«Άδειασε» την ΕΠΟ η ΦΙΦΑ στο θέμα των φακέλων

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μέχρι τελικής πτώσεως καταρρίφθηκε το επιχείρημα του Σοφοκλή Πιλάβιου για την ρήτρα εμπιστευτικότητας μιας και η Πασκέ ξεκαθάρισε ότι αυτό αφορά μόνο τις ομάδες που αγωνίζονται στα κύπελλα Ευρώπης!

Ένα – ένα τελειώνουν τα στηρίγματα του προέδρου της ΕΠΟ στον “ανένδοτο” αγώνα για την διαφάνεια του ελληνικού ποδοσφαίρου αφού από την χθεσινή συνάντηση της ΓΓΑ αναδείχθηκαν και στοιχεία που επιμελώς φρόντισαν κάποιοι να αποκρύψουν. Τους λόγους τους γνωρίζουν οι ίδιοι.

Όπως η υπόθεση με τους φακέλους των ομάδων για την αδειοδότηση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προέκυψε από την συνάντηση με τον Μπιτσαξή όταν τέθηκε από τον ίδιο το θέμα των αδειοδοτήσεων, η γραμματέας της επιτροπής ανάπτυξης της ΦΙΦΑ τόνισε ότι η ρήτρα εμπιστευτικότητας ισχύει ΜΟΝΟ για τις ομάδες που θα αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου.

Πως λοιπόν, ο Σοφοκλής Πιλάβιος διατείνεται δεξιά και αριστερά ότι η ΟΥΕΦΑ δεν επιτρέπει το άνοιγμα των φακέλων; Και ασφαλώς, η χθεσινή συνάντηση ήταν το ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ της ΕΠΟ και του προέδρου της αφού πλέον δεν μπορεί να επικαλείται την περίφημη ρήτρα ώστε να μην ανοίξει τους φακέλους των ομάδων.

Συν τοις άλλοις, ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο που υπάρχει και το οποίο πρέπει να το αναφέρουμε είναι και το ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟ. Κάτι, που δεν αναφέρθηκε πουθενά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Σε περίπτωση, λοιπόν, που η ΟΥΕΦΑ ή η ΦΙΦΑ τιμωρήσουν τον ΟΦΗ με αποβολή τότε αντιμετωπίζει τον κίνδυνο τιμωρίας και η ίδια η ΕΠΟ. Μια τιμωρία που ξεκινάει από την επιβολή χρηματικού προστίμου μέχρι και αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook