Λευκαρίτης: “Είναι ξεκάθαρο το ζήτημα που αφορά τις αδειοδοτήσεις”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

“Είναι ξεκάθαρο το ζήτημα που αφορά τις αδειοδοτήσεις των ομάδων και οι προϋποθέσεις είναι καθορισμένες και σαφείς” τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της UEFA Μάριος Λευκαρίτης. Ο Κύπριος παράγοντας μιλώντας στην εφημερίδα “Εξέδρα” αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις, τονίζοντας:

“Η αλήθεια είναι ότι στην UEFA δεν ασχολούνται μεμονωμένα με την Ελλάδα. Ισως στην Ελλάδα να γίνεται τέτοια κουβέντα, αλλά στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχουν να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στη Ρουμανία, πρόσφατα, τιμωρήθηκε ομάδα και αυτό είχε συνέπειες μόνο στην ίδια την ομάδα. Από τότε που τέθηκαν τα κριτήρια, ανάλογες τιμωρίες επιβλήθηκαν και σε ομάδες άλλων χωρών, όπως η Μολδαβία, το Καζακστάν, όπου παρατηρήθηκαν φαινόμενα με ομάδες να προσπαθούν να εξαπατήσουν τις κατά τόπους ομοσπονδίες” είπε αρχικά ο Μάριος Λευκαρίτης και συνέχισε λέγοντας:

“Βεβαίως και όποιος δεν πληροί τα στοιχεία δεν έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν αφορά τις υπόλοιπες ομάδες των εθνικών πρωταθλημάτων. Ως εκ τούτου, είναι αστείο να λέμε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις ο ΟΦΗ, ο Ηρακλής και τα Τρίκαλα στην προκειμένη περίπτωση και δεν θα παίξουν στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ. Κάθε ομάδα είναι υπόλογη για τον φάκελό της απέναντι στην UEFA και σε περίπτωση που δεν πληροί τις προϋποθέσεις θα υποστεί τις ανάλογες κυρώσεις”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook