“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 28 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Προσωρινά κατάλληλο

Η έκδοση προσωρινής άδειας μηνιαίας ισχύος απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, είναι η λύση που πέτυχε ο ΟΦΗ, για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το «Γεντί Κουλέ». Μηχανικοί της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έκαναν έλεγχο στο γήπεδο και εισηγήθηκαν την έκδοση προσωρινής άδειας στον ΟΦΗ. με την προϋπόθεση ότι στο τέλος της σεζόν θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες συντήρησης. Η Αποκεντρωμένη διοίκηση δεσμεύτηκε ότι σήμερα θα στείλει την προσωρινή άδεια στη Σούπερ Λίγκα. Κατά τ’ άλλα, στις χθεσινές αρχαιρεσίες του Ερασιτέχνη ΟΦΗ αναδείχτηκε νέος πρόεδρος ο γιατρός Παναγιώτης Αντωνακάκης.

ΦΩΣ

Αλλοίωση αποτελέσματος αν δεν παίξουμε στο γήπεδο μας

Όσο πλησιάζει η ώρα της τελικής απόφασης για τον ορισμό της έδρας της σαββατιάτικης αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα ολοένα και εντείνονται ol επαφές και οι διαβουλεύσεις των ανθρώπων της ΠΑΕ με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συγκατάθεσή τους έτσι ώστε το παιχνίδι να γίνει κανονικά στο γήπεδο του ΟΦΗ. Αλλωστε οι άνθρωποι του ΟΦΗ διαμηνύουν σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση ότι «αν δεν παίξουμε στο γήπεδά μας θα πρόκειται για αλλοίωση αποτελέσματος».
Χθες αντιπροσωπεία της ηρακλειώτίκης ΠΑΕ αποτελούμενη από τους Μάνθο Πουλινάκη, Γιώργο Βλαχάκη και. Γιάννη Φασομυτάκη είχε αλλεπάλληλες επαφές τόσο με τον γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης όσο και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, ταξίαρχο Καραμαλάκη, προκειμένου να διαπιστώσουν τις προθέσεις τους και να έχουν τη θετική τους τοποθέτηση ώστε στη σημερινή συνεδρίαση της διοργανώτριας να ορισθεί, οριστικά και τελεσίδικα, το γήπεδο του ΟΦΗ ως τόπος διεξαγωγής της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ, ενώ από εκεί και πέρα μένει να οριστεί και η ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες βρέθηκε στο γήπεδο του ΟΦΗ ομάδα μηχανικών η οποία εξέτασε τους άλλους τρεις πυλώνες και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Για την ακρίβεια διαπιστώθηκε διάβρωση στον πυλώνα της θύρας 8, όμως αυτός είναι «δεμένος» με μπετόν και συνεπώς δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα. Με βάση την εξέλιξη αυτή θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η εισήγηση προς την αποκεντρωμένη διοίκηση θα είναι να δοθεί προσωρινή άδεια λειτουργίας ενός μηνός με την απαραίτητη υποσημείωση ότι στη συνέχεια θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης στο γήπεδο.

Όσον αφορά το θέμα της αντικατάστασης του πυλώνα εξετάζεται είτε το ενδεχόμενο να γίνει μια κατασκευή η οποία να φωτίζει την περιοχή που κάλυπτε ο πεσμένος πυλώνας είτε αυτό να γίνει με τη βοήθεια γερανού.

Οι άνθρωποι του ΟΦΗ έχουν την υπόσχεση εταιρείας σιδηροκατασκευών ότι η αντικατάσταση θα είναι έτοιμη ίσως και σήμερα ή το αργότερο αύριο. Στον ΟΦΗ πάντως δεν έκρυβαν την αισιοδοξία τους ότι τελικά δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή και το ματς θα γίνει κανονικά το Σάββατο στο «Γεντί Κουλέ».

Την ίδια ώρα, πάντως, Γιάννης Πετράκης και παίκτες συνέχιζαν την προετοιμασία τους για το συγκεκριμένο παιχνίδι και ο τεχνικός της ομάδας του Ηρακλείου έχει να ξεπεράσει συγκεκριμένα εμπόδια στην προσπάθεια για τον καταρτισμό της καλύτερης δυνατής ενδεκάδας. Και αυτό γιατί δεν μπορεί να υπολογίζει στην παρουσία του τιμωρημένου Μπανούση αλλά και των τραυματιών Ζαχαράκη και Κυζίρίδη οι οποίοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και δεν θα είναι διαθέσιμοι για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

• Ιδιαίτερα σημαντική η χθεσινή ημέρα για τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ καθώς ο Παναγιώτης Αντωνακάκης εξελέγη στη θέση του προέδρου, αντικαθιστώντας τον Βασίλη Ξημέρη ο οποίος βρέθηκε στον προεδρικό θώκο τα τελευταία 17 χρόνια.

Goal

Άναψε πράσινο

Πεπεισμένοι ότι το κρίσιμο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα διεξαχθεί κανονικά στο γήπεδο του ΟΦΗ είναι οι παράγοντες της κρητικής ομάδας μετά τις συναντήσεις που είχαν χθες στελέχη της ΠΑΕ τόσο με τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Δεικτάκη όσο και τον ταξίαρχο Ηρακλείου, κ. Καραμαλάκη.
Ομάδα μηχανικών έκανε έλεγχο στους πυλώνες του γηπέδου «0. Βαρδινογιάννης» και διαπίστωσε ότι οι τρεις υπάρχοντες δεν παρουσιάζουν τα προβλήματα του τέταρτου που έπεσε, με αποτέλεσμα να εισηγηθούν θετικά στην αποκεντρωμένη διοίκηση για να εκδώσει προσωρινή άδεια ενός μηνός. Ολα αυτά βέβαια με την υποσημείωση ότι μετά το τέλος της προσωρινής άδειας θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες συντήρησης τους. Πλέον η αποκεντρωμένη διοίκηση θα εκδώσει την άδεια και θα τη στείλει στη Super League (συνεδριάζει σχετικά σήμερα), έτσι ώστετο ματς με τα Γιάννενα να διεξαχθεί κανονικά, την ίδια μέρα (Σάββατο) και την ίδια ώρα (5.15 μ.μ.) στο «Γεντί Κουλέ».
Για τον πεσμένο πυλώνα φαίνεται να προκρίνεται η λύση γερανού πάνω στον οποίον θα τοποθετηθεί ο φωτισμός πυλώνα από το Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο.

«Το γήπεδο κρύβει παγίδες»
Τα τελευταία γεγονότα με την πτώση του πυλώνα στο «Γεντί Κουλέ» δεν πέρασαν χωρίς αναφορά από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου.
«Το γήπεδο κρύβει παγίδες για τους δημότες» είπε δημοτικός σύμβουλος απευθυνόμενος στον κ. Γιάννη Κουράκη. «Διαχρονικά θέλουμε ως δημοτική αρχή να αποδεσμευτεί η έκταση, προς όφελος των δημοτών. Είναι μια μεγάλη έκταση μέσα στον ιστό της πόλης και μπορεί να αξιοποιηθεί» απάντησε ο δήμαρχος Ηρακλείου και συνέχισε «με την απερχόμενη διοίκηση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ είχαμε συζητήσει το θέμα, ωστόσο δεν είχαμε προχωρήσει. Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και με τη νέα διοίκηση».

Είναι προφανές πως δημιουργείται αρνητικό κλίμα για τη φυσική έδρα των «ασπρόμαυρων», με την αίσθηση που υπάρχει να είναι ότι ο κύκλος του «Γεντί Κουλέ» έχει κλείσει.
Στο τραπέζι της συζήτησης μεταξύ Ερασιτέχνη και δήμου Ηρακλείου σίγουρα θα μπει η έκταση στην περιοχή του Σκαφιδαρά, μέρος της οποίας υπάρχει δυνατότητα να δοθεί αντισταθμιστικά στον Ερασιτέχνη. Το ζητούμενο βέβαια έγκειται στο πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι μέσα σε αυτή την οικονομική συγκυρία να προχωρήσει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook