Koυράκης:”Δεν μπορεί να συνεχιστεί το καλαμπούρι με το αυτοδιοίκητο”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Άδικη και άνιση αντιμετώπιση έχει ο ΟΦΗ από την ΕΠΟ στο θέμα της αδειοδότησής του, όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης. «Ο ΟΦΗ είναι εντάξει σε αντίθεση με άλλες ομάδες», τόνισε, ενώ άφησε αιχμές για τη στάση της ομοσπονδίας.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Κουράκης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM :

-το θέμα της αδειοδότησης του ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ είναι μία ιστορική ομάδα κι έχει αποδείξει σε όλη την πορεία της πως είναι ένας μεγάλος σύλλογος με πολύ κόσμο που τον αγαπά και τον ακολουθεί. Δεν ξέρω αν έκανε λάθη ο ΟΦΗ, αλλά ξέρω πως ουσιαστικά είναι πάρα πολύ εντάξει. Τα μέλη του ΔΣ δεν σκέφτηκαν ποτέ ότι κάποιοι μπορούν να παίρνουν πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες, ότι μπορούν να στήσουν παιχνίδια, να στήσουν τη διαιτησία ή να έχουν μαύρα συμβόλαια. Για να δούμε ποιες ομάδες έχουν μαύρα συμβόλαια… Το αφήνω εδώ, γιατί αν προχωρήσω θα πω ονόματα και διευθύνσεις. Εμείς θεωρούμε πως πρέπει να έχουμε αυτή την καθαρή πορεία. Εμείς δεν πήγαμε στην Πολιτεία για να μας δώσει άδεια, αλλά για να πούμε πως μας έχει αδικήσει».

-τη στάση της ΕΠΟ: «Το ίδιο το δικαιοδοτικό όργανο της ομοσπονδίας λέει ότι αρμόδιο για να επιλύσει τη διαφορά είναι το πολιτικό εφετείο. Είναι δυνατό για ένα τέτοιο θέμα να συνεδρίασαν στην ΕΠΟ δια περιφοράς, ο καθένας από όποιο σημείο του κόσμου βρίσκεται; Τέτοια απαξίωση; Δεν επιτρέπεται ο διάλογος; Δεν είναι ο Νίκος Μαχλάς ένας άνθρωπος που πρέπει να ακούσουν; Είναι άλλο το γράμμα κι άλλο το πνεύμα του νόμου. Αν ο εργοδότης σας καθυστερήσει μία μέρα ή λίγο περισσότερο να σας πληρώσει, πάει να πει πως δεν είναι συνεπής; Και δεν μπορεί για μία ομάδα που είναι στη Β’ Εθνική να απαιτείται να έχει τα ίδια δικαιολογητικά με μία ομάδα που βρίσκεται ήδη στη Σούπερ Λίγκα. Τα έσοδα και το μπάτζετ έχουν τεράστιες διαφορές. Ο ΟΦΗ πληρώνει πάρα πολλές παλιές αμαρτίες. Φέτος οι ποδοσφαιριστές είναι ξοφλημένοι με δόσεις. Αν δείτε ακόμη και τον ισολογισμό της ΕΠΟ, έχει προβλήματα. Ο Νίκος Μαχλάς είναι σαφής: έχουν διακανονιστεί όλα και δεν χρωστάμε τίποτα. Γιατί μία ομάδα που κέρδισε κάτι στα γήπεδα, να το χάνει στα χαρτιά; Εμείς θέλουμε να πάνε όλοι οι φάκελοι στην UEFA και να ανοιχτούν εκεί. Από τη Σούπερ Λίγκα μέχρι και πιο κάτω. Αυτό το καλαμπούρι με το αυτοδιοίκητο δεν μπορεί να συνεχιστεί και να το επικαλούμαστε όποτε μας συμφέρει, ενώ όποτε δεν μας συμφέρει να τρέχουμε στην Πολιτεία».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook