«Σαφάρι» του ΟΦΗ για ταλέντα από την Κρήτη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μπορεί αγωνιστικά να μην υπάρχουν εξελίξεις ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι στον ΟΦΗ δεν κοιτάζουν το μέλλον με αποτέλεσμα να κάνουν ένα «σαφάρι» στην Κρήτη για ταλέντα. Μια τακτική που αποτέλεσε και την πιο πετυχημένη όταν ακολουθήθηκε την προηγούμενη 10ετια με τον ΟΦΗ να εκμεταλλεύεται ταλέντα από ολόκληρη την Κρήτη.

Δυστυχώς, η φθίνουσα πορεία που ακολούθησε η ομάδα από το 2000 και μετά είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει αυτή η διαδικασία παραγωγής ταλέντων. Επιπλέον, η πορεία του ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια δεν έδωσε την δυνατότητα στους προπονητές να δώσουν βαρύτητα στα τμήματα υποδομής ή σε εξελίξιμους ποδοσφαιριστές από την Κρήτη.

Στον ΟΦΗ εκμεταλλευόμενοι τη «νεκρή περίοδο» που υπάρχει λόγω των εξελίξεων στο θέμα της αδειοδότησης, βρήκαν τον χρόνο να δουν ταλέντα από την Κρήτη. Για αυτόν τον λόγο ο Νίκος Αναστόπουλος πήρε αυτήν την απόφαση και στην συνέχεια σε συνεργασία με τον Ανδρέα Σκέντζο κάλεσαν παίκτες που είναι εξελίξιμοι και κυρίως κάτω των 20 ετών ώστε να τους δουν από κοντά.

Φαίνεται λοιπόν ότι στον ΟΦΗ έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν μια διαφορετική ρότα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στην προπόνηση της Τετάρτης συμμετείχαν ταλέντα από ολόκληρη την Κρήτη.

Μεταξύ αυτών, στο «Βαρδινογιάννειο» βρέθηκαν ο 19χρονος γκολκίπερ του ΑΟ Χανιά Μάνος Καλογεράκης και ο επίσης παίκτης του ΑΟΧ Αλέξης Σεληνιωτάκης. Μαζί με τους δύο Χανιώτες ποδοσφαιριστές, στην προπόνηση του ΟΦΗ συμμετείχε και ο 19χρονος μεσοεπιθετικός του Κισσαμικού Μπαϊράμ Ντόντα και ο Γιώργος Μαστοράκης της Ιεράπετρας.

Από τους παραπάνω ποδοσφαιριστές ξεχώρισαν οι Καλογεράκης, Σεληνιωτάκης και Ντοντά που μάλιστα θα προπονηθούν και σήμερα με την ομάδα του ΟΦΗ. Όσον αφορά τον Καλογεράκη, αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση. Είναι διεθνής με τις εθνικές ομάδες νέων και παίδων, φέτος αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδια αποτελώντας έναν από τους παίκτες που ξεχώρισαν με τον ΑΟΧ στο πρωτάθλημα της Football League 2.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook