Λουκέτο βάζει η ΕΠΟ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η ψηφοφορία έλαβε τέλος στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ και το αποτέλεσμα είναι υπέρ της αναστολής με ψήφους 47 υπέρ, 7 κατά και 1 λευκό.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος μετά την ψηφοφορία ζήτησε περιθώριο 15 ημερών για να μιλήσει με υγιείς συλλόγους και αν δεν βρει λύση στα θέματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο, τότε θα εξετάσει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Στην ψηφοφορία υπήρξαν 7 αρνητικές ψήφοι και μια ένωση που δήλωσε απλώς «παρούσα».

Πλέον στις προθέσεις των αρμοδίων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι να ζητήσει διάλογο με όλους τους φορείς, τα πολιτικά κόμματα, μέχρι και των UEFA και FIFA, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

«Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αποφάσισε την αναστολή των εργασιών και την άμεση προσπάθεια διαλόγου με τους φόρους που αναφέραμε: την Σούπερ Λίγκα, τα πολιτικά κόμματα και όποιον άλλο φορέα έχει σχέση. Δώσαμε ένα περιθώριο 15 ημερών», τόνισε –αρχικά- ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, αναφερόμενος στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

«Δεν βλέπετε τι γίνεται κάθε ημέρα. Η καθημερινότητα είναι το δείγμα για το «πού πάμε». Η ομοσπονδία –πιστεύω- ότι αντέδρασε με δυναμικό τρόπο. Περιμένουμε τα αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Σοφοκλής Πιλάβιος.  Aυτό σημαίνει πως τα πλει-οφ δεν ξεκινούν τουλάχιστον μέχρι τις 18 Ιουνίου!

«Κλείνει η ομοσπονδία», είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, απαντώντας στο «τι σημαίνει» η απόφαση αυτή της Γενικής Συνέλευσης και κατέληξε λέγοντας:

«Όταν αποφασίσουμε να πούμε την αλήθεια μας φτάνουν και δύο ημέρες»…

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Γενικής Συνέλευσης, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για την απόφαση…

Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των Ενώσεων Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ενέκρινε σήμερα, με ψήφους 49 υπέρ, 7 κατά επί συνόλου 56 ψηφισάντων, την εισήγηση του προέδρου Σοφοκλή Πιλάβιου, σύμφωνα με την οποία:

1.Από τη Δευτέρα 6-6-2011 αναστέλλονται επ’ αόριστον και ειδικότερα μέχρι την ολοκλήρωση των επαφών της ΕΠΟ με την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τη Super League, την Ενωση Β’-Γ’ Εθνικής, τον ΠΣΑΠ και τα λοιπά υπερεθνικά όργανα (UEFA, FIFAO, οι λειτουργίες της ΕΠΟ και των 57 Ενώσεων μελών της.

2.Στο διάστημα της αναστολής των λειτουργιών εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. της ΕΠΟ να ενεργεί για την ολοκλήρωση της οργάνωσης και της διαδικασίας των επαφών και για τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης της γενικής συνέλευσης.

3.Στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση των επαφών η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε έκτακτη γενική της συνέλευση θα λάβει τις οριστικές της αποφάσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου σε επαγγελματική και ερασιτεχνική μορφή, με βάση τους άξονες που παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ στη διάρκεια της ομιλίας του.