Κολιτσιδάκης: «Δεν αρέσει σε κανέναν να παίζει αμυντικά ο ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Την αντίθεση του με τον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ εξέφρασε ο Θανάσης Κολιτσιδάκης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 τονίζοντας ότι «η ομάδα έχει μάθει να παίζει επιθετικά και δεν ταιριάζει στον ΟΦΗ το αμυντικό στυλ παιχνιδιού».

Ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ και νυν τεχνικός της Επισκοπής μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 τόνισε ότι στόχος της ομάδας είναι να παίζει επιθετικά και ότι δεν ταιριάζει στον σύλλογο αυτός ο τρόπος παιχνιδιού ενώ ανέλυσε τα αίτια της ήττας από τον Πανιώνιο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Θανάσης Κολιτσιδάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την εικόνα του ΟΦΗ στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «ο ΟΦΗ ήταν μέτριος σε αυτό το παιχνίδι και αν εξαιρέσουμε το τελευταίο 5λεπτο που προσπάθησε να ισοφαρίσει, στην υπόλοιπη διάρκεια του θα έλεγα ότι ήταν μουδιασμένος. Δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, δεν μπορούσε να κάνει ευκαιρίες και με εξαίρεση τον Σίσιτς που ήταν πραγματικά καλός από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ο ΟΦΗ είχε πολλά προβλήματα».

Για τους λόγους της ήττας: «Ο Πανιώνιος πλαγιοκόπησε από τα άκρα την άμυνα του ΟΦΗ, έμπαινε εύκολα στην περιοχή του και κατάφερε να πετύχει αυτά τα γκολ, έστω και με αυτόν τον τρόπο. Ο Βάντο ίσως είχε κουραστεί, είχε πελαγώσει και έκανε αυτό το λάθος που έφερε και το δεύτερο γκολ του Πανιωνίου».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ: «Όσοι βλέπουμε τον ΟΦΗ απ’ έξω, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πολλά πράγματα. Νομίζω ότι ο ΟΦΗ ακολουθεί έναν τρόπο παιχνιδιού που δεν ταιριάζει στην φιλοσοφία της ομάδας. Θα μου πείτε ότι δεν έχει τους παίκτες του παρελθόντος όμως πέρυσι είχε παίκτες μεγάλης αξίας. Θα έλεγα ότι ο κόουτς έχει επιλέξει ένα αμυντικό τρόπο παιχνιδιού και σκέφτεται πάμε με αντεπιθέσεις ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ένα γκολ. Πέρυσι τα πήγε αρκετά καλά έστω και αν εντός έδρας έκανε πολλές ήττες, για τα δεδομένα του ΟΦΗ. Φέτος, προσπαθεί να ακολουθήσει τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού αν και δεν έχει την ίδια ποιότητα. Σίγουρα, έχει κάποιους παίκτες αξίας αλλά πρέπει να το αποδείξουν μέσα στο γήπεδο γιατί και ο Κουτσιανικούλης αλλά και ο Παπάζογλου είναι καλοί παίκτες όμως δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Από αυτούς περιμένεις να τραβήξουν την ομάδα και όχι από τα πιτσιρίκια».

Για το πώς αντιμετωπίζεται αυτός ο τρόπος παιχνιδιού: «Εγώ σας είπα πως έβλεπα και πως βλέπω τον ΟΦΗ από την εποχή που αγωνιζόμουν. Εμείς είχαμε την φιλοσοφία να παίζουμε όλα τα παιχνίδια επιθετικά, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Αυτήν την φιλοσοφία έχω και ως προπονητής και προσπαθώ να δώσω στα παιδιά να καταλάβουν ότι για να κερδίσουμε πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο. Το αμυντικό ποδόσφαιρο δεν είναι τωρινό φαινόμενο όμως τα τελευταία χρόνια το βλέπουμε στον ΟΦΗ και πιστεύω ότι αυτό δεν αρέσει σε κανέναν».

Για τους στόχους του ΟΦΗ: «Ο αντικειμενικός στόχος πρέπει να είναι η παραμονή. Βλέπουμε ένα περίεργο πρωτάθλημα που η ποιότητα του είναι Β’ Εθνικής και όχι Σούπερ Λιγκ. Η μέχρι τώρα εικόνα του είναι αυτή. Αν εξαιρέσουμε τις μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός, δείχνουν ότι έχουν επηρεαστεί».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook