Αναστόπουλος: “Ο ΟΦΗ με βοήθησε και τον βοήθησα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με συνέντευξη του στο ΦΩΣ, ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ επανέλαβε ότι… αποχώρησε από το Ηράκλειο επειδή “λειτουργώ με το σύστημα” και επανέλαβε ότι δεν ήθελε να θίξει την ομάδα με τον χαρακτηρισμό περί ντακότας.

Στον ΟΦΗ ήμουν 2.5 χρόνια, έδωσα τη ζωή μου, την ψυχή μου. Όταν πάω σε μία ομάδα ξέρω τα οικονομικά της. δεν θα κλαίγομαι δημόσια. Ο ΟΦΗ με βοήθησε και τον βοήθησα. Ο Μαχλάς είναι παραπάνω από φίλος μου, με πίστεψε, με στήριξε και τον στήριξα. Και ξέρει ότι στη Β’ Εθνική είχα πρόταση από ομάδα της Σούπερ Λιγκ αλλά δεν πήγα. Ξέρει ότι αυτό το καλοκαίρι είχα πρόταση από τον Άρη αλλά δεν πήγα“, είπε αρχικά στο ΦΩΣ και συνέχισε:

Για το ότι πήγε στον Ατρόμητο, είπε: “Αν ήταν πρόεδρος ο Μαχλάς δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω. Τρεις σεζόν φτιάξαμε τρεις διαφορετικές ομάδες. Μία στη Β’ Εθνική, την άλλη που πήγαμε καλά στην πρώτη κατηγορία και μία αυτή τώρα που πάει καλά. Εγώ την έφτιαξα. Κάθε σεζόν αλλάζαμε 10-11 παίκτες. Αυτοί που δεν γνωρίζουν, ξέρουν ότι στα καλά του καθουμένου εγώ δεν σηκώνομαι να φύγω…”.

Γιατί έφυγες;

“Επειδή λειτουργώ με το συναίσθημα. Δεν είναι δυνατόν να μου γράφουν ότι πανηγύρισα έξαλλα το 20 γκολ εναντίον του Αστέρα Τρίπολης επειδή αισθανόμουν πίεση. Εγώ έπαιζα μπροστά σε 80.000 κόσμου και δεν έπαιρνα χαμπάρι! Τι είμαι κανένας χθεσινός; Είμαι γεννημένος για τέτοια, τον πρωταθλητισμό τον έφαγα με το κουτάλι, γεννήθηκα γι αυτό. Δηλαδή τι πίεση να είχα, ότι ήθελαν να με διώξουν; Όσον αφορά τα της ντακότας δεν ήθελα με τίποτα να προσβάλω κάτι για το οποίο έδωσαν και την ψυχή μου.

Κακώς ακούστηκε έτσι. Στο Ηράκλειο έχω φίλους που με αγαπάνε, καταρχήν ήταν ποτέ δυνατόν να θίξω τους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκα; Με τίποτα. Εδώ ολόκληρο Βαγγέλη Μάντζιος τον έπαιρνα τηλέφωνο όταν είχε φύγει από τον ΟΦΗ και του ζητούσα να έρθει να παίξει σε δυο φιλικά, για να τελειώσουμε τη σεζόν αξιοπρεπώς! Να ερωτηθεί. Όταν λέω κάτι δεν το παίρνω πίσω. Θυμάσαι μία φορά στην Κέρκυρα που είχα πει έναν προπονητή μαλάκα, έγινε σάλος, αλλά τη δήλωση που σου είχα κάνει δεν την πήρα πίσω, δεν σε άδειασα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook