“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 27 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Ελευθεροτυπία: Αλαλούμ με την άδεια
ΟΛΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΟΦΗ
Το απόλυτο αλαλούμ επικρατεί γύρω από την αδειοδότηση του γηπέδου «θ. Βαρδινογιάννης», που χρησιμοποιεί για έδρα του ο ΟΦΗ. Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργος Δεικτάκης υποστηρίζει ότι το γήπεδο δεν έχει άδεια από τον Οκτώβριο του 2012, η Super League, όπως συνηθίζει σε όλα τα κρίσιμα θέματα, «νίπτει τας χείρας της», και ο υπεύθυνος ασφαλείας της κρητικής ΠΑΕ ΟΦΗ, Ανδρέας Μανουσάκης, σηκώνει… λευκή σημαία λόγω της γραφειοκρατίας, που είναι ανίκητη στη χώρα μας.
Διαβάστε τι δήλωσε ο Μανουσάκης στην «Ε» και θα καταλάβετε. «Την άδεια για τα γήπεδα μέχρι πέρυσι την έδινε η Περιφέρεια, ενώ φέτος αυτή η αρμοδιότητα πέρασε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Πέρυσι είχαμε καταθέσει όλα τα έγγραφα και για 9 μήνες δεν υπήρχε η επιτροπή για να ελέγξει το γήπεδό μας. Εκδόθηκε προσωρινή άδεια και εκκρεμούσε μόνο η στατική μελέτη των κερκίδων.
Φέτος έχουμε καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, κάτι που προφανώς δεν γνώριζε ο κ. Δεικιάκης.
»Επειδή όμως το γήπεδο μας είναι ιϋιωυκύ, οι αρμόδιοι δεν γνωρίζουν αν ο σχετικός έλεγχος για την έκδοση της άδειας πρέπει να γίνει από δημόσιο ή από ιδιωτικό φορέα.
»Ακόμα το ψάχνουν το θέμα και δεν έχουμε ενημέρωση. ΜιΟι κάτοικοι ins nspioxns ούτε an’ έξω δεν περνάνε, μην wus έρθει κανένα5… πυϋώνα$ στο κεφάήι λάμε για ένα γραφειοκρατικό αλαλούμ».
Εχουν περάσει 48 ώρες από την πτώση του πυλώνα έξω από τη θύρα 6 του γηπέδου και η ευθύνη ακόμα είναι… ορφανή Η αδειοδότηση πάντως του «Γεντί Κουλέ» δεν θα κριθεί από την επανατοποθέτηση του πυλώνα, αλλά από τη στατική μελέτη του γηπέδου, που εκκρεμεί. Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα για τη χρησιμοποι’ησή του, καθώς δεν υπάρχει επίσημη έκθεση για το αν οι εξέδρες είναι κατάλληλες. «Πρέπει να πάρουν δείγματα απ’ όλες τις κερκίδες, γιατί δεν έχουν κατασκευαστεί την ίδια χρονική περίοδο, και από την ανάλυση που θα γίνει στο χημείο θα ενημερωθούμε για την κατάσταση που βρίσκονται», επισημαίνει στην «Ε» ο Μανουσάκης, ενώ από ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι κάτοικοι της περιοχής αποφεύγουν να περάσουν κάτω από το γήπεδο, για λόγους ασφαλείας.
Κατά τα άλλα, η Super League δεν έχει πρόβλημα να ορίσει αγώνες του ΟΦΗ στο «θ Βαρδινογιάννης».
ΕΕυπνακισμοι Αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, απάντησε με εξυπνακισμούς σε όσους επέρριψαν ευθύνες και στη διοργανώτρια αρχή για τη χρησιμοποίηση του «Γεντί Κουλέ»: «Εφ’ όσον δεν μας έρχεται χαρτί που να μας λέει “παύει να ισχύει η άδεια λειτουργίας ίου γηπέδου”, εμείς θεωρούμε ότι ισχύει η άδεια. Πρέπει να παίρνουμε τηλέφωνο κάθε γήπεδο για να δούμε αν έστειλαν ή όχι την άδεια; Να μη φταίμε εμείς, ακόμη και αν υπάρχει κάποια δηλητηρίαση από την καντίνα κάποιου γηπέδου…» Η διεξαγωγή του σαββατιάτικου αγώνα του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι στον αέρα, και ίο πιθανότερο είναι το ματς να διεξαχθεί στο Παγκρητιο.
LIVE SPORT: Δεν ανοίγει η θύρα 6
Την έκρηξη του προέδρου του ΟΦΗ Μάνθου Πουλινάκη προκάλεσε η για μια ακόμη φορά άρνηση της Α.Δ. Ηρακλείου στο αίτημα τηςΠΑΕ να ανοίξει η θύρα 6 έτσι ώστε να φιλοξενηθούν μαθητές και παιδιά από της ακαδημίας του συλλόγου στο ματς του Σαββάτου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. «Αυτή η απόφαση αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Τι είναι αυτά τα πράγματα; Για ποιο λόγο να μην ανοίγει η θύρα 6 όταν θα φιλοξενηθούν εκεί παιδιά; Αυτό που συμβαίνει εδώ. δεν συμβαίνει σε κανένα γήπεδο του κόσμου», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της Κρητικήε ομάδας.
Εφημερίδα των συντaκτών: Ξεκινούν οι εργασίες στο γήπεδο
Ξεκινούν οι εργασίες στο γήπεδο. Στην συνάντηση που  πραγματοποιήθηκε χθες, αναφορικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά την πτώση του πυλώνα στο «Γεντί Κουλέ», οι άνθρωποι του ΟΦΗ εξέφρασαν την πίστη tous ότι ο προβολέας του γηπέδου θα αντικατασταθεί έγκαιρα και το σαββατιάτικο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα διεξαχθεί κανονικά.
Οι εργασίες για την αποκατάσταση του πυλώνα και ο έλεγχος των υπολοίπων, που παραμένουν χωρίς συντήρηση από το 2004, θα ξεκινήσουν σήμερα και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook