Μια ιστορική φωτογραφία για τον ΟΦΗ και τους φιλάθλους του!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Την φωτογραφία που βλέπετε μας την έστειλε ένας φίλαθλος του ΟΦΗ και είναι από τον ιστορικό θρίαμβο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια στην πρώτη εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που βρήκαμε γυρνώντας πίσω τον χρόνο, πρόκειται για παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ που έγινε τον Γενάρη του 1983. Ο ΟΦΗ αντιμετώπιζε την μεγάλη ΑΕΚ του Τσαϊκόφσκι αλλά και των Μαύρου, Μανωλά, Αρδίζογλου.

Η Ένωση ήταν το φαβορί για να πάρει τη νίκη όμως με δύο γκολ του σπουδαίου Θαλή Τσιριμώκου καταφέρνει και «αλώνει» το γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας κερδίζοντας με 2-3.

Ο ΟΦΗ είχε προπονητή τον αείμενηστο Λες Σάνον αλλά και μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της ιστορίας του διαθέτοντας ποδοσφαιριστές όπως οι Ιορντανέσκου, Κίρισιτς, Λαφτσής, Κορωνάκης.

Η ΑΕΚ προηγείται με 2-0 χάρις στα γκολ των Μαύρου, Μανωλά όμως ο ΟΦΗ με αντεπίθεση διαρκείας μειώνει σε 1-2 με τον Τσιριμώκο, ισοφαρίζει με τον Γεωργιάδη και στην συνέχεια παίρνει τη νίκη με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Τσιριμώκου!

Ο ΟΦΗ εκείνης της περιόδου πραγματοποίησε μια εκπληκτική πορεία τερματίζοντας στην 6η θέση της βαθμολογίας ισοβαθμώντας με τον Παναθηναϊκό με 37 βαθμούς.

Στην φωτογραφία διακρίνονται οι Λες Σανόν, Σήφης Κορωνάκης και ο θρυλικός “Μητσάρας” των αποδυτηρίων του ΟΦΗ, ο επί 33  χρόνια φροντιστής της ομάδας Δημήτρης Παπυράκης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook