Τσινός: «Μια όμορφη ιστορία η κατάκτηση του κυπέλλου»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γρηγόρης Τσινός μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και καθώς θυμήθηκε την κατάκτηση του κυπέλλου ευχήθηκε να δει τον ΟΦΗ ξανά εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας του Ηρακλείου συνεχίζει να βρίσκεται στον χώρο του ποδοσφαίρου έχοντας την διπλή ιδιότητα του προέδρου αλλά και του προπονητή της Νίκης Ευκαρπίας  (Ομάδα της Α ΕΠΣ Θεσσαλονίκης).

Ένας εκ των κορυφαίων αμυντικών στην ιστορία του ΟΦΗ μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 αναφερόμενος στην κατάκτηση του κυπέλλου το 1987 τόνισε ότι «ήταν από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα μου αλλά και στην ομάδα μας. Τότε το χαρήκαμε αρκετά όμως το να συζητάμε τώρα αυτήν την κατάκτηση του κυπέλλου είναι μια ανάμνηση και μια ωραία ιστορία».

Αναφερόμενος στα αίτια της πετυχημένης πορείας που είχε ο ΟΦΗ την δεκαετία του ’80, ο Γρηγόρης Τσινός τόνισε ότι «η παρουσία της ομάδας ήταν ένας συντονισμός αρκετών στοιχειών. Καταρχάς, η παρουσία του κυρίου Γκέραρντ, ο κόσμος που αγαπούσε την ομάδα, η διοικητική παρουσία αλλά και εκείνη η χημεία των παικτών».

Όσο για τα δικά του συναισθήματα, υπογράμμισε ότι «το χαρήκαμε όπως έπρεπε να το χαρούμε. Όλοι μου έκαναν ένα μεγάλο δώρο και μια τιμή που κατέκτησα το κύπελλο με τον ΟΦΗ».

Επιπλέον, ανέλυσε και τον τρόπο με τον οποίο όλοι ζούσαν τα παιχνίδια του ΟΦΗ προσθέτοντας ότι «το ευχαριστιόμασταν και παίζαμε ποδόσφαιρο που μας άρεσε. Όλα εκείνα τα χρόνια ήμασταν μέσα στην πρώτη πεντάδα και η παρουσία μας ήταν απόρροια της ατμόσφαιρας που επικρατούσε στην ομάδα. Και ο κόσμος ήταν στο πλευρό μας, μας βοηθούσε και τότε ο κόσμος έχει μια άλλη αντίληψη για την ζωή. Αυτή η αντίληψη έβγαινε και στο ποδόσφαιρο».

Ο ίδιος έχει φύγει αρκετά χρόνια από την Κρήτη όμως θεωρεί το νησί μας ως δεύτερη πατρίδα του και δεν το έκρυψε αυτό… «Έπρεπε να γυρίσω εδώ, η γυναίκα μου είναι από την Κρήτη και είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Διατηρώ φίλους από το Ηράκλειο και όποτε μου δίνεται η ευκαιρία το επισκέπτομαι».

Βλέποντας την κατάσταση που βρίσκεται ο ΟΦΗ, ο Γρήγορης Τσινός μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 είπε «μόνο την ευχή μπορώ να δώσω ώστε ο ΟΦΗ να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να επανέλθει σε αυτά τα επίπεδα που γνωρίζουμε. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω γιατί δεν ζω την ομάδα και δεν γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει». Συν τοις άλλοις, δεν θέλησε να σχολιάσει όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο λέγοντας πως «δεν πιστεύω ότι χρειάζεται σχόλιο αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι κρίμα να υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται το άθλημα και ελπίζω να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα ώστε να τα δούμε ξανά γεμάτα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook