Μαθαίνει πιθανούς αντιπάλους για το κύπελλο ο ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Αύριο στις 12:00 (LIVE athleticradio.gr) o OΦΗ θα μάθει τους πιθανούς του αντιπάλους στο κύπελλο Ελλάδος.

Ο ΟΦΗ θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στην Γ΄φάση του θεσμού, όταν δηλαδή μπαίνουν στο κύπελλο οι ομάδες της Superleague. Oι “ασπρόμαυροι” θα δώσουν το πρώτο του παιχνίδι το διήμερο 28, 29 Νοεμβρίου ή 12, 13 Δεκεμβρίου – ενώ οι επαναληπτικοί θα πραγματοποιηθούν σε μία από τις παρακάτω πιθανές ημερομηνίες. 19, 20, 22 και 23 Δεκεμβρίου.

Το σύστημα διεξαγωγής της εφετινής διοργάνωσης

Στην πρώτη φάση (23, 24 και 25 Οκτωβρίου) θα λάβουν μέρος οι 25 ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και οι 21 της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, ενώ θα διεξαχθούν συνολικά 23 μονοί αγώνες. Η κλήρωση των αγώνων της α΄ φάσης θα διεξαχθεί με δύο κληρωτίδες. Στη μία θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και στην άλλη οι ομάδες της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας. Οι πρώτοι 21 αγώνες θα διεξαχθούν μεταξύ των ομάδων Γ΄ και Β΄ Εθνικής, στην έδρα των ομάδων της Γ΄ Εθνικής. Οι υπόλοιποι 2 αγώνες με τις τελευταίες 4 ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας θα διεξαχθούν στην έδρα της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη.

Στη β΄ φάση (30, 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου) θα συμμετάσχουν οι 23 νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από την α΄ φάση. Οι πρώτες 14 ομάδες που θα κληρωθούν θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε 7 μονούς αγώνες, στην έδρα της ομάδας που κληρώνεται πρώτη. Θα προκριθούν οι επτά νικήτριες ομάδες, ενώ οι υπόλοιπες εννέα ομάδες προκρίνονται στην επόμενη φάση χωρίς αγώνα. Στους αγώνες της α΄ και β΄ φάσης, σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια, ο νικητής θα αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι.

Η γ΄ φάση (28, 29 Νοεμβρίου και 12, 13 Δεκεμβρίου – επαναληπτικοί 19, 20, 22 και 23 Δεκεμβρίου) περιλαμβάνει τις 16 ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της β΄ φάσης και τις 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Σε κάθε αγώνα θα συμμετέχει μία ομάδα Β΄ ή Γ΄ Εθνικής και μία ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Η κλήρωση των αγώνων της γ΄ φάσης θα διεξαχθεί με τρεις κληρωτίδες. Στη μία θα τοποθετηθούν οι νικήτριες ομάδες της β΄ φάσης. Στη δεύτερη κληρωτίδα οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Στην τρίτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν 32 κλήροι: 16 με την ένδειξη “ομάδα Β΄ ή Γ΄ Εθνικής” και 16 με την ένδειξη “ομάδα Σούπερ Λίγκας”. Πριν την κλήρωση, για κάθε ζευγάρι της γ΄ φάσης ο κλήρος της 3ης κληρωτίδας θα καθορίζει τη γηπεδούχο ομάδα της 1ης αγωνιστικής. Θα διεξαχθούν 16 διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας).

Στη δ΄ φάση (9, 10, 16, και 17 Ιανουαρίου 2013 – επαναληπτικοί αγώνες: 23, 24, 30 και 31 Ιανουαρίου 2013) θα λάβουν μέρος οι 16 νικήτριες ομάδες, οι οποίες θα αναδειχθούν από τους αγώνες της γ΄ φάσης, σε οκτώ “διπλούς” αγώνες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook