“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Live Sport

Παράπονα για τον ρέφερι

Η ήττα στην Τούμπα μπορεί να ήταν εντός προγράμματος για τον ΟΦΗ, όμως στην κρητική ομάδα πιστεύουν ότι άξιζαν κάτι παραπάνω, ειδικά με την εμφάνιση που έκανε η ομάδα στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης.

Στον ΟΦΗ στέκονται στη φάση του 26ου λεπτού υποστηρίζοντας ότι ο Περογαμβράκης ανατράπηκε καθαρά από τον Ιτάνζ και θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι, το οποίο θα είχε αλλάξει τη ροή του ματς.

Πλέον, το βλέμμα στρέφεται στο κρητικό ντέρμπι με τον Πλατανιά (18/02), στο οποίο εφόσον κερδίσει η ομάδα του Ηρακλείου θα έχει εξασφαλίσει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την παραμονή της και πλέον θα στοχεύει για ψηλότερα. 0 τεχνικός του ΟΦΗ Γιάννης Πετράκης έδωσε ρεπό χθες στους παίκτες του και σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η προετοιμασία για το ματς της ερχόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Πλατανιά, που βρίσκεται βαθμολογικά σε πολύ δύσκολη θέση.

Sportday

Τον πιάνει ναυτία

Μόλις ξεμυτίζει ο ΟΦΗ από το νησί. γίνεται… Φαλκονέρα. Σαν το ιστορικό ναυάγιο (που έμεινε στην Ιστορία με το όνομα της βραχονησίδας, όπου βούλιαξε κάποτε το πλοίο «Ηράκλειο», ύστερα από τον απόπλου του από τα Χανιά). Εννέα αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος και οι «μελανόλευκοι» έχουν πάρει μόλις έναν βαθμό μακριά από την Κρήτη: στο «Κλεάνθης Βικελίδης ».

Έχουν και μία νικη εκτός έδρας, αλλά σε κρητικά έδαφος, στα Χανιά (2-1 τον Πλατανιά). Το όλον 4 βαθμοί έξω από το «Θ. Βαρδινογιάννης». Στις 38 χρονιές του συλλόγου στην Α’ Εθνική, δεν έχει ξανασυμβεί τέτοια… ναυτία κάθε φορά που πηγαίνει να περάσει το πέλαγος. Η χειρότερη επίδοση στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Δεν θα έχει καν όμοιο του. εφόσον ο Αρης κρατηθεί αήττητος σήμερα στα Περιβόλια. Και αν συνεχίσει έτσι. στα πέντε εκτός έδρας που απομένουν έως το πέσιμο της αυλαίας, μπορεί και να «γράψει» το αρνητικότερο ρεκόρ του. Προς το παρόν, η χειρότερη επίδοση είναι έξι ισοπαλίες και καμία νίκη εκτός έδρας (σεζόν 1977 – 78).

Με την ήττα στην Τούμπα ο ΟΦΗ «κατόρθωσε» να έχει δύο εκτός έδρας στη σειρά στα οποία άνοιξε το σκορ και δεν πήρε, εντέλει, τίποτα. Αφού στο ματς με τον ΠΑΟΚ επαναλήφθηκε ότι είχε γίνει και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Όσο δυνατός είναι στο γήπεδο του (είχαμε γράψει σχετικά στο φύλλο της περασμένης Τρίτης), τόσο τρωτός είναι εκτός. Ακόμη και στο Κύπελλο, στο μοναδικά ματς που έδωσε μακριά από το Ηράκλειο και μάλιστα, με αντίπαλο κατώτερης κατηγορίας, ηττήθηκε και αποκλείστηκε (στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα).

«ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ»
Το είπε και ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος μετά από τον αγώνα στην Τούμπα: «Ημασταν πολύ καλοί για 35 λεπτά. Ο ΠΑΟΚ. όμως. κατάφερε να βάλει δυο γκάλ στα τελευταία λεπτά. Ο ΟΦΗ εκτός έδρας δεν πάει καλά. Πρέπει να μας προβληματίσει και να βρούμε τις λύσεις».

ΦΩΣ

Το μυαλό από τώρα στον Πλατανιά

Η ανασταλτική λειτουργία του ΟΦΗ, πολύ περισσότερο οτα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά και η αδυναμία της ομάδας του Ηρακλείου να διαχειριστεί ματς στα οποία παίρνει προβάδισμα στο σκορ, αποτελούν τα σημεία που προβληματίζουν τους ανθρώπους της και στα οποία ο Γιάννης Πετράκης ψάχνει λύσεις για τη συνέχεια. Στα δύο τελευταία παιχνίδια ο ΟΦΗ πήρε προβάδισμα στο σκορ -και στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και στην Τούμπα-, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο ΟΦΗ έχει πάρει μόλις ένα τρίποντο εκτός Ηρακλείου, όχι όμως και εκτός Κρήτης, αυτό με τον Πλατανιά στο ματς του πρώτου γύρου.

Τα στοιχεία αυτά καταγράφονται από τους ανθρώπους του ΟΦΗ και σίγουρα θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς και ανάλυσης στο μέλλον, πλην όμως το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην παρούσα φάση στην αξιοποίηση της έδρας προκειμένου να εξασφαλιστεί, το ταχύτερο δυνατόν, η παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Για αυτό και το μυαλό όλων βρίσκεται στο ματς της προσεχούς Δευτέρας με τον Πλατανιά, στο ντέρμπι της Κρήτης. Το ευχάριστο για τον Πετράκη είναι ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα για το παιχνίδι αυτό, καθώς επιστρέφει και ο Σόουζα, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στην Τούμπα, καθώς είχε δηλωθεί να εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής στον συγκεκριμένο αγώνα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook