«Μάτια» του ΟΦΗ σε όλη την Κρήτη και όλα τα πρωταθλήματα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η αρχή της ίδρυσης του τμήματος σκάουτινγκ έγινε την Δευτέρα με το Gentikoule να μεταφέρει το ρεπορτάζ για το πώς σκοπεύουν να κινηθούν στον ΟΦΗ προκειμένου η ομάδα να αποκτήσει ένα δίκτυο πληροφοριών.

Στον ΟΦΗ προσπάθησαν να κάνουν κάποια βήματα προς τα μπροστά και την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο όταν ανέθεσαν στον Πέτρο Μαρινάκη καθήκοντα σκάουτερ. Πράγματι, ο νυν γενικός αρχηγός του ΟΦΗ είδε αρκετά ταλέντα εντός και εκτός Ηρακλείου ωστόσο η δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι έφερε και… μηδέν αποτελέσματα.

Πλέον, στην ομάδα γνωρίζουν ότι στην σύγχρονη εποχή δεν νοείται σοβαρός σύλλογος δίχως τμήμα σκάουτινγκ. Άλλωστε, παραδείγματα υπάρχουν αρκετά όπου ομάδες ανακάλυψαν πραγματικά «διαμάντια». Και βέβαια, κάτι τέτοιο γινόταν επί Γκέραρντ όταν ανακαλύφθηκαν τόσοι και τόσοι παίκτες, από ολόκληρη την Ελλάδα.

Η ιδέα για την δημιουργία τμήματος σκάουτινγκ έπεσε από τον Πουλινάκη στην συνάντηση της Δευτέρας και ζήτησε να υλοποιηθεί άμεσα. Στην συζήτηση, καθορίστηκε ο τρόπος λειτουργίας του τμήματος που θα αποτελείται από τους προπονητές του ΟΦΗ. Τόσο της ΠΑΕ όσο και των υπολοίπων, όπως βεβαίως και του Παύλου Αδάμου.

Άπαντες θα παρακολουθούν παιχνίδια μικρότερων κατηγοριών όπως και των ομάδων όπου αγωνίζονται παίκτες που έχουν παραχωρηθεί δανεικοί από τον ΟΦΗ. Όπως, για παράδειγμα ο Ντελία στον Ρούβα και ο Μπαμπουλάκης στην Επισκοπή.

Παράλληλα, οι προπονητές θα παρακολουθούν παιχνίδια της Football League, Football League 2 αλλά και περιφερειακού.

Στην συνέχεια και όταν ξεχωρίσουν συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές τότε θα μεταφέρουν τις πληροφορίες στο Νίκο Αναστόπουλο που ανάλογα θα πράττει με την σειρά του.

Σκοπός όπως λένε στον ΟΦΗ είναι να δημιουργηθεί ένα «δίκτυο πληροφοριών» όπου θα υπάρχουν παίκτες από όλη την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Άλλωστε η παρουσία 4 Κρητικών ομάδων στις μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες, δίνει την δυνατότητα στον ΟΦΗ να το κάνει αυτό και ήδη έγινε η αρχή στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Αθηνών…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook