Αναστόπουλος: “Δύο – τρία παιδιά θα βγουν από την φετινή ομάδα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Την πίστη του στο ρόστερ και τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του εξέφρασε ο Νίκος Αναστόπουλος που τόνισε ότι ο ΟΦΗ είναι αφοσιωμένος πλήρως μέσα στον αγωνιστικό χώρο εν όψει του αγώνα με την Βέροια.

Αναλυτικά, ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στο NOVAΣΠΟΡΦΜ

-το νεανικό ρόστερ του ΟΦΗ: «Όταν ξεχωρίζεις έναν παίκτη, το κάνεις επειδή θεωρείς πως έχει προοπτική. Μέσα από τη δουλειά θα βγει. Ταλέντο όλοι έχουν, αλλά πρέπει να υπάρχει συνδυασμός με το μυαλό. Αν έχεις το ένα και δεν έχεις το άλλο, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Εμείς φέτος λόγω της μη αδειοδότησης σχεδιάσαμε την ομάδα με τον Νίκο Μαχλά και πήραμε πολλά νέα παιδιά με βάση την προοπτική. Πιστεύω πως από τη φετινή ομάδα 2-3 παιδιά θα βγουν. Από το βασικό κορμό υπήρχαν μόνο οι Σίσιτς και Βερόν, οι υπόλοιποι που έμειναν πέρυσι ήταν αναπληρωματικοί. Βάσει αυτής της λογικής ενσωματώσαμε κάποια παιδιά και κάναμε έναν κορμό. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει έναν κορμό 7-8 παικτών και ανάλογα με τον αντίπαλο και τις ανάγκες μπορείς να ενσωματώσεις 3-4 πιο εύκολα».

-το ματς του Σαββάτου με τη Βέροια και την κουβέντα περί διαιτησίας: «Το ματς με τη Βέροια είναι δύσκολο. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Εσύ με την απόδοσή σου τα κάνεις εύκολα ή δύσκολα. Το ματς είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει ο διαιτητής να παίξει, να σφυρίξει ό,τι δει και να αφήσουμε τις ανακοινώσεις. Εμείς δεν είμαστε χθεσινοί στην μπάλα. Έχει αρχίσει η καραμέλα περί διαιτησίας. Εγώ δεν σχολιάζω τέτοια θέματα. Και οι διαιτητές είναι άνθρωποι. Αντί να κοιτάξουμε να παίξουμε μπάλα, ασχολούμαστε με τη διαιτησία. Δεν έχει νόημα να διαμαρτύρεσαι. Πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι στο παιχνίδι».

-τη σημασία της φυσικής κατάστασης: «Αν δεν έχεις φυσική κατάσταση, δεν μπορείς να κοντράρεις τον αντίπαλο. Αυτό είναι απόρροια της προπόνησης. Αν δεν τρέξεις στην προπόνηση, δεν μπορείς να τρέξεις στους αγώνες. Χωρίς φυσική κατάσταση δεν μπορείς να κοντράρεις καμία ομάδα».

-τον φετινό Ολυμπιακό: «Οι παίκτες που έχει φέτος ο Ολυμπιακός δεν είναι μικροί σε αξία. Δόθηκε βάση στο ελληνικό στοιχείο, κάτι που θεωρώ πως είναι πολύ σωστό. Αποδείχτηκε απέναντι στη Μονπελιέ πως υπάρχει βάθος στην ομάδα, γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να τα καταφέρει μία ομάδα που έχει τόσες υποχρεώσεις».

-το χειροκρότημα του κόσμου του Ολυμπιακού: «Ο κόσμος αναγνωρίζει και θυμάται. Δεν με χειροκρότησαν επειδή ήμουν καλός παίκτης ή όχι, αλλά επειδή ποτέ δεν πρόδωσα στη φανέλα».

-τον φετινό Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος και τις μεγάλες ομάδες τις κάνουν μεγάλοι παίκτες. Τα τελευταία χρόνια αν εξαιρέσουμε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, δεν έχουν έρθει μεγάλοι παίκτες. Βάλ’τε το διοικητικό χάος, τους τραυματισμούς, που ο Κατσουράνης έφυγε… υπάρχει πρόβλημα στην ομάδα. Υπάρχουν νέα παιδιά στην ομάδα με προοπτικές».

-το αποψινό ματς με τη Λάτσιο: «Το ματς με τη Λάτσιο είναι πολύ δύσκολο. Ειδικά μέσα στο ‘Ολίμπικο’ παρουσιάζεται πολύ ισχυρή και θα πρέπει να πιάσει ο Παναθηναϊκός πολύ μεγάλη απόδοση για να πάρει αποτέλεσμα. Τι τακτική θα ακολουθήσει, ξέρει καλύτερα ο κ. Φερέιρα».