Μέσα από την πολύ ώρα κατοχής της μπάλας, οι παίκτες του ΟΦΗ είναι εκείνοι που έχουν τα περισσότερα κλεψίματα από κάθε άλλη (79) αλλά και τα… περισσότερα λάθη (129).

Οι παραπάνω αριθμοί παρουσιάζουν και τον φετινό ΟΦΗ που είναι μια ομάδα σκληροτράχηλη, που όπως και πέρυσι, θα πρεσάρει αρκετά τους αντιπάλους της με σκοπό να κλέψει μπάλες και να βγει στην επίθεση ενώ και η καλή κυκλοφορία της μπάλας οφείλεται, κυρίως, στον Ματίας Βερόν αλλά και στον Κώστα Μπανούση που με το «καλημέρα» ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος.

Από την άλλη βεβαίως τα πολλά λάθη δείχνουν και την ανάγκη απόκτησης ενός δημιουργικού μέσου που θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τους συμπαίκτες του και θα τους βοηθήσει να γίνουν περισσότερο απειλητικοί προς την αντίπαλη εστία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook