«Στόπερ υψηλού επιπέδου και μεγάλης κλάσης ο Σαρ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 ο Δημήτρης Βολονάκης έκανε την «ακτινογραφία» του Μοχάμεντ Σαρ τονίζοντας ότι δεν υπάρχει στόπερ σαν και εκείνον στην Ελλάδα.

Πέραν του Νίκου Αναστόπουλου και του τεχνικού τιμ του ΟΦΗ, ο προπονητής της Κ20 είναι ο καταλληλότερος για να μιλήσει για τον 29χρονο κεντρικό αμυντικό καθώς τον έχει αντιμετωπίσει σε δύο συνεχόμενα φιλικά.

Ο Δημήτρης Βολονάκης.. «έδωσε στο πιάτο» το τελευταίο, χρονικά, μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ και μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 τόνισε ότι πρόκειται για έναν παίκτη υψηλού επιπέδου, μεγάλης κλάσης και παίκτη που δεν υπάρχει στον ΟΦΗ και την Ελλάδα.

Παράλληλα όμως τόνισε ότι βρίσκεται πίσω στον τομέα της φυσικής κατάστασης ωστόσο ακόμα και έτσι, είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Όσον αφορά την «παραγωγή» νεαρών ποδοσφαιριστών, ο προπονητής της ομάδας Κ20 του ΟΦΗ τόνισε ότι απαιτείται υπομονή και σκληρή δουλειά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Βολονάκης στον Athletic Radio 104,2

Για τον Μοχάμεντ Σαρ: «Είναι ένας παίκτης που βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο από την πλευρά της νοοτροπίας και του τρόπου παιχνιδιού του. Πιστεύω ότι σε δύο τρεις μήνες θα σε θέση να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Πρόκειται για έναν αμυντικό μεγάλης κλάσης. Και τώρα είναι έτοιμος να παίξει και πιστεύω ότι ο ΟΦΗ δεν έχει καλύτερο αμυντικό από εκείνον. Δεν υπάρχει στην Ελλάδα, στόπερ όπως εκείνος».

Για τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως ποδοσφαιριστή: «Είναι πολύ δυνατό παιδί και θηρίο που δεν παλεύεται εύκολα. Πρόκειται για έναν διορατικό ποδοσφαιριστή. Δύσκολα τον περνάει κάποιος επιθετικός και πρόκειται για έναν αθλητή με παιδεία. Λέει πολλά το γεγονός ότι πήγε και έδωσε το χέρι σε έναν πιτσιρικά μόλις τελείωσε το δίτερμα. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα στην Ελλάδα. Διαθέτει μια ευρωπαϊκή παιδεία και θα παίξει σημαντικό ρόλο στα αποδυτήρια. Έχει πολύ μυαλό, παίζει έξυπνα και καθοδηγεί την άμυνα. Δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση ότι πρόκειται για έναν στόπερ με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στόπερ που παίζουν ξύλο και είναι άτεχνοι. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, η ανάπτυξη των ομάδων ξεκινάει από την άμυνα και στην Ευρώπη χρησιμοποιούν τέτοιους αμυντικούς που η τεχνική τους βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Το μόνο αρνητικό στοιχείο είναι ότι έχει μείνει πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης».

Για το νεανικό ΟΦΗ: «Πρέπει να δοθεί ένα ελαφρυντικό στα νέα παιδιά του ΟΦΗ γιατί ορισμένα εξ’ αυτών μπήκαν απότομα σε υψηλό επίπεδο. Θα αναφέρω ως παράδειγμα τον Βιτώρο που πέρυσι έπαιζε στο περιφερειακό και φέτος μπήκε στην Σούπερ Λιγκ. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με τεράστια προσόντα και μεγάλη αξία. Παρά το γεγονός ότι έπαιζε πέρυσι στο περιφερειακό, προσαρμόστηκε αμέσως όμως χρειάζεται και εκείνος χρόνο όπως όλοι».

Για την στροφή σε νεαρούς ποδοσφαιριστές: «Αυτό που κάνουμε εμείς από ανάγκη, γίνεται σε άλλες χώρες επειδή είναι το φυσιολογικό. Δεν έπρεπε να φτάσει η ομάδα σε αυτό το επίπεδο και να στραφούμε υποχρεωτικά σε νεαρούς ποδοσφαιριστές».

Για την μέχρι τώρα πορεία του ΟΦΗ: «Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι της Κέρκυρας, νομίζω ότι κρίνεται θετική η μέχρι τώρα παρουσία του ΟΦΗ. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η ομάδα στάθηκε αξιοπρεπώς και νομίζω ότι αυτή είναι η πραγματική εικόνα της ομάδας. Πιστεύω όμως ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε συνεχώς».

Για τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ θα τα καταφέρει και δεν θα κινδυνεύσει. Ο στόχος παραμένει πάντα η παραμονή και δεν πρέπει να ξεφύγουμε ποτέ από εκεί. Από εκεί και πέρα, τρώγοντας ανοίγει η όρεξη και ο στόχος είναι να παίζουμε και του χρόνου στην Σούπερ Λιγκ».

Για τα παιδιά των ακαδημιών του ΟΦΗ: «Υπάρχουν παιδιά που αν προσεχτούν, θα παίξουν στην μεγάλη ομάδα. Ήδη, κάποιοι ποδοσφαιριστές έκαναν προετοιμασία με την ΠΑΕ το καλοκαίρι που μας πέρασε. Όμως, αυτό είναι θέμα των ίδιων των ποδοσφαιριστών που χρειάζεται να δουλέψουν αρκετά αλλά και των προπονητών που θα πρέπει να τους στηρίξουν».

Για την ομάδα Κ20 του ΟΦΗ: «Σημασία δεν έχουν τα αποτελέσματα. Αν θέλω, μπορώ να στήσω την ομάδα με τέτοιο τρόπο και να πάρουμε αποτέλεσμα. Αυτό είναι εύκολο να γίνει. Εμένα, με ενδιαφέρει να μάθουν τα παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο. Η περσινή ομάδα ήταν του «ποδαριού» και τα περσινά αποτελέσματα ήταν πολύ κακά. Όμως, τα παιδιά έχουν βελτιωθεί αρκετά και η ομάδα έχει γίνει αρκετά δυσκολοκατάβλητη. Από εκεί και πέρα, πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες που παίζουν έχοντας στην σύνθεση τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Εγώ δεν μπορώ να επιβάλω την χρησιμοποίηση επαγγελματικών ποδοσφαιριστών. Είναι απόφαση της εκάστοτε εταιρείας».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook