Καλαϊτζίδης: “Δεν δώσαμε το δικαίωμα στον ΟΦΗ να γίνει επικίνδυνος”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο τεχνικός της Βέροιας μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ αλλά και για το που μπορεί να φτάσει το… περίφημο όριο της παραμονής στην Σούπερ Λιγκ.

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και αναφερόμενος στο τελικό αποτέλεσμα επισήμανε ότι «το αποτέλεσμα ήταν περισσότερο ωφέλιμο για τον ΟΦΗ αφού αν κερδίζε η Βέροια τότε θα έφτανε στον στόχο της και θα άφηνε πίσω τον ΟΦΗ. Τον αγώνα θα μπορούσαν να τον κερδίσουν και οι δύο ομάδες όμως πιστεύω ότι η Βέροια ήταν η ομάδα που κυνήγησε το γκολ με οργανωμένες επιθέσεις».

Όσο για το πώς θα κυλήσει η μάχη της παραμονής στην Σούπερ Λιγκ, ο έμπειρος τεχνικός υπογράμμισε λέγοντας ότι «θα αποφύγω να κάνω κάποια πρόβλεψη, όχι γιατί φοβάμαι να το κάνω αλλά επειδή αγωνιστική με αγωνιστική διαφοροποιούνται οι καταστάσεις και κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί. Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι μέχρι και την τελευταία αγωνιστική οι ομάδες θα απέχουν μεταξύ τους σε απόσταση μιας νίκης. Θεωρώ ότι είναι καλό που υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον γιατί όλες οι ομάδες έχουν σκοπό τη νίκη. Βέβαια, ενδεχομένως αρχίσαμε να σκεφτόμαστε κάποια πράγματα βλέποντας κάποια αποτελέσματα που με βάση την εικόνα των ομάδων είναι υπερβολικά. Αυτό δεν θα αλλάξει».

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης στον Athletic Radio 104,2

Για το όριο παραμονής: «Από εβδομάδα με εβδομάδα διαφοροποιείται ο αριθμός που θα αποτελέσει το όριο παραμονής. Η μόνη περίπτωση που θα πέσει ο συντελεστής θα είναι να έρχονται ισόπαλα αποτελέσματα μεταξύ των ομάδων που έχουν τον ίδιο στόχο. Και νομίζω ότι το 32 που λέγαμε πριν από λίγες εβδομάδες δεν είναι πλέον ασφαλής αριθμός για τις ομάδες εκτός και αν έρθουν ισοπαλίες στα επόμενα ματς. Για παράδειγμα, ο Πανιώνιος με τη νίκη του ξέφυγε στην βαθμολογία. Αν έρθει μια ισοπαλία με τον Πλατανιά ή χάσει ο Άρης στα Γιάννενα τότε μειώνεται ο συντελεστής. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς εκτιμήσεις για το τι πρόκειται να δούμε».

Για την εικόνα του ΟΦΗ στο παιχνίδι με την Βέροια: «Η αλήθεια είναι ότι περίμενα καλύτερο τον ΟΦΗ. Διαθέτει επιθετικούς και μέσους που έχουν την δυνατότητα να περνάνε πάσες στην πλάτη της άμυνας και να εκμεταλλεύονται τους κενούς χώρους. Εμείς δεν δώσαμε το δικαίωμα στον ΟΦΗ να το κάνει αυτό γιατί ήμασταν ιδιαίτερα πιεστικοί».

Για το τι του έχει κάνει εντύπωση από τον ΟΦΗ: «Μου είχε κάνει εντύπωση η πολύ καλή πορεία που είχε κάνει και είχε φτάσει σε ένα σημείο να διεκδικεί την είσοδο του στα πλέι – οφ. Μετά πέρασε ένα κακό διάστημα στο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να έρθει στην θέση που βρισκόμαστε εμείς (σημ. Βέροια)».

Για την Βέροια: «Η εικόνα της ομάδας μας στα τελευταία παιχνίδια μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε αγωνιστική άνοδο. Το πιστεύουμε στην ομάδα και το έχουμε δείξει στα παιχνίδια. Ακόμα και στο παιχνίδι με την Ξάνθη που πολλοί θεωρούν ότι κερδίσαμε λόγω τύχης, πήραμε ένα αποτέλεσμα αρκετά ικανό λόγω της εικόνας μας».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook