Η κατοχή της μπάλας και η… εξαφάνιση της Κέρκυρας

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια στον δημιουργικό και τον επιθετικό τομέα έκανε ο ΟΦΗ κόντρα στους Φαίακες σύμφωνα με όσα έδειξαν τα στατιστικά και οι αριθμοί της χθεσινής αναμέτρησης.

Η Κέρκυρα των 18 φάσεων κόντρα στον Άρη, έκανε… μόλις 1 στο χθεσινό παιχνίδι δείχνοντας την σοβαρότητα με την οποία παρατάχθηκε ο ΟΦΗ κόντρα στον ουραγό της βαθμολογίας. Σαρ και Σόουζα δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στους επιθετικούς της Κέρκυρας με τους δύο στόπερ του ΟΦΗ να διώχνουν από 2 φορές την μπάλα. Το… οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ο Θανάσης Παπάζογλου ήταν εκείνος που απομάκρυνε την μπάλα περισσότερες φορές από ότι οι αμυντικοί του ΟΦΗ ενώ καλή δουλειά έκανε και ο Παναγιώτης Κουρδάκης που είχε στο ενεργητικό του 4 απομακρύνσεις.

Ειδική μνεία χρειάζεται να γίνει στον Μανώλη Μονιάκη που στο χθεσινό παιχνίδι έκανε μια από τις καλύτερες του και πιο μεστές εμφανίσεις με την φανέλα του ΟΦΗ. Ο «Μόνια» ταλαιπώρησε αφάνταστα τον Ζουμπουλάκη ενώ από τα δικά του πόδια βγήκε η σέντρα, πάρε – βάλε στον Παπάζογλου για να ανοίξει εκείνος το σκορ. Συνολικά, ο Μονιάκης είχε 12 πάσες στο ενεργητικό του και 7 πλαγιοκοπήσεις από την αριστερή πλευρά.

Με βάση τα νούμερα που προέκυψαν από το χθεσινό παιχνίδι, ο ΟΦΗ έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια στον δημιουργικό τομέα και σε αυτό συνέβαλε σημαντικά και ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος. Με τον Βερόν απόντα, ο Πατρινός μέσος «κουβάλησε» αρκετές φορές την μπάλα και από τις 97 πάσες (συνολικά), ο Λαμπρόπουλος έκανε τις 25 από αυτές!

Ένα αρνητικό στοιχείο που προέκυψε από το χθεσινό παιχνίδι είναι ο μεγάλος αριθμός για ένα τέτοιο παιχνίδι με τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ να κάνουν 60 και μόλις 4 (56) παραπάνω από την Κέρκυρα. Ένας αριθμός που δείχνει και ενδεχομένως την χαλάρωση του δευτέρου ημιχρόνου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook