«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Κυριακή 31 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Metrosport: Toυ άλλαξε τα φώτα!

Πριν τρεις αγωνιστικές, ο ΟΦΗ έμοιαζε ακόμη και πρώτος υποψήφιος για υποβιβασμό.
Με δύο εκτός έδρας ισοπαλίες και με την σπουδαία χθεσινή του νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΟΦΗ μάλλον απαλλάσσεται σε μεγάλο βαθμό από τις αγωνίες των τελευταίων αγωνιστικών, αν και θεωρητικά χρειάζεται μία ακόμη νίκη για να εξασφαλιστεί. Τα πράγματα ήταν απλά χθες. Η ομάδα που ήθελε περισσότερο το παιχνίδι, το πήρε. Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη ήταν αφηνιασμένοι από τα πρώτα λεπτά και με τον Θανάση Παπάζογλου έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 12′ όταν ο Φεγκρούς απομάκρυνε δύσκολα. Στο 17′ όμως δεν του άφησε περιθώρια. Το ξερό σουτ του Παπάζογλου κατέληξε στα δίχτυα, με τον ΟΦΗ να ανοίγει το σκορ. Οι Κρητικοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Κρατούσαν τους παίκτες του ΠΑΣ μακριά από την περιοχή τους και έδειχναν πιο απειλητικοί. Στο 36′ ούτε ο Λαμπρόπουλος, ούτε ο Μακρής κατάφεραν να πιάσουν «γεμάτα» σουτ με την ευκαιρία για τον ΟΦΗ να χάνεται, ενώ οι φιλοξενούμενοι έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους, όταν ο Κολοβέτσιος έπιασε κεφαλιά λίγο άουτ.
Μία, δύο, τρίτη και φαρμακερή Στο ίδιο τέμπο εξελίχθηκε και το δεύτερο ημίχρονο. Με τον ΟΦΗ ανώτερο, να ελέγχει τον ρυθμό και να χάνει ευκαιρίες. Στο 57′ η κεφαλιά του Κουτσιανικούλη έφυγε λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα η μπάλα απομακρύνθηκε από το δοκάρι του Φεγκρούς, στην εκτέλεση φάουλ του Μονιάκη. Τελικά η τρίτη ήταν και η φαρμακερή για τον ΟΦΗ, με τον Κουτσιανικούλη να βγαίνει στην κόντρα έπειτα από χαμένη ευκαιρία του’Ιλιτς και με δυνατό σουτ στο 64′ να κάνει το 2-0. Κάπου εκεί φάνηκε όλα να τελειώνουν. Ο ΠΑΣ πήρε μέτρα, με τον ΟΦΗ να οπισθοχωρεί για να κρατήσει το 2-0.
Τον έβαλε στο παιχνίδι ο Γιάκος Η ομάδα των Ιωαννίνων προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και θα μπορούσε να το κάνει στο 82′ όταν ο’Ιλιτς έκανε το δυνατό σουτ με τον Γουναρίδη να απομακρύνει ε0 Θανάσης Παπάζογλου μόλις έχει οπλίσει και εκτελεί τον Φεγκρους ανοίγοντας το σκορ ντυπωσιακά. Δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο και στο 85′ όταν ο Γιάκος με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής μείωσε σε 2-1, δίνοντας την έννοια του θρίλερ στα τελευταία λεπτά. Με αρκετό άγχος αλλά και καλή αμυντική λειτουργία, ο ΟΦΗ κράτησε την μεγάλη νίκη και φυσικά είναι πια πολύ πιο ήρεμος…
Βρέθηκε στην κερκίδα μαζί με τους οπαδούς του ΟΦΗ μετά το γκολ ΣΚΟΡΕΡ 17′ Παπάζογλου, 64′ Κουτσιανικούλης ΕΚΟΡΕΡ Β5′ Γιάκος 44. ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ 1. ΒΕΡΟΝ Q. ΣΑΡ 6. ΜΟΝΙΑΚΗ Σ 8. ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΗΣ 9. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ 18. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ 24. ΣΟΟΥΖΑ 28. ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ 54. ΜΑΚΡΗΣ 99. ΒΙΤΩΡΟΣ 1. ΦΕΓΚΡΟΥΣ 3. ΛΙΛΑ 5. ΠΑΝΤΟΣ 6. ΜΙΧΑΗΛ 8. ΤΖΗΜΟΓΙΑΝΝΗΣ 9. ΙΛΙΤΣ 10.
17.
ΝΤΕ ΒΙΝΣΕΝΤΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 21. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ 26. ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ 33. ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΖΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ: 5ό’ Ιωαννίδης (ό) αντί Βιτώρου, 88′ Περογαμβράκης (-) αντί Κουτσιανικούλη, 90′ Κουρδάκης (-) αντί Λαμπρόπουλου ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπάζογλου, Μακρής, Λαμπρόπουλος ΚΟΚΚΙΝΕΣ: ΑΛΛΑΓΕΣ: 72′ Γιάκος (7) αντί Καλοβέτσιου, 83′ Νικλητσιώτης (-) αντί’Ιλιτς, 85′ Κεϊτά (-) αντί Πόντου ΚΙΤΡΙΝΕΣ: ΚΟΚΚΙΝΕΣ: ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας) 6 Το καλύτερο δώρο γενεθλίων Δεν θα μπορούσε να γιορτάσει με καλύτερο τρόπο τα χθεσινά του γενέθλια ο Θανάσης Παπάζογλου.
Ο Έλληνας φορ, που κάνει μία πολύ καλή χρονιά με τον ΟΦΗ, παρότι αμφισβητήθηκε στην αρχή της σεζόν, έκλεισε χθες τα 25 χρόνια του και… κέρασε ένα πολύ όμορφο γκολ στους οπαδούς του ΟΦΗ, στα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα/Ηταν μάλιστα τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός του, που σκαρφάλωσε στις εξέδρες του «Γεντί Κουλέ» και έγινε «ένα» με τους οπαδούς του ΟΦΗ που τον αγκάλιασαν. Φυσικά δέχθηκε κάρτα, όμως μάλλον λίγο τον ενδιέφερε εκείνη την ώρα.
Ήϊαν απολύτως ασφαλές Το θέμα βεβαίως στο γήπεδο, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ήταν η ασφάλεια παικτών, προπονητών και φιλάθλων ασφαλώς, αφού το περιστατικό που είχε συμβεί με τον πυλώνα που έπεσε την περασμένη Δευτέρα, ανησύχησε τους πάντες. Η ΠΑΕ ΟΦΗ, έχοντας λάβει και τις απαραίτητες βεβαιώσεις των υπεύθυνων, ισχυριζόταν πως δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα και όλα θα τελεστούν με ασφάλεια. Το ευχάριστο είναι ότι πραγματικά, όλα κύλησαν ομαλά και δεν συνέβη το παραμικρό.
Απλώς… έλειπε ο ένας από τους τέσσερις πυλώνες. «Σύντομα θα αντικατασταθεί» έλεγαν χαρακτηριστικά οι διοικούντες του ΟΦΗ.
«Δεν μας έκανε ευκαιρίες ο ΠΑΣ» Πανευτυχής ήταν ο Γιάννης Πετράκης μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο τεχνικός του ΟΦΗ, στάθηκε στην ανωτερότητα της ομάδας του και στην σημαντικότητα των βαθμών. «Στο πιο σπουδαίο ματς της χρονιάς, είχαμε πάρα πολύ καλή παρουσία και ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλο, θ ΠΑΣ Γιάννινα, στην πραγματικότητα δεν μας έκανε καθαρές ευκαιρίες, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που είχε τουλάχιστον τρεις – τέσσερις ακόμη ευκαιρίες για γκολ. Το τελικό 2-1, μας αφήνει πολύ ικανοποιημένους, καθώς κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα παραμονής και είμαστε όλοι ευτυχισμένοι».
«Δεν μας πήγε καθόλου ίο παιχνίδι» θ Γιάννης Χριστόπουλος από την άλλη πλευρά, ομολόγησε ότι ο ΟΦΗ δίκαια έφθασε στη νίκη. «Γενικότερα δεν μας πήγε το παιχνίδι και αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά, όταν και δεχθήκαμε το γκολ. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα, όμως και πάλι δεν πήγαινε τίποτα, ενώ δεχθήκαμε και δεύτερο γκολ. Ο ΟΦΗ νίκησε δίκαια και εμείς δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο παρά να προχωρήσουμε και να δούμε πια το επόμενο παιχνίδι».
Σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι περισσότεροι παίκτες του ΠΑΣ

Σπορ Του Βορρά: Ο ψηλός  κι ο κοντός

Ο ψηλός (Παπάζογλου  κι ο κοντός (Κουτσιανικούλης) χτύπησαν για μία ακόμη φορά στο Γεντί Κουλέ, όπου ο ΟΦΗ κέρδισε με 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννενα και πανηγύρισε το πρώτο του τρίποντο έπειτα από έξι αγώνες.
Οι Κρητικοί με το τρίτο σερί θετικά αποτέλεσμα απέκτησαν διαφορά ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ ο ΠΑΣ διατηρήθηκε στην 5η θέση, αλλά έχασε την ευκαιρία να αποσπαστεί από τον Παναθηναϊκό, ενώ γενικά δεν έπεισε με την εμφάνιση του.
Ο Παπάζογλου (ο οποίος είχε χθες γενέθλια) με φοβερό σουτ στο 18′ άνοιξε το σκορ, ενώ το ματς κρίθηκε στο 65′.
Ο Ιλιτς έχασε φοβερή ευκαιρία να ισοφαρίσει και στην κόνιρα ο Κουτσιανικούλης πέτυχε το 2-0 για να μειώσει ο Γιάκος στο 85′ διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Sportday: «Δάγκωνε» ο ΟΦΗ

ΤΟ μάτι γυάλιζε από την αρχή, το ήθελαν το ματς πολύ περισσότερο από τους αντιπάλους τους και τελικά τα κατάφεραν. Τι και αν ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα έχουν διαφορετικούς στόχους και βλέψεις; Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης των γηπεδούχων έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην αναμέτρηση του Ηρακλείου, εκεί που ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει τεράστιο τρίποντο σωτηρίας (2-1) απέναντι σε μια ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν θύμισε προηγούμενες εμφανίσεις της. Και το τελικό αποτέλεσμα φαντάζει απόλυτα δίκαιο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ΟΦΗ έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τα καλά λόγια που συνοδεύουν την πορεία του στη φετινή χρονιά. Ηπείρου διεκδικεί ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για την επόμενη χρονιά.
εκείνο που φάνηκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν η θέληση, η διάθεση η καλύτερη ψυχολογική προετοιμασία των παικτών του ΟΦΗ για το συγκεκριμέifp παιχνίδι. Πιο δυνατοί, πιο αποφασιστικοί, πιο γρήγοροι, πρώτοι στις προσωπικές μονομαχίες και χωρίς να αφήνουν καμία μπάλα να πάει χαμένη οι γηπεδούχοι πήραν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Και με τον τρόπο τους έκοψαν τη…
φόρα στους αντιπάλους τους ακόμη και για…
σκέψεις αντίδρασης. Η ανωτερότητα αυτή απέκτησε και ουσία στο 17’με την οβίδα του Παπάζογλου που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ του ΠΑΣ και έστειλε τον σκόρερ αλλά και τον δημιουργό (Λαμπρόπουλος), κυριολεκτικά, στην εξέδρα για να πανηγυρίσουν με τους φίλους της ομάδας.
Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο και με ακόμη περισσότερη θέληση αλλά και καλή ψυχολογία οι γηπεδούχοι κατάφεραν γα διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 64’με τον Κουτσιανικούλη (και πάλι από ασίστ του Λαμπρόπουλου) ενώ ενδιάμεσα στις δύο επιτυχίες ο άνθρωπος που ετοίμασε τα γκολ για την ομάδα του Ηρακλείου, ο Λαμπρόπουλος, θα μπορούσε να είχε βάλει και αυτός το όνομά του στη λίστα των σκόρερ αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού. Το μόνο που κατάφερε ως τη λήξη της αναμέτρησης ο ΠΑΣ ήταν να μειώσει το σκορ με τον Γιάκο στο 85′, να δημιουργήσει μια αίσθηση ανησυχίας στους γηπεδούχους, περισσότερο από τη ρευστότητα του αποτελέσματος και λιγότερο από την αγωνιστική παρουσία του αντιπάλου, όμως τίποτε δεν άλλαξε ως το τελευταίο σφύριγμα του Δασκαλόπουλου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook