Τα (ισάξια) στόπερ του ΟΦΗ και ο Σαρ που έρχεται

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Αναστόπουλος έκανε την έκπληξη δίνοντας φανέλα βασικού στον Παναγιώτη Κουρδάκη με τον 24χρονο αμυντικό να τον δικαιώνει απόλυτα. Όπως δικαιώθηκε και ο Μαχλάς για την επιμονή του να τον φέρει στο Ηράκλειο.

Τελευταία ημέρα των μεταγραφών και ο ΟΦΗ κάνει την απέλπιδα προσπάθεια για να πραγματοποιήσει ακόμα μια προσθήκη στην άμυνα. Ο Μάνθος Πουλινάκης καταθέτει επίσημη πρόταση στον Εργοτέλη για την απόκτηση του Γιώργου Σαρρή όμως το «όχι» του συμπολίτη οδηγεί σε εγκατάλειψη της υπόθεσης.

Λίγες ώρες αργότερα, ο ΟΦΗ ενεργοποιεί τον Παναγιώτη Κουρδάκη που έρχεται στο Ηράκλειο και υπογράφει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Μαχλάς επέμενε από την πρώτη στιγμή και όταν ο Παναγιώτης Κουρδάκης έφτασε στο Ηράκλειο ότι αποτελεί έναν αμυντικό με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και τεράστιες δυνατότητες.

Ο ίδιος κάνει μουδιασμένο ντεμπούτο παίζοντας ως δεξί μπακ με το Νίκο Αναστόπουλο να έχει καθιερώσει ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Χαριτωνίδη – Σόουζα. Οι δυο τους τα έχουν πάει καλά σε γενικές γραμμές και δείχνουν ακλόνητοι, μέχρι το ματς με τον Πλατανιά που ο Αναστόπουλος κάνει την έκπληξη και δίνει φανέλα βασικού στον Παναγιώτη Κουρδάκη.

Ο 24χρονος αμυντικός είναι από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ και σε ρόλο «σκούπας» στην άμυνα, «καθαρίζει» ότι πάει προς την περιοχή του Γουναρίδη. Με τον Σόουζα να έχει μαν του μαν τον Αναστασάκο, ο Κουρδάκης αναλαμβάνει όλη την «βρώμικη» δουλειά στην άμυνα, έστω και αν η τύχη του παίζει άσχημο παιχνίδι καθώς συμμετέχει στο γκολ του Πλατανιά.

Ο ίδιος δεν πτοείται και με τις πάσες του από την άμυνα έχει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του ΟΦΗ ενώ από τα δικά του πόδια ξεκινάει η φάση του γκολ του Σίσιτς όταν σημάδεψε τον Παπάζογλου.

Η παρουσία των Σόουζα, Χαριτωνίδη, Κουρδάκη δείχνει ότι ο ΟΦΗ μπορεί να στηριχθεί σε τρεις στόπερ ενώ έρχεται και ο Μοχάμεντ Σαρ που αποτελεί και το μεγαλύτερο όνομα στην οπισθοφυλακή. Αυτός που τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση δεν είναι άλλος από το Νίκο Αναστόπουλο που βλέπει να αναδεικνύονται ακόμα περισσότερες λύσεις στην οπισθοφυλακή του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook