Βιτώρος: «Νιώθω τυχερός που παίζω στον ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, ο Γιάννης Βιτώρος μιλάει για την φετινή σαιζόν που πήρε το βάπτισμα του πυρός και αισθάνεται… «ευλογημένος» που φοράει την φανέλα του ΟΦΗ.

Ο 20χρονος μέσος μίλησε στην εφημερίδα «Πατρίς» για την φετινή σαιζόν, για την εμπιστοσύνη του Νίκου Αναστόπουλου στέλνοντας και το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο του ΟΦΗ.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Γιάννη Βιτώρου

Πιστεύεις ότι ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα;

«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι. Στο δεύτερο με το ξεκίνημα, φάνηκε να μας επηρεάζει η κούραση, ο Πλατανιάς μας πίεσε και είναι αλήθεια ότι περάσαμε δύσκολες στιγμές αλλά αντέξαμε και αντιδράσαμε πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ. Στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που σκοράρει».

Τι σου είπε ο προπονητής σου πριν μπεις στο γήπεδο;

«Μου ζήτησε να παίξω σαν αριστερός χαφ, να κρατάω την μπάλα και να την δίνω στα σίγουρα. Είδε ότι η ομάδα ήταν κουρασμένη και μου είπε να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου κρατώντας όσο περισσότερο μπορώ την μπάλα».

Είσαι ευχαριστημένος από την απόδοση σου;

«Ναι, νομίζω ότι πήγα καλά και έκανα αυτό που μου είπε ο προπονητής μου. Αυτό που μετράει είναι ότι πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε σε μια τόσο δύσκολη έδρα».

Πόσο σημαντική είναι αυτή η νίκη για τον ΟΦΗ;

«Είναι πολύ σημαντική γιατί έρχονται δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Μας δίνει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για την συνέχεια και μας ανεβάζει και βαθμολογικά γιατί είχαμε μείνει πίσω».

Είχατε και την στήριξη του κόσμου. Πόσο σας βοήθησε;

«Ο κόσμος ήταν φανταστικός. Η βοήθεια του ήταν σημαντική και τον ευχαριστούμε. Τον κόσμο τον θέλουμε πάντα δίπλα στην ομάδα και αν τον έχουμε όλα θα πάνε καλά».

Το ματς με τον Παναθηναϊκό πως το αντιμετωπίζετε;

«Δεν θα πάμε για να χάσουμε. Το αντίθετο. Με την ψυχολογία που έχουμε και με την βοήθεια του κόσμου μπορούμε να κάνουμε κάτι. Είναι δύσκολο παιχνίδι αλλά μπορούμε ακόμα και να το κερδίσουμε».

Ο ΟΦΗ τι μπορεί να πετύχει φέτος;

«Η χρονιά δεν ξεκίνησε πολύ καλά αλλά αυτή η ομάδα χρειάζεται χρόνο. Εμείς δουλεύουμε καθημερινά και χρειαζόμαστε πίστωση χρόνου γιατί είμαστε μια νέα ομάδα. Θέλουμε κάποια στιγμή να παίξουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας. Ο στόχος μας είναι να σωθούμε και παρότι είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε άνετα όπως έγινε και πέρυσι».

Τι σημαίνει για εσένα ο Αναστόπουλος;

«Ο προπονητής μας ξέρει πολύ καλά το αντικείμενο. Είναι κοντά μας και μας ανεβάζει ψυχολογικά πριν από κάθε παιχνίδι και προπόνηση. Ξέρει πως πρέπει να κινηθούμε μέσα στο γήπεδο και πώς να το ζητήσει».

Βοηθάει τα νέα παιδιά;

«Η ομάδα έχει αρκετά νέα παιδιά και δείχνει σε όλους μας ότι μας έχει εμπιστοσύνη. Υπάρχουν και άλλα παιδιά που μπορούν να παίξουν στον ΟΦΗ και με την πάροδο του χρόνου θα πάρουν και αυτά τις ευκαιρίες τους, όπως και εγώ».

Πολλά παιδιά στην ηλικία σου θα ήθελαν να βρίσκονται στην θέση σου…

«Το ξέρω πολύ καλά και νιώθω τυχερός που παίζω στον ΟΦΗ. Αυτός ήταν και εμένα ο στόχος μου. Όμως, ουσιαστικά τώρα ξεκινάω και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να φτάσω κάπου».

Ποια είναι η φυσική σου θέση;

«Παίζω 10αρι και ακόμα ως επιθετικός μέσος. Έχω παίξει και στα πλάγια της επίθεσης αλλά δεν έχω πρόβλημα να αγωνιστώ όπου θέλει ο προπονητής μου».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook