Πλατινί: «Δεν τιμωρούμε τις ομάδες αλλά τις προστατεύουμε». Ακούτε κύριε Πιλάβιε;

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Εκτίθεται συνεχώς η ΕΠΟ για τον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής αδειοδότησης αφού η φιλοσοφία που επικρατεί στις τάξεις της Ομοσπονδίας είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτήν της ΟΥΕΦΑ. Ωστόσο, όπως έχει φανεί και από τα αποτελέσματα, κανένας στο Γουδί δεν συμμερίζεται τις απόψεις των στελεχών της ΟΥΕΦΑ αφού αποδεικνύεται ότι όλοι στην ΕΠΟ έχουν μεγαλόπνοα σχέδια για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε συνέχεια, λοιπόν, των όσων αναφέραμε χθες αναφορικά με τις δηλώσεις του Αντρέα Τραβέρσο αναλύοντας το σκεπτικό της αδειοδοτήσεις, σήμερα φιλοξενούμε λόγια του Πλατινί που κάνει λόγο για “προστασία και όχι τιμωρία των ομάδων”.

Στις 27 Μαΐου 2010, έγινε η παρουσίαση του κανονισμού αδειοδότησης στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ και μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ που σας παρουσιάζουμε είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Στην ομιλία του, ο Μισέλ Πλατινί τονίζει μεταξύ άλλων ότι “έχοντας δουλέψει πάνω στο πλάνο του συστήματος αδειοδότηση και σε συνεργασία με τις ομάδες, πρόθεση μας είναι να μην τις τιμωρούμε αλλά να τις προστατεύουμε” ήταν τα λόγια του προέδρου της ΟΥΕΦΑ.

Ακόμα πιο σημαντική είναι η αναφορά που γίνεται στην αρχή του ρεπορτάζ της επίσημης ιστοσελίδας της ΟΥΕΦΑ. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για “σταδιακή εξομοίωση του συστήματος αδειοδότησης για το 2010, 2011, 2012 ώστε να υπάρχει πλήρης εξομοίωση για την αγωνιστική περίοδο 2013 – 2014”.

Όλα τα παραπάνω λόγια εκθέτουν ανεπανόρθωτα για ακόμα μια φορά τον τρόπο λειτουργίας της ΕΠΟ που φρόντισε να τιμωρήσει τις ομάδες και ενώ γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά το γεγονός ότι όχι μόνο τιμωρήθηκαν ΟΦΗ, Ηρακλής αλλά συν τοις άλλοις δεν γίνεται δεκτό το αίτημα για να ανοίξουν οι φακέλοι όλων των ομάδων.

Δείτε εδώ την αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook