Κολιτσιδάκης: «Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα και για αυτό παραμένει ζωντανός»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ και νυν προπονητής του Ηροδότου μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την μάχη της παραμονής. «Οι παίκτες του ΟΦΗ πρέπει να δείξουν χαρακτήρα και τσαμπουκά» επισήμανε ο Θανάσης Κολιτσιδάκης.

Η μάχη της παραμονής «φουντώνει» για τον ΟΦΗ που πλέον καλείται στα επόμενα 6 παιχνίδια να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται για να σώσει την παρτίδα και να παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ.

Και όπως τόνισε ο Θανάσης Κολιτσιδάκης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2: «Αυτό που πρέπει να κάνουν στον ΟΦΗ είναι να ξεχάσουν ότι έγινε και να πάνε στην Βέροια να κερδίσουν. Ο ΟΦΗ δεν έχει την πολυτέλεια να παίζει χωρίς βασικούς παίκτες όπως ο Παπάζογλου, ο Μονιάκης ή τα βασικά στόπερ. Είδα στον Ολυμπιακό ότι ο Μακρής ήταν αρκετά καλός και μόλις βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο, το κενό του φάνηκε».

Αναλυτικά όσα είπε ο Θανάσης Κολιτσιδάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την εικόνα του ΟΦΗ στα τελευταία παιχνίδια: «Πράγματι στα τελευταία παιχνίδια ο ΟΦΗ δέχεται αρκετά γκολ όμως νομίζω ότι αυτά δεν προέρχονται από τον τρόπο παιχνιδιού και από ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟ και ο Ολυμπιακός. Αν πιάσουμε τα ματς ένα – ένα, ο ΟΦΗ μπόρεσε να προηγηθεί στα δύο από αυτά αλλά στην συνέχεια δεν κατόρθωσε να τα διαχειριστεί σωστά. Τα γκολ που δέχτηκε ήταν αποτέλεσμα ατομικών λαθών ή έλλειψης συγκέντρωσης. Και όταν παίζεις αντίπαλος με τέτοιες ομάδες δεν επιτρέπεται να κάνεις τέτοια λάθη. Ο ΟΦΗ έχει μια κακοδαιμονία και μια κακοτυχία όπως το γκολ του Μαρίνου που πήγε να βγάλει σέντρα και έβαλε γκολ».

Για το που οφείλεται η εικόνα του ΟΦΗ: «Όμως, αυτό που βλέπω είναι ότι ο ΟΦΗ δείχνει να είναι ευάλωτος γιατί δεν έχει έμπειρους παίκτες που να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. Αυτό το πράγμα θέλει μεγάλη ηρεμία και προσοχή από την διοίκηση ώστε να διαχειριστεί κατάλληλα την κατάσταση. Ο ΟΦΗ είναι πολύ μεγαλύτερη ομάδα από την Βέροια και τον Λεβαδειακό και πρέπει να πάει να τα κερδίσει. Πιστεύω ότι αν παρουσιάσει την εικόνα που έδειξε στα πρώτα ματς του Πετράκη τότε έχει την δυνατότητα να τα κερδίσει».

Για την αντίδραση που χρειάζεται να δείξει από εδώ και στο εξής: «Ο ΟΦΗ δεν έχει τους παίκτες που μετά από ένα κακό αποτέλεσμα να δείξουν την κατάλληλη αντίδραση. Για παράδειγμα, θυμηθείτε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό όπου ισοφάρισε αμέσως και μετά από ένα λεπτό δέχτηκε αμέσως το γκολ. Αυτό δείχνει ότι ο ΟΦΗ δεν διαθέτει παίκτες που να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και τους εαυτούς τους. Μετά ήρθε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και όλοι λέγαμε ότι πρέπει να πάρουμε πάση θυσία βαθμό ή βαθμούς. Και το παιχνίδι τελείωσε με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει 18 φάουλ και τον ΟΦΗ 12. Θα έλεγα ότι ο Ολυμπιακός έφυγε ατσαλάκωτος από το Ηράκλειο. Δεν λέω ότι ο ΟΦΗ μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα γιατί η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη όμως να δούμε ότι παλεύει το παιχνίδι. Δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω και να πάμε στην Βέροια για τη νίκη».

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος: «Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα, δεν πρέπει να στηρίζεται στον Άρη για το αν θα διαλύσει. Πρέπει να στηριχθεί στις δυνάμεις του, να κερδίσει τα ματς που πρέπει και να σώσει την χρονιά. Θεωρώ ότι ο ΟΦΗ έχει κάνει πολύ καλή χρονιά και θα είναι κρίμα να τα πετάξει όλα στα σκουπίδια».

Για τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια: «Θεωρώ ότι όλη η χρονιά είναι στα παιχνίδια με την Βέροια και τον Λεβαδειακό. Δεν πρέπει να πάει άνετος στα τελευταία παιχνίδια γιατί στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται. Ο ΟΦΗ χρειάζεται να κερδίσει τα δύο ματς που ακολουθούν και στην συνέχεια να κοιτάξει πως θα κάνει κάτι καλύτερο από την περσινή χρονιά με μια υποδεέστερη ομάδα».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ επί Αναστόπουλου: «Με τον Αναστόπουλο πόσα παιχνίδια κέρδισε ο ΟΦΗ μέσα στο Ηράκλειο; Έχοντας μάλιστα να διαχειριστεί μια πολύ αξιόλογη ομάδα και πήρε 33 βαθμούς. Δηλαδή, τι κέρδισε ο ΟΦΗ; Εγώ δεν αντιλέγω ότι ίσως κάποια παιχνίδια πρέπει να τα αντιμετωπίζεις κάπως σφιχτά όμως δεν γίνεται μέσα στο «Γεντί Κουλέ» να παίζεις αμυντικά. Είναι άσχημο για τον ΟΦΗ. Θα έλεγα ότι το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια. Έχει πολύ φτωχή βαθμολογική συγκομιδή και αυτό εξηγείται από το ότι δεν διαθέτει παίκτες με παραστάσεις και μεγάλη εμπειρία. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ΟΦΗ είχε μάθει πάντα να διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ της κατηγορίας μετά τους 4 μεγάλους. Και στο φινάλε, ευτυχώς που ο ΟΦΗ έχει την ιστορία, τον κόσμο και τον χαρακτήρα και παραμένει ζωντανός.

Για το αν θα παραμείνει ο ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ: «Είμαι σίγουρος ότι ο ΟΦΗ θα σωθεί. Για εμένα ήταν πολύ καλό το αποτέλεσμα της Βέροιας και πιστεύω ότι ο Άρης δεν θα πιάσει ούτε τους 26 βαθμούς που έχει τώρα ο ΟΦΗ. Θεωρώ ότι ο Άρης είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος μετά τον Άρη. Ο Άρης έχει κάνει 4 νίκες σε 24 παιχνίδια. Άρα, πόσες θα κάνει στα 6 παιχνίδια που ακολουθούν;»

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook