“Ξεγυμνώνει” τον Πιλάβιο ο διάλογος του με τον Καλογιάννη!

Eπιμέλεια:Παύλος Σιδερίδης

O διάλογος του Σοφοκλή Πιλάβιου με τον Σπύρο Καλογιάννη στην χθεσινή συνεδρίαση της ΕΠΟ «ξεγυμνώνουν» για μια ακόμη φορά τον πρόεδρο της ΕΠΟ στην προσπάθεια του να αναζητήσει «συμμάχους» για να αποβάλει τον ΟΦΗ.

Παράταση μιας εβδομάδας έδωσε η ΕΠΟ στον εαυτό της για το θέμα του ΟΦΗ. Τι επόμενες ημέρες και μέχρι την Πέμπτη ή Παρασκευή, οπότε θα διεξαχθεί το επόμενο ΔΣ, θα ενταθεί η πίεση προς  την κρητική ομάδα  να αποσύρει  την προσφυγή της στα πολιτικά δικαστήρια. Ωστόσο, η ΕΠΟ δεν θέλει να χρεωθεί πιθανή απόφαση της αποβολής του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα και ρίχνει το «μπαλάκι» στην Ένωση της Football League, η οποία με τη σειρά της δεν δείχνει πρόθυμη και το επιστρέφει στην ΕΠΟ. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος για το θέμα που έγινε στο χθεσινό ΔΣ με τον Σοφοκλή Πιλάβιο να λέει: Ο ΟΦΗ πρέπει να αποσύρει την προσφυγή ή να πάρει θέση η Ένωση Β’ – Γ’ Εθνικής, γιατί έχει υπογράψει την προκήρυξη του πρωταθλήματος που λέει ότι δεν μπορεί να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια με τον Σπύρο Καλογιάννη να απαντά: Εμείς γι’ αυτόν το λόγο προσφύγαμε στα δικαστήρια… (σ.σ. ήταν αντίδικος όταν έγινε η προσφυγή του ΟΦΗ)

Όπως γίνεται αντιληπτό, κανείς από τους δύο φορείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη αποβολής του ΟΦΗ, ενώ ούτε η superleague δείχνει διάθεση να ασχοληθεί με το θέμα και δεν είχε ούτε έναν εκπρόσωπο στο ΔΣ. Μπροστά στην απροθυμία των εταίρων να τα βάλουν με τον ΟΦΗ ο κ. Πιλάβιος προσπαθεί να τους βάλει στο «παιχνίδι», κάτι που φαίνεται από την τοποθέτησή του στο ΔΣ στο οποίο λέει ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί θα πλήξει και τα δύο πρωταθλήματα.

Επίσης, με την τοποθέτησή του κινδυνολογεί λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη και της Εθνικής, παρότι πρόκειται για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ Μ’ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ και δεν σχετίζεται με διοργάνωση της UEFA.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Πιλάβιος αναφέρει: «Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αφορά μόνο την ΕΠΟ, αλλά σε πρώτο βαθμό την Football League, η οποία δεν μπορεί να επικυρώσει τη βαθμολογία και να προχωρήσει στη διεξαγωγή των play off, όπως επίσης την Super League που αναμένει να υποδεχτεί τα νέα μέλη της για το πρωτάθλημα της προσεχούς αγωνιστικής σεζόν. Η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια αφορά, συνεπώς, το σύνολο του ποδοσφαίρου μας και απεύχομαι να φτάσει η στιγμή που θα έχει συνέπειες στην Εθνική Ομάδα και στους συλλόγους που θα μας εκπροσωπήσουν στις διεθνείς διοργανώσεις».

Κι ενώ η ΕΠΟ αναζητεί πρόθυμους να αποβάλουν τον ΟΦΗ, ο χρόνος για την ομοσπονδία μετρά αντίστροφα. Ενώ ο ΟΦΗ δηλώνει ότι όχι μόνο δεν θα κάνει πίσω, αλλά ετοιμάζεται για την δικαστική μάχη στις 7 Ιουλίου. Ενώ την Δευτέρα αντιπροσωπεία της Κρητικής ομάδας θα επισκεφθεί τον εισαγγελέα Κωσταντίνο Σιμιτζόγλου και θα του ζητήσουν  να παρέμβει ώστε να ανοίξουν οι φάκελοι όλων των ομάδων.