Ο ΟΦΗ της καρδιάς του…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε μια συνέντευξη – κατάθεση ψυχής, ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Κρήτη TV» για την ιδιαίτερη σχέση που τον συνδέει με τον ΟΦΗ. Μίλησε ακόμα για Πουλινάκη, Μαχλά ενώ αποκάλυψε και το παρασκήνιο της παραμονής του.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ βρέθηκε καλεσμένος της εκπομπής «Μικτή Ζώνη» και για περίπου 1, 5 ώρα μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τον ΟΦΗ. Το Gentikoule, άκουσε και είδε το Νίκο Αναστόπουλο καταγράφοντας το μεγαλύτερο κομμάτι των όσων είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ.

Αναλυτικά, η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Νίκου Αναστόπουλου

Για τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό: «Και με τον ΠΑΟΚ και με τον Παναθηναϊκό μπορούσαμε να κερδίσουμε. Στην λεπτομέρεια δεν τα πήραμε».

Για τους Έλληνες διαιτητές: «Και οι διαιτητές είναι άνθρωποι. Στο δευτερόλεπτο μπορούν να κάνουν λάθη και τα σφυρίγματα τους μπορεί να έχουν μια επίπτωση στο παιχνίδι».

Για την πορεία του ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ όταν είναι πλήρης, ειδικά μέσα στο Ηράκλειο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Και θα υπερασπίσουμε αυτό το δικαίωμα με κάθε τρόπο».

Για το περιστατικό με τον Μαυρία: «Ο κόσμος του ΟΦΗ αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο. Είναι πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο γεγονός (για την επίθεση στον Μαυρία) και δεν θυμάμαι να έχει συμβεί ποτέ ξανά, ούτε ως ποδοσφαιριστής ούτε ως προπονητής».

Για τους στόχους του ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που έχει μια ιστορία που αποτελεί οδηγό μας για την συνέχεια. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό το πράγμα. Σαν ΟΦΗ δεν μπορούμε να λέμε ότι στόχος μας είναι η σωτηρία. Στόχος μας είναι να πηγαίνουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν αρμόζει στον σύλλογο να λέμε ότι πάμε για σωτηρία. Δεν είναι όμορφα ακουστικά».

Για το ρόστερ του ΟΦΗ: «Σε έναν μαραθώνιο όπως είναι η Σούπερ Λιγκ δεν μπορείς να βασίζεσαι σε 10 και 14 παίκτες. Σκοπός μου είναι να υπάρχει μια 20αδα παικτών και ανάλογα να επιλέγω».

“Αν μπει απότομα ο Σαρ, υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού του”

Για τον Μοχάμεντ Σαρ: «Ο Σαρ είναι καλός παίκτης και για αυτόν τον λόγο τον επιλέξαμε. Όμως, προέρχεται από μια μεγάλη απουσία και πρέπει να τον προσέξουμε. Αν μπει απότομα, υπάρχει ο κίνδυνος να τραυματιστεί. Όπως και με τον Μπούρμπο, η ενσωμάτωση του γίνεται σταδιακά ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στην 11αδα».

Για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου: «Αυτήν την στιγμή, χρειάζονται 2 μήνες για την μεταγραφική περίοδο. Είναι δυνατόν ενώ ακολουθούν κάποιοι σημαντικοί αγώνες, να σκεφτόμαστε ποιον παίκτη θα πάρουμε; Όταν έρθει η στιγμή θα συζητήσουμε με τον κύριο Μαχλά και τον κύριο Πουλινάκη για να δούμε τι θα γίνει. Όταν φτάσει η στιγμή, θα αξιολογήσουμε και θα αποφασίσουμε αν θα κάνουμε κάποια μεταγραφή. Δεν θα κάνουμε μεταγραφή, έτσι για να κάνουμε».

“Στον ΟΦΗ περνάω καλά και δεν βλέπω τον λόγο να φύγω”

Για την παραμονή του στον ΟΦΗ το περασμένο καλοκαίρι: «Ήταν μια συνειδητή απόφαση. Είχα συζητήσει με κάποιους ανθρώπους και έβλεπα ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και να κάνουμε κάτι καλό. Όλοι γνωρίζουμε ότι η φετινή χρονιά είναι δύσκολη. Επειδή είχαμε το ίδιο σκεπτικό στο αγωνιστικό κομμάτι και στον ΟΦΗ περνάω πολύ καλά δεν έβρισκα τον λόγο να φύγω γιατί μέσα μου πίστευα και πιστεύω ότι εδώ μου δίνεται η δυνατότητα για να γίνει κάτι καλό. Όταν λοιπόν ήρθαν κάποιες προτάσεις, είπα “όχι” γιατί ήταν κάτι που είχα αποφασίσει, έτσι μου βγήκε και ήταν αυτό που ήθελα να κάνω και το έκανα».

“Ο Νίκος Μαχλάς με πίστεψε σαν άνθρωπο”

Για την σχέση του με το Νίκο Μαχλά: «Ο Νίκος Μαχλάς είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου και με πίστεψε σαν άνθρωπο. Πρώτα με γνώρισε σαν άνθρωπο γιατί στην Ελλάδα λένε για όλους μας όμως μόλις τον γνωρίσουμε υπάρχει μια διαφορά από εδώ μέχρι την σελήνη. Και ο δήμαρχος είναι εγγυητής για την ομάδα. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μίλησα το καλοκαίρι που βρισκόταν στην Β’ Εθνική. Είναι εγγυητής για την ενότητα».

“Ο κύριος Πουλινάκης είναι συνεπής στα λόγια του και τις πράξεις του”

Για τον Μάνθο Πουλινάκη: «Έχω συνεργαστεί με πολλούς προέδρους όπως οι κ.κ. Νταϊφάς και Κοκκαλής. Ο κύριος Πουλινάκης είναι συνεπής στα λόγια του και τις πράξεις του. Είναι κάποια πράγματα που δεν τα γνωρίζει ο κόσμος και μένουν στα αποδυτήρια. Τα προβλήματα είναι πολλά και από την πλευρά του κυρίου Πουλινάκη υπάρχει μια συνέπεια. Είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει από ποδόσφαιρο και το λέω εγώ που έχω συνεργαστεί και με άλλους ανθρώπους».

Για την μέχρι τώρα παρουσία του ΟΦΗ: «Αυτήν την στιγμή βρίσκομαι στον ΟΦΗ, περνάω καλά – η ομάδα πάει καλά και θα πάει καλύτερη. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Δεν θέλω να δώσω την εντύπωση στον κόσμο ότι πετάμε στα σύννεφα. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

“Ο ΟΦΗ έγινε μέσα σε δύο εβδομάδες”

Για την δημιουργία της ομάδας το προηγούμενο καλοκαίρι: «Η ομάδα έγινε μέσα σε 2 εβδομάδες. Όμως, μέσα από την συνεργασία με τον κύριο Μαχλά προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Υπήρχε και η απαγόρευση των μεταγραφών οπότε πέραν 3 ποδοσφαιριστών, έπρεπε να τους πλαισιώσουμε με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν ήταν πρόκληση αλλά στόχος».

Για την παραγωγή ταλέντων: «Κάποια στιγμή ο ΟΦΗ θα πρέπει να ξεκινήσει να βγάζει ποδοσφαιριστές. Μέσα από αυτά τα προβλήματα, επιλέξαμε παίκτες που να έχουν προοπτικές. Ήδη, δύο παίκτες κλήθηκαν στην εθνική ελπίδων. Υπάρχουν παιδιά με προοπτικές και τα επιλέξαμε για να μπορούμε να προχωρήσουμε».

“Πριν από 15 χρόνια, το οικονομικό πρόβλημα του ΟΦΗ ήταν λυμένο” 

Για την σύγκριση με τον ΟΦΗ της δεκαετίας του ’90: «Δεν πρέπει να συγκρίνουμε τον ΟΦΗ ούτε με την περσινή ομάδα ούτε με αυτήν προ 15ετίας. Τότε, το οικονομικό πρόβλημα είχε λυθεί. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το παρελθόν αλλά το παρόν και το μέλλον».

Για την συμπλήρωση 400 αγώνων στους πάγκους: «Ο ΟΦΗ είναι σημαντικό και ξεχωριστό κομμάτι στην καριέρα μου. Όμως, για εμένα είναι πολύ πιο σημαντικό ότι αυτό το ρεκόρ συνδυάστηκε με μια σπουδαία νίκη».

“Ο Σίσιτς είναι ένα ιδιαίτερο παιδί”

Για τον Μίρνες Σίσιτς: «Τον Σίσιτς τον φέραμε στον ΟΦΗ μαζί με τον κύριο Μαχλά. Είναι ένα ιδιαίτερο παιδί και όλοι μας όταν είμαστε αθλητές έχουμε τις ιδιοτροπίες μας. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και σημαντικός για την ομάδα, όπως είναι όλα τα παιδιά. Το λέω γιατί ο ΟΦΗ είναι τυχερός επειδή έχει πολλούς καλούς χαρακτήρες εκτός από καλοί ποδοσφαιριστές. Έτσι, ο Σίσιτς μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά βγάζουν ένα σύνολο. Ο Σίσιτς με τον Βερόν είναι έμπειροι ποδοσφαιριστές και είναι λογικό να παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες ώστε να μπορούν να παρασύρουν και τα υπόλοιπα παιδιά προκειμένου να βγάζουμε αυτό το σύνολο».

Για την μετέπειτα πορεία του ΟΦΗ: «Η ομάδα αγωνιστικά δεν έχει πιάσει ακόμα ταβάνι. Έχουμε να δώσουμε και άλλα».

“Ο Κουτσιανικούλης θα αναγεννηθεί στον ΟΦΗ”

Για τον Βασίλη Κουτσιανικούλη: «Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής που τα τελευταία χρόνια δεν έδειχνε αυτό που μπορεί. Στον ΟΦΗ αναγεννιέται και έχει να δώσει ακόμα πάρα πολλά».

Για τις οικονομικές δυνατότητες του ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ μπορεί να μην έχει την ευχέρεια των χρημάτων όμως όταν είσαι καλός αθλητής και καλός χαρακτήρας σου δίνει την δυνατότητα να προχωρήσεις και να βελτιωθείς».

Για την παρουσία των Ελλήνων παικτών στον ΟΦΗ: «Στον ΟΦΗ έχουμε παίκτες που αν συνεχίσουν έτσι, έχουν θέση στην εθνική ομάδα. Θα πρέπει ο προπονητής της εθνικής να ρίξει και μια ματιά στον ΟΦΗ».

Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ: «Η μόνη ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος είμαστε εμείς. Εδώ, πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα υπήρχαν κάποιοι που απορούσαν αν θα λάβουμε μέρος».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook