Η πλήρης μετάλλαξη του ΟΦΗ από 3αδα σε 3αδα!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μπορεί ο ΟΦΗ να χρειάστηκε να σκοράρει για να κερδίσει όμως το ζητούμενο για να έρθει η… παραμονή ήταν η μεγάλη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας.

Στην τετράδα των αγώνων που προηγήθηκε της τελευταίας τριάδας, ο ΟΦΗ δέχτηκε 13 γκολ με αποτέλεσμα να γνωρίσει και τέσσερις συνεχόμενες ήττες.

Η τριάδα που ακολούθησε με τα παιχνίδια κόντρα σε Βέροια, Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννενα ανέδειξε την καλή αμυντική λειτουργία που είδαμε και στα 2 / 3 του πρωταθλήματος.

Ο ΟΦΗ δέχτηκε μόλις 2 γκολ με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 5 βαθμούς και να πάρει μια τεράστια βαθμολογική ανάσα. Σε αυτήν την μετάλλαξη έπαιξε ρόλο και η αλλαγή τακτικής από τον Γιάννη Πετράκη. Ο τεχνικός του ΟΦΗ άφησε στην άκρη το 4-4-2 που ήταν ιδιαίτερα επιθετικογενές και παράλληλα αναδείκνυε τις αδυναμίες του.

Από το παιχνίδι με την Βέροια και μετά, ο Πετράκης εφάρμοσε το 4-2-3-1 δίνοντας φανέλα βασικού στον Βιτώρο που βοήθησε αρκετά στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας ενώ παράλληλα η παρουσία ενός αμυντικού χαφ (Μπανούσης ή Μακρής) έδωσε στον Βερόν τα απαραίτητα στηρίγματα αλλά και τις ανάσες που χρειαζόταν.

Ο ΟΦΗ μπορεί να σκόραρε τρεις φορές σε αυτά τα τρία παιχνίδια ωστόσο το 1 γκολ παθητικό σε 270 λεπτά παιχνιδιού ήταν εκείνο που έφερε την ομάδα στην σωστή βαθμολογική θέση με αποτέλεσμα να χειρίζεται ο ίδιος αποκλειστικά την κατάσταση του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook