“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Παρασκευή 22 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Παρασκευή 22 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Έβαλε ξυπνητήρι

Σε ένα σημείο στο οποίο ο ΟΦΗ βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού απαιτείται πρωτίστως εγρήγορση απ’ όλους αλλά και αψύπνιοη.
Η αδιαφορία που έδειξαν στο προχθεσινό φιλικό με τον Ατσαλένιο αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές έβγαλε εκτός εαυτού τον Γιάννη Πετράκη, ο οποίος δεν μπορούσε να χωνέψει το γεγονός πως κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως σε λιγότερο από έναν μήνα η ομάδα τα παίζει όλα για όλα για την παραμονή της.
«Οποιος αντιμιλήσει θα μαζέψει τα πράγματα του και θα φύγει. Δεν με νοιάζει να τελειώσουμε το φιλικό και με 8 ή 9 παίκτες. Εδώ πέρα δεν είναι καφενείο να λέει ο καθένας ό,τι θέλει. Σταματήστε να μιλάτε και μπείτε μέσα να παίξετε» είπε ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, βλέποντας κυρίως τις «ρεζέρβες» του να διαμαρτύρονται στον διαιτητή για κάποιες αποφάσεις του και να μη νοιάζονται για να δείξουν πράγματα.
Το «καμπανάκι» του Πετράκη είχε διπλό σκοπό: αφενός να ξυπνήσει τους πάντες εν όψει του ερχόμενου «τελικού» στο «Γεντί Κουλέ» με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα και αφετέρου να περάσει το μήνυμα πως, αν όλα πάνε καλά και η ομάδα εξασφαλίσει την παραμονή της, το καλοκαίρι θα γίνει επαναξιολόγηση εκ βάθρων.
Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ θεωρείται στο Ηράκλειο από τα πιο σημαντικά των τελευταίων ετών και γι’ αυτόν τον λόγο ο ΟΦΗ είναι αναγκαίο να πάει σε αυτό με αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία, προκειμένου να φτάσει τους 31 πόντους που θα του δώσουν ένα μαξιλάρι ασφαλείας από τις ομάδες που βρίσκονται πιο κάτω του.
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και η απαιτούμενη συσπείρωση και τα κελεύσματα προς τον κόσμο ώστε το «Γεντί Κουλέ» να βγάζει… φωτιές στην εξέδρα, ενώ το θετικό για τον Πετράκη είναι πως θα έχει περισσότερες επιλογές στη διάθεση του καθώς και ο Μακρής είναι απολύτως έτοιμος, όπως και ο Μονιάκης. Τις επόμενες μέρες θα κριθεί αν και ο Περογαμβράκης θα είναι διαθέσιμος, με τις εκτιμήσεις να είναι υπέρ του.

Sportday

Αυτό το ματς δεν το χάνει

Η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ στο Γεντί Κουλέ, είναι τελικός για τον ΟΦΗ κι ο Αλέξης Περογαμβράκης δεν θα τον χάσει. Ο 24χρονος επιθετικός έλειψε λόγω θλάσης στη Λιβαδειά, όμως από χθες μπήκε στο κανονικό πρόγραφα όπου έδωσε παρών. Ετσι μαζί με τους Κουτσιανικούλη, Παπάζογλου θα είναι η επιθετική τριπλέτα των Κρητικών. Τη συμπαράσταση της ΕΠΣΗ ώστε οι αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων να ξεκινήσουν νωρίς για να βρεθεί περισσότερος κόσμος στο «Θ. Βαρδινογιάννης» ζήτησε ο ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Η έδρα δίνει παραμονή στον ΟΦΗ

Κοινή πεποίθηση παραμένει στον ΟΦΗ πως κρατάει στα χέρια του την ανανέωση της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία. Και τα πιο δυνατά χαρτιά του είναι αφενός η βαθμολογική διαφορά που έχει αυτή τη στιγμή από τις υπόλοιπες ομάδες με τον ίδιο στόχο, ισχνή μεν ικανή δε, αφετέρου η αξιοποίηση της έδρας. Αυτό άλλωστε φάνηκε και από την απόφαση της τεχνικής ηγεσίας να εκτίσει ο Θανάσης Παπάζογλου την ποινή των δύο αγωνιστικών (συμπλήρωσε επτά κίτρινες) στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Πανθρακικό και Αστέρα Τρίπολης, ώστε να δώσει το «παρών» στα ματς του Ηρακλείου με ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο. Στον ΟΦΗ θεωρούν πως έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν το απόλυτο στις δύο αυτές αναμετρήσεις και με έξι βαθμούς θα κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους.
Ο Γιάννης Πετράκης δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την εικόνα της ομάδας στο φιλικό με τον ΠΟΑ. Το αντίθετο μάλιστα. Ο τεχνικός του ΟΦΗ ήταν αρκετά εκνευρισμένος από την παρουσία ορισμένων παικτών και μάλιστα έβαλε τις φωνές, θέλοντας να τους αφυπνίσει. Είναι πολύ πιθανό κάποιοι από αυτούς να πάρουν ευκαιρίες στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν, καθώς υπάρχει πάντα η πιθανότητα τιμωρίας (πλέον έμεινε μια τετράδα αγώνων και δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις) ή και τραυματισμών. Ο Πετράκης χτύπησε το καμπανάκι σε κάποιους παίκτες, οι οποίοι εξέλαβαν το ματς με τον Ατσαλένιο σαν αγγαρεία, αν και όπως δείχνουν τα πράγματα μπορεί και να αποτέλεσε τις πρώτες εξετάσεις (για ορισμένους) ενόψει της γέας χρονιάς.
Κατά τα άλλα, μετά τα ευχάριστα για τον Μονιάκη, που θα υπολογίζεται στο ματς με τον ΠΑΣ, στον ΟΦΗ περιμένουν ανάλογα νέα για τον Περογαμβράκη, ο οποίος συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα με την προοπτική την επόμενη εβδομάδα να τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.
Τέλος, όσο και αν απομένουν περίπου δέκα ημέρες μέχρι το μεγάλο ματς, είναι ξεκάθαρο ότι στην Κρήτη από τώρα κινούνται στους ρυθμούς του. Στο πλαίσιο αυτό, ο Μάνθος Πουλινάκης συναντήθηκε χθες με τον Νίκο Τζώρτζογλου και του ζήτησε τη συνδρομή και τη βοήθεια της ΕΠΣΗ ενόψει του σημαντικού αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Για αυτόν τον λόγο, ο πρόεδρος της ηρακλειώτικης ένωσης δεσμεύτηκε εκείνη την ημέρα όλα τα παιχνίδια των τοπικών πρωταθλημάτων να ξεκινήσουν δύο ώρες νωρίτερα, προκειμένου να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook