Πρόταση του ΟΦΗ για “πλαφόν μεταγραφών” & “γαλλικό μοντέλο” στις αδειοδοτήσεις

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ ήταν η μοναδική ομάδα που παρουσίασε μια τεκμηριωμένη άποψη για την επόμενη σαιζόν ενώ με την πρόταση του Μάνθου Πουλινάκη συμφώνησε και ο Γιάννης Αλαφούζος.

Μάλιστα, αυτή η πρόταση βρήκε αρκετούς υποστηρικτές μεταξύ των ΠΑΕ και μέσα από αυτήν παρουσιάζεται ένα πλάνο εξυγίανσης τους.

Στην πρόταση του ΟΦΗ υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι “Το σύστημα που εφραμόστηκε φέτος στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα:

Α) Να μείνουν πολλοί ικανοί ποδοσφαιριστές χωρίς συμβόλαια

Β) Να υπογραφούν μεγάλα συμβόλαια για νεαρούς ποδοσφαιριστές κάτω των 24, τα οποία δεν αντικατοπτρίζουν την ποδοσφαιρική τους αξία.

Γ) Την κακή ποιότητα του προσφέρόμενου ποδοσφαιρικο’ύ θεάματος.

Δ) Την μείωση εισιτηρίων και την έλλειψη ενδιαφέροντος από χορηγούς και διαφημιζόμενους.

Στην σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ με κυρίαρχο θέμα τις αδειοδοτήσεις της νέας περιόδου και τις επιπτώσεις που θα έχουν οι ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν, ο ΟΦΗ ήταν η μόνη ομάδα που κατέθεσε συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη πρόταση που μάλιστα συζητήθηκε επί μακρόθεν και καταχωρήθηκε στα πρακτικά.

Η πρόταση του ΟΦΗ την οποία παρουσίασε ο Μάνθος Πουλινάκης, αφού πρώτα κάνει μια αναφορά στα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν και το ποδόσφαιρο, προτείνει το 40% των χρημάτων που δικαιούται μια ΠΑΕ από τηλεοπτικά και ΟΠΑΠ να είναι το ανώτατο όριο για τις μεταγραφές και το υπόλοιπο 60% να πηγαίνει στην αποπληρωμή παλαιών οφειλών χωρίς ωστόσο οι δόσεις αυτές να ξεπερνούν τις 48.

Επίσης προτείνετε για φέτος να έχουν οι ΠΑΕ ένα εύλογο χρονικό όριο να παρουσιάσουν τις συμφωνίες τους με τους παίκτες για την αποπληρωμή των χρεών και μέχρι τότε να μην ισχύσει καμία απόφαση δικαιοδοτικού οργάνου.

Ακόμα ο ΟΦΗ πρότεινε την δημιουργία επιτροπής παρόμοιας με αυτής της γαλλικής Λίγκας, η οποία θα γνωμοδοτεί ανά εξάμηνο (πριν απο κάθε μεταγραφική περίοδο) για την πορεία των οικονομικών θεμάτων των ΠΑΕ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook