Μετά τα πλέι-οφ οι αποφάσεις για τις αδειοδοτήσεις

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Αδιέξοδο στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας για την ημερομηνία έναρξης των play offs, αλλά και του νέου πρωταθλήματος. Ποιες αποφάσεις λήφθηκαν για τη διαδικασία αδειοδότησης.

Πολύ κακό για το τίποτα στο σημερινό ΔΣ της Σούπερ Λίγκας, καθώς δεν υπήρξε απόφαση για την ημερομηνία έναρξης των play offs. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου στις 11 Μαΐου και αμέσως μετά (14/5) να αρχίσει το μίνι πρωτάθλημα. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε οι παίκτες να είναι σε απραξία από τις 21 Απριλίου, όταν και ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος. Η διοργανώτρια αρχή ζήτησε από την ΕΠΟ να γίνει ο τελικός Κυπέλλου στα τέλη Απριλίου και να αρχίσουν αμέσως μετά τα play offs, ωστόσο η ομοσπονδία δεν δέχεται κάτι τέτοιο, καθώς επιθυμεί να τηρηθεί ο κανονισμός και να γίνει ο τελικός Κυπέλλου πριν τα play offs.

Λύση στο αδιέξοδο θα επιχειρηθεί να δοθεί την Πέμπτη σε συνάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ομάδων που έχουν προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Πανθρακικός), αλλά κι εκείνων που διεκδικούν τις θέσεις για τα play offs του πρωταθλήματος (Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός, Skoda Ξάνθη). Το πιθανότερο σενάριο είναι να αρχίσουν τα play offs και να παρεμβληθεί ο τελικός του Κυπέλλου πριν την ολοκλήρωσή τους, που υπολογίζεται στις 20 Μαΐου.

Κουβέντα χωρίς αποτέλεσμα έγινε και για την ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε πως εξετάστηκαν τα δεδομένα της επόμενης σεζόν, όπου το πρωτάθλημα περιλαμβάνει 18 ομάδες, με διεξαγωγή play offs και θα πρέπει να τελειώσει νωρίς καθώς ακολουθεί το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Όπως εξήγησε, θα περιμένει να δει τη μορφή του Κυπέλλου της επόμενης σεζόν και θα υπάρξει απόφαση στο επόμενο ΔΣ. Είναι πολύ πιθανό το επόμενο πρωτάθλημα να αρχίσει στις 17/18 Αυγούστου.

Σε ό,τι αφορά στις αδειοδοτήσεις των ομάδων και το αν θα δοθούν πριν ή μετά τα play offs, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η περσινή διαδικασία. Έτσι θα δοθούν άδειες μετά τα play offs και αν κάποια ομάδα που προκριθεί σε αυτά δεν καταφέρει να πάρει άδεια, τη θέση της θα πάρει ο αμέσως επόμενης της βαθμολογίας (όπως συνέβη πέρυσι με την ΑΕΚ, τη θέση της οποίας πήρε ο Αστέρας Τρίπολης). Στην ψηφοφορία που έγινε ψήφισαν να δοθούν οι άδειες πριν τα play offs οι Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και Skoda Ξάνθη (ομάδες που θα πάρουν σίγουρα άδεια), οι υπόλοιπες δέκα ψήφισαν να δοθούν άδειες μετά τα play offs, ενώ λευκό ψήφισε ο Παναθηναϊκός.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην υπόθεση του Γιώργου Κατίδη, ο Γιάννης Μώραλης τόνισε πως «… σύσσωμο το ΔΣ καταδικάζει την ενέργεια του ποδοσφαιριστή», αλλά αρκέστηκε σε αυτή την τοποθέτηση, καθώς της υπόθεσης έχουν ήδη επιληφθεί τα αρμόδια όργανα με την δίωξη κατά του παίκτη της ΑΕΚ από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Ώπως αναφορικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Play Off και δεδομένου ότι αυτές συνδέονται με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Ημιτελικών και του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, το θέμα να συζητηθεί άμεσα με την ΕΠΟ για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

2. Όπως οι αποφάσεις επί της διαδικασίας αδειοδότησης ΕΠΟ να ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση των Play Off.

3. Όπως υλοποιηθεί το πρόγραμμα εταρικής κοινωνικής ευθύνης, όπως αυτό διαμορφώθηκε το Φεβρουάριο και αποφασίστηκε ομόφωνα, μεταξύ των οποίων και η εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Fair Play, το πλαίσιο του οποίου αναλύεται σε ξεχωριστή ανακοίνωση».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook