“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ όπου στο επίκεντρο βρίσκεται η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Αθηνών.

Sportday

Διαμαντένιος

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πέταξε εκτός συνέχειας του θεσμού τον ΟΦΗ, αφού κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 1 -Ο του πρώτου αγώνα, επικρατώντας με 20 στη διαδικασία της παράτασης.
Μια πρόκριση που φέρνει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Μιχάλη Μανιά. Ο 22χρονος επιθετικός δεν ήταν «ακατάδεκτος» στις… συστημένες μπαλιές του Διαμοντίδη και με δύο γκολ έστειλε στα «ουράνια» τους περίπου 600 θεατές που βρέθηκαν στη Ριζούπολη. Το πρώτο γκολ ήρθε μόλις στο 2ο λεπτό, με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό σουτ στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ και το δεύτερο στο 110′ με διαγώνιο συρτό σουτ. Κι όμως η τύχη των Κρητικών θα ήταν διαφορετική Υποδειγματικό τελείωμα από τον Μανιά στο γκολ της πρόκρισης και όλοι μαζί μια… αγκαλιά.

Αν δεν εμφανίζονταν τόσο ευάλωτοι στις «φαρμακερές» αντεπιθέσεις των γηπεδούχων και είχαν αξιοποιήσει τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Αποκορύφωμα ήταν η φάση του Καπουράνη στο 6ο λεπτό της παράτασης όταν πέρασε και τον Αθανασίου, αλλά ο Χατζηζήσης πάνω στη γραμμή αποσόβησε το γκολ. Στο 31′ έγινε μια φάση που σηκώνει μεγάλη συζήτηση, όταν ο Γιάχος υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Παπάζογλου από τον Δεληζήση. αλλά εν συνεχεία -αφού συμβουλεύτηκε τον βοηθό του- αναίρεσε την απόφασή του.

Σ’ αυτή τη φάση αναφέρθηκε και ο Νίκος Αναστόπουλος στη συνέντευξη Τύπου. «Δύο ήταν τα καθοριστικά σημεία του αγώνα. Το πρώτο ήταν το αναπάντεχο πρώτο γκολ που δεχθήκαμε και το δεύτερο το πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής, όμως ύστερα το πήρε πίσω» είπε. «Θα κάνουμε πολύ καλά Χριστούγεννα γιατί πήραμε την πρόκριση στην επόμενη φάση και είμαστε στην κορυφή της Football League» σχολίασε, από την πλευρά του. ο πανευτυχής Αλέκος Βοσνιάδης Επόμενος αντίπαλος του Απόλλωνα θα είναι για τρίτη συνεχόμενη σεζόν ο Πανθρακικός!

Derby

Ψάχνονται για Μάντζιο οι Κρητικοί

Συνάντηση θα έχουν άμεσα ο ΟΦΗ με τον Βαγγέλη Μάντζιο, όμως η όποια συμφωνία εξαρτάται από τη δυνατότητα των Κρητικών να τακτοποιήσουν τις οικονομικές εκκρεμότητες από την περσινή σεζόν. Καθοριστική επαφή υπήρξε μέσα στο Σαββατοκύριακο ανάμεσα στον Βαγγέλη Μάντζιο και την διοίκηση του ΟΦΗ, ο οποίος χθες αντιμετώπιζε τον Απόλλωνα Σμύρνης για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο διεθνής φορ έχει μείνει ελεύθερος εδώ και αρκετό καιρό από την Μπακού και οι Κρητικοί, από τη στιγμή που εκείνος δεν έχει βρει άλλη ομάδα, ασκούν ασφυχτική πίεση για να τον ντύσουν ξανά στα ασπρόμαυρα. Οι δύο πλευρές έχουν κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες από την περσινή σεζόν. Ωστόσο, αν οι Ηρακλειώτες μπορέσουν να βρουν μια φόρμουλα για να καλύψουν αυτά που ζητάει ο έμπειρος παίκτης, τότε είναι πιθανό το ενδεχόμενο επανασύνδεσης. Για να δούμε τελικά αν το φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον Μάντζιο καταλήξει τελικά σε γάμο.

Πρωταθλητής

Φήμες για Σάμαρη

Ματιές στον Πειραιά ρίχνει και η διοίκηση του ΟΦΗ, η οποία αναζητά έναν ακόμη παίκτη για να ενισχύσει τη μεσαία της γραμμή. 0 Νίκος Αναστόπουλος θα ήθελε τον Ανδρέα Τάτο, αλλά δεν θα πει «όχι» και για τον Ανδρέα Σάμαρη, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει τον Γενάρη από τον Πανιώνιο όπου ως τώρα δεν έχει σοβαρό χρόνο συμμετοχής.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook