“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Γεντί… ΟΛΕ

Δύο – τρία καλύτερα εκτός έδρας αποτελέσματα να είχε ο ΟΦΗ τώρα θα μιλούσαμε σε διαφορετική βάση. Για την ακρίβεια, στους… υπολογισμούς μας για τα πλέι οφ. θα τους είχαμε μέσα τους Κρητικούς. Οχι πως τώρα δεν… κρυφοκοιτάζουν προς τα εκεί. ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν υπάρχει πια λόγος να κοιτάζουν την «επικίνδυνη ζώνη».

Η έδρα τους έχει οδηγήσει στους 26 βαθμούς. Η έδρα τους χάρισε χθες ακόμα μία νίκη. Την έκτη τους στο «Γεντί Κουλέ» σε έντεκα παιχνίδια (4 ισοπαλίες. 1 ήττα). Αυτή τη φορά το «θύμα» ήταν η Κέρκυρα. Και αυτή τη φορά. ο τρόπος ήταν ο ίδιος. Ο ΟΦΗ σημείωσε δύο τέρματα, όσα έχει σημειώσει και στις εφτά φετινές του νίκες. Και το έκανε στο καλό του εικοσάλεπτο στο χθεσινό παιχνίδι.

Από το 25′ μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι Κρητικοί «έπνιξαν» τους αντιπάλους τους. Τα ανεβάσματα του Μονιάκη και η συνεργασία του με τον Κουτσιανικούλη (έβαλαν στη μέση τον Ζουμπουλάκη και έκαναν ότι ήθελαν), έφερναν πολλά ρήγματα στη δεξιά πλευρά της Κέρκυρας. Σ’ ένα αυτά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ σ’ ένα δεύτερο «καθάρισαν» το παιχνίδι και διαχειρίστηκαν άψογα το αποτέλεσμα στο δεύτερο μέρος. Διάστημα στο οποίο η Κέρκυρα προσπάθησε να αντιδράσει, όμως έδειξε και πάλι τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει.Ο Μάντζιος άλλαξε το σχήμα σε 4-2-3-1. όμως και πάλι αντιμετώπισε πρόβλημα στη δημιουργία.

Goal

“Άλμα” του ΟΦΗ που καθάρισε νωρίς

Ένα ημίχρονο χρειάστηκε ο ΟΦΗ για να κερδίσει την Κέρκυρα και ν’ ανέβει σημαντικά στη βαθμολογία, πετυχαίνοντας την τέταρτη σερί νίκη στην έδρα του. Οι Κρητικοί κέρδισαν 2-0 τους «Φαίακες» με δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο και καθάρισαν νωρίς ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκαν μεν με οφσάιντ γκολ, αλλά ήταν σαφέστατα ανώτεροι του αντιπάλου τους και κέρδισαν πέρα για πέρα δίκαια. Από την άλλη πλευρά, η φιλοξενούμενη ομάδα δεν κατάφερε να αντιδράσει, γνώρισε μία ακόμη ήττα και παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με την υπόθεση παραμονή να φαντάζει ακόμη πιο δύσκολη.

Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά από την Κέρκυρα και νωρίς ανέλαβε την πρωτοβουλία και έδειξε τις διαθέσεις του. Στο 28′ πήρε προβάδισμα στο σκορ με το κοντινό πλασέ του Παπάζογλου που ήταν σε θέση οφσάιντ, αλλά ο βοηθός Βασιλειάδης δεν το υπέδειξε.
Με το γκολ αυτό ο πρώην παίκτης του Αρη και του ΠΑΟΚ έφτασε τα πέντε τέρματα με τη φανέλα του ΟΦΗ σε αυτό το πρωτάθλημα και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Κρήτης μαζί με τον Περογραμβράκη,τον σκόρερ του δεύτερου τέρματος του ΟΦΗ χθες, που έφθασε και αυτός τα πέντε γκολ σε αυτό το πρωτάθλημα. Με το γκολ αυτό φάνηκε και στη συνέχεια ότι είχαν κριθεί τα πάντα και το δεύτερο ημίχρονο κύλησε περισσότερο ως τυπική διαδικασία.

Στα πρώτα λεπτά η Κέρκυρα προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ και να ξαναμπείστο παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφερε και όσο η ώρα περνούσε εγκατέλειπε την προσπάθεια, με αποτέλεσμα να υποστεί μία ακόμη ήττα και να παραμείνει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Live Sport

Δικαίωμα στο Όνειρο

Την τέταρτη διαδοχική επικράτηση στην έδρα του, αυτή τη φορά απέναντι στην Κέρκυρα με 2-0. πανηγύρισε ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι και χρειάστηκαν μόνο το πρώτο ημίχρονο για να κάμψουν την αντίσταση των Φαιάκων. Το σκορ άνοιξε από θέση οφσάιντ ο Παπάζογλου και το έκλεισε ο Περογαμβράκηε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Κέρκυρα. καθώς ο Αγρίτης δεν μπορούσε να συνεχίσει με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Γκέσιο. Στα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης ο ΟΦΗ ανέβασε ρυθμό, ωστόσο Κουτσιανικούλης και Ζορμπάς δεν μπόρεσαν να «παραβιάσουν» την εστία του Αναστασόπουλου.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση ο Παπάζογλου από κοντά με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει, όμως στο επόμενο λεπτό με προβολή από κοντά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. ωστόσο ο Έλληνας επιθετικός ήταν μπροστά από την άμυνα των φιλοξενούμενων. Μετά το τέρμα των γηπεδούχων δεν σημειώθηκε κάποια σημαντική φάση καθώς οι Φαίακες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις και να απειλήσουν την εστία του Αγριμάκη. Έτσι. στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι εδραίωσαν τη νίκη τους με τον Περογαμβράκη να αξιοποιεί την κάθετη του Παπάζογλου και να σκοράρει.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία του αγώνα, καθώς ο αφύλαχτος Ζουμπουλάκης δεν μπόρεσε να βρει σωστά την μπάλα, με αποτέλεσμα να καταλήξει άουτ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook