“Μην παρατάς αυτό που αγαπάς…”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με ένα εκπληκτικό αφιέρωμα, το Goal αποκαλύπτει μια… άγνωστη ιστορία γύρω από τον Αλέξη Περογαμβράκη και πως η οικογένεια του έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε να φτάσει στην 11αδα του ΟΦΗ.

Αναλυτικά το δημοσίευμα

Ο 9χρονος τότε Αλέξανδρος Περογαμβράκης -το μικρότερο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας- εντάχθηκε στην ακαδημία Ασίτες και, αν παίζει ακόμη μπάλα εν έτει 2013, το χρωστάει στη μάνα του…

Πριν άλλωστε αστράψουν τα φλας για τα τρία φετινά γκολ στη Super League και πριν ζουμάρει πάνω του η τηλεοπτική κάμερα στην προχθεσινή βράβευση από τον ΠΣΑΠ (επειδή αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στον νότιο όμιλο της Football League 2 με τον Ρούβα την περσινή σεζόν) ο 25χρονος Ηρακλειώτης ποδοσφαιριστής είχε σκεφτεί να αποσυρθεί πρόωρα από την ενεργό δράση. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς ψυχολογικά δύο φορές τη ρήξη χιαστών…

Στα τέλη της περιόδου 2006-2007 το δεξί γόνατο γύρισε σε μία λακούβα στο γήπεδο Περιβολίων (σε φιλικό του ΟΦΗ με τον ΑΟ Χανίων). Ο Αλέξανδρος το πήρε τότε ψύχραιμα. Επέλεξε πάντως συνθετικό μόσχευμα για να επιστρέψει νωρίτερα. Κι όντως Σεπτέμβριο μήνα έπαιξε πάλι μπάλα. Υπέγραψε μάλιστα και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με εισήγηση του Ράινερ Μάουρερ.

Ηταν η δικαίωση για ένα παιδί που βρισκόταν από 10 ετών στον ΟΦΗ (τον επέλεξε ο Γιώργος Βλαστός) και πέρασε απ’ όλα τα τμήματα του συλλόγου. Στη συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός στον ΠΑΟ Κρουσσώνα της Δ’ Εθνικής και επανήλθε στον ΟΦΗ της Β’ Εθνικής την περίοδο 2009-10. Τέλη Απριλίου όμως επιχειρεί σε μία προπόνηση να ντριμπλάρει τον Μηνά Πίτσο και το δεξί γόνατο τον «προδίδει» ξανά.

Αυτό ήταν. Οι σκέψεις απόσυρσης στροβιλίζουν στο μυαλό του. Τις κόβει όμως μαχαίρι η μητέρα του Χαρούλα. «Δεν μπορείς να παρατήσεις αυτό που αγαπάς. Συνέχισε για το χατίρι του πατέρα σου» τον συμβούλεψε η γυναίκα η οποία όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσε για να μη στερηθεί τίποτα το μικρότερο παιδί της. Τα λόγια της αποτέλεσαν «φυλαχτό» για τον Αλέξανδρο.

Ο «Πέρο» -όπως τον αποκαλούν όλοι στο Ηράκλειο- επέστρεψε στη δράση το 2011, αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στον νότιο όμιλο της Football League 2 και φέτος ντεμπούταρε στη Super League σκοράροντας για… ζέσταμα τρεις φορές με τον ΟΦΗ. Σε όλες τις περιπτώσεις μάλιστα ο πανηγυρισμός του (έδειχνε προς τον ουρανό) ήταν συμβολικός. Γιατί το ότι παίζει ακόμη μπάλα το χρωστάει στη μάνα του και το αφιερώνει στον πατέρα του Μιχάλη…

Δεν είναι πάντως το πρώτο μέλος της οικογένειας Περογαμβράκη που ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο. Ο μεγαλύτερος αδερφός του Κώστας έπαιξε μέχρι Δ’ Εθνική με τον Ηρόδοτο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook