Συνεργασία ΠΑΕ ΟΦΗ – Ελληνικής ομάδας Διάσωσης

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε ακόμα μια ενέργεια, κοινωφελούς δράσης, προχώρησε η ΠΑΕ ΟΦΗ που συμφώνησε με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ηρακλείου που από εδώ και στο εξής θα καλύπτει υγειονομικά τους αγώνες του “Γεντί Κουλέ” παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες σε όσους τις χρειαστούν.

Η ανακοίνωση

H ΠΑΕ ΟΦΗ ήρθε σε συμφωνία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ηρακλείου που θα καλύπτει υγειονομικά τους αγώνες του πρωταθλήματος παρέχοντας πρώτες βοήθειες σε όσους τις χρειαστούν. Είναι μια σπουδαία κίνηση από την πλευρά της ΠΑΕ στην προσπάθεια της για υγειονομική κάλυψη κατά την διάρκεια των αγώνων.
Η Ε.Ο.Δ. είναι μια μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική, εθελοντική ομάδα διάσωσης η οποία ξεκίνησε την δράση της το 1978 στην Θεσσαλονίκη και από τότε έχει ιδρύσει 34 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.
Μεγάλες στιγμές της ομάδας ήταν η δράση της στους σεισμούς της Τουρκίας και στη Ricomex στην Αθήνα, η πτώση του Υakovlef, η ανάσυρση ζωντανού εγκλωβισμένου από το σεισμό στην Αιτή 14 ημέρες μετά τον σεισμό κ.α.

Το παράρτημα του Ηρακλείου είναι το νεότερο παράρτημα αφού μόλις πριν λίγες μέρες έκλεισε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Στο σύντομο αυτό διάστημα κατάφερε να ολοκληρώσει δύο σχολεία διασωστών, να αποκτήσει έδρα, να λάβει μέρος σε πολλές εκπαιδεύσεις, να κάνει ενημερώσεις σε σχολεία για θέματα σεισμών και να λάβει μέρος σε επιχειρήσεις  πυρόσβεσης και έρευνας. Τελευταία δράση που έγινε γνωστή στο κοινό του Ηρακλείου ήταν η συγκέντρωση και διανομή μεγάλου όγκου τροφίμων σε οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ηρακλείου.

Περισσότερες πληροφορίες  για την ομάδα αλλά και για το πως μπορείτε να γίνετε μέλη ή να βοηθήσετε την δράση της μπορείτε να βρείτε  στο www.eod-irakliou.gr ενώ αναλυτικά μπορείτε να δείτε όλες τις δράσεις της ομάδας στο facebook στην σελίδα .  www.facebook.com/eodheraklion .

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook