“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τρίτη 12 Φεβρουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Ο κωδικός είναι: “Μάχη της Κρήτης”

Στο κρητικό ντέρμπι με τον Πλατανιά, που θα γίνε ι την επόμενη Δευτέρα στο «Γεντί Κουλέ», στρέφουν την προσοχή τους στον ΟΦΗ. Στην κρητική ομάδα θέλουν να αφήσουν πίσω τους την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και να στρέψουν την προσοχή τους στα παιχνίδια της έδρας, όπου είναι φέτος και η μεγάλη δύναμη του ΟΦΗ (6 νίκες, 4 ισοπαλίες.
1 ήττα). Για να πετύχουν τις δύο νίκες, που όπως εκτιμάται εξασφαλίζουν τη σωτηρία.

Τα τέσσερα παιχνίδια που θα δώσει ο ΟΦΗ στο γήπεδο του είναι με Πλατανιά. Ολυμπιακό. Γιάννινα. Ατρόμητο. Κόντρα στον Πλατανιά, ο Γιάννης Πετράκης υπολογίζει στον Ντένις Σόουζα ο οποίος εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής και επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας. 0 τραυματισμός στο γόνατο του Αλέξη Περογαμβράκη στη φάση που ζήτησε πέναλτι ο ΟΦΗ στην Τούμπα, δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία. Ο Περογαμβράκης πάντως νιώθει ενοχλήσεις και ακολουθεί θεραπεία. Ενοχλήσεις στους προσαγωγούς έχει και ο φορμαρισμένος Μανώλης Μονιάκης και η κατάστασή του θα αξιολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

ΦΩΣ

Το μυαλό στον Πλατανιά, το βάρος στην έδρα

Ούτως η άλλως ο ΟΦΗ δεν έχει να καυχιέται, τουλάχιστον μέχρι τώρα, για την παρουσία και τη συγκομιδή του μακριά από το Ηράκλειο Μόλις τέσσερις πόντοι έχουν μπει στο σακούλι της ομάδας του Ηρακλείου (τρεις στα γειτονικά Χανιά και ένας στη Θεσσαλονίκη στο ματς με τον Άρη).

Συνεπώς φαντάζει φυσιολογική η άποψη που υπάρχει στα αποδυτήρια της ομάδας να αξιοποιηθεί η έδρα στα εναπομείναντα παιχνίδια, προκειμένου να καταφέρει ο ΟΦΗ να εξασφαλίσει, το ταχύτερο δυνατό, την παραμονή του.

Η αρχή μάλιστα γίνεται από το επόμενο κιόλας παιχνίδι, που τυχαίνει να είναι το τοπικό ντέρμπι, μιας και αντίπαλος είναι ο Πλατανιάς. Για αυτό και υπάρχει ένας επιπλεον λόγος για θετικό αποτέλεσμα αφού είναι δεδομένος ο παράγοντας «γόητρο» που υπάρχει σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Με το μυαλό λοιπόν στο ματς της προσεχούς Δευτέρας οι άνθρωποι του ΟΦΗ κατασκόπευσαν χθες τον αντίπαλο τους θέλοντας να έχουν την όσο το δυνατόν πιο πρόσφατη εικόνα για την κατάσταση του αντιπάλου.

Ο Γιάννης Πετράκης θα έχει αυτήν την φορά στην διάθεση του τον Ντένις Σόουζα που θα πάρει κανονικά την θέση του στο κέντρο της άμυνας ως παρτενέρ του Σαρ.

Το μοναδικό ερωτηματικό αφορά τον Ζορμπά, ο οποίος συνεχίζει τη θεραπεία για το διάστρεμμα που τον άφησε εκτός αποστολής στο ματς της Τούμπας. Το κατά πόσον θα είναι έτοιμος να βοηθήσει Θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Από εκεί και πέρα, κάποιες μικροενόχλήσεις που ένιωθα\ μετά re παιχνίδι της Τούμπας οι ; Ιωαννίδης και Περογαμβράκης δεν φαίνονται να είναι ανησυχητικές όσον αφορά την πιθανότητα συμμέτοχης τους αν και κάτι τέτοιο θα αρχίσει να φαίνεται μεσα απο τις προπονησεις Η περίπτωση μάλιστα του δεύτερου(νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο) αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή από τους ανθρώπους του ΟΦΗ. αφου για κανένα λόγο δεν θέλουν να δημιουργηθούν προβλήματα στον πρώτο σκόρερ της ομάδας, που κατάφερε από την πρώτη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία να δώσει λύσεις ενώ είναι φανερό ότι αποτελεί ένα από τα πλέον πολύτιμα εργαλεία της ομάδας του Ηρακλείου, αν όχι το πολυτιμότερο.

Ο 24χρονος επιθετικός με τα έξι τέρματα που έχει επιτύχει ιχει δώσεις λύσεις *α; βαθμούς σε κάποια παιχνίδια ενώ είναι δεδομένο πως στο ξεκίνημα της χρονιάς υπολογιζόταν, στην καλύτερη περίπτωση, σαν εναλλακτική λύση. Από εκεί και πέρα, ο Κάνουλας ταλαιπωρείται απο ιωση. ανέβασε πυρετό και αποχώρησε, ενώ πιο σοβαρή φαντάζει η περίπτωση του Μονιάκη, που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και οι πιθανότητες συμμέτοχης του στην παρούσα φαση είναι μοιρασμένες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook