“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, από το Gentikoule τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Ελεύθερος Τύπος

Νικητής της ζωής

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ έχουν φορέσει τη φανελα του ΠΑΟΚ, όμως για τον έναν το αυριανό παιχνίδι των δύο ομάδων είναι πιο ιδιαίτερο. Ο Παναγιώτης Κουρδάκης (φωτό) θα πατήσει για πρώτη φορά τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, παρά το γεγονός ότι ανήκε στους Θεσσαλονικείς από το 2004 μέχρι το περασμένο καλοκαίρι (δεν είχε συμμετοχή). Το «δέοψό» του με τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι ξεχωριστό, αφού δύο χρόνια μετά τη μετακίνηση του στη Θεσσαλονίκη, από το Διδυμότειχο, πέρασε τη μεγαλύτερη δοκιμασία της ζωής του. Τον Μάρτιο του 2006, σε μια προπόνηση, δέχτηκε την μπάλα στα γεννητικά όργανα.

Πήγε αμέσως στο νοσοκομείο για εξετάσεις και τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά! Οι γιατροί εντόπισαν έναν κακοήθη όγκο (καρκίνο) στο σημείο αυτό και σχεδόν αμέσως μπήκε στο χειρουργείο. Κάπως έτσι ξεκίνησε η τεράστια περιπέτεια, που διήρκεσε αρκετούς μήνες. Ο 18χρονος τότε, Κουρδάκης, υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες και σε δύο επεμβάσεις (καθώς είχε κάνει μετάσταση στην κοιλιακή χώρα), με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι οι πιθανότητες για να ζήσει είναι μοιρασμένες!

Τελικά, ο νυν παίκτης του ΟΦΗ αναδείχθηκε… νικητής της ζωής. χάρη στη βοήθεια της οικογένειάς του και των ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, οι τότε ποδοσφαιριστές, Θοδωρής Ζαγοράκης, Παντελής Κωνσταντινίδης και Κυριάκος Τοχούρογλου έβαλαν μέχρι και χρήματα από την τσέπη τους. «Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες, τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Οχι μόνο για εμένα, αλλά και για τους Παπάζογλου, Κουτσιανικούλη, Βερόν, που έχουν φορέσει επίσης αυτή τη φανέλα», δήλωσε ο 25χρονος αμυντικός.

Goal

Με αλλαγές

Αρκετά νέα ηρόοωηα θα υπάρχουν στο βασικό όχημα του ΟΦΗ εν όψει ΠΑΟΚ, όπως φάνηκε οτις τελευταίες προπονηθείς. 0 Γιάννης Πετράκης θα επαναφέρει τον Βερόν (δίδυμο ανασταλτικών μέσων με Λαμπρόπουλο) που εξέτιοε, τον Ιωαννίδη (τον προορίζει για αριστερό μπακ) ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και τον Μπούρμπο, που θα αγωνιστεί ως δεξιός χαφ.

Ο κόουτς των Κρητικών δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Σόουζα και τον τραυματία Ζορμπά. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα είναι ο Μονιάκης, ενώ ο Κουρδάκης θα είναι αντικαταστάτης του Βραζιλιάνου και παρτενέρ του Σαρ στα μετόπισθεν. Το μόνο που δεν αλλάζει είναι το σύστημα, αφού και εκτός έδρας ο ΟΦΗ θα αγωνιστεί με 4-4-2.

Sportday

Βασικός ο Μπούρμπος

Ετοιμος για την πρώτη συμμετοχή του στο βασικό σχήμα του ΟΦΗ για φέτος φαίνεται πως είναι ο Χρήστος Μπούρμπος. Ο 30χρονος άσος ανεβάζει καθημερινά στροφές και μάλλον θα προτιμηθεί για το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, αντί του τραυματία Παναγιώτη Ζορμπά.

Εκτός από τον Μπούρμπο. ο οποίος είχε καλή απόδοση ως αλλαγή στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με ΑΕΚ και Κέρκυρα, φαβορί για την εντεκάδα είναι και ο Γιώργος Ιωαννίδης. Κι αυτός είναι ιατρικά έτοιμος και προορίζεται για τη θέση του αριστερού μπακ. μια και η μετάθεση του Κουρδάκη στο κέντρο της άμυνας, λόγω της τιμωρίας του Σόουζα φέρνει τον Μονιάκη στη δεξιά πλευρά από την αριστερή.

0 Γιάννης Πετράκης δείχνει να έχει καταλήξει και στις υπόλοιπες θέσεις. Τερματοφύλακας θα παίξει ο Αγριμάκης και παρτενέρ του Κουρδάκη στην άμυνα θα είναι ο Σαρ. Κεντρικά χαφ θα είναι οι Βερόν. Λαμπρόπουλος, αριστερό ο Κουτσιανικούλης και στην επίθεση οι Παπάζογλου. Περογαμβράκης. Η τελευταία προπόνηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9:30 το πρωί και η αποστολή θα πετάξει για τη θεσσαλονίκη στις 12:15.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook