Μακρής: “Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να παίζει μόνο για τη νίκη”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα το προηγούμενο Σαββάτο, ο Γιώργος Μακρής, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και τόνισε ότι “είμαστε μεγάλη ομάδα και πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη και τίποτα άλλο”.

«Δείξαμε χαρακτήρα στο τελευταίο παιχνίδι. Οι ομάδες και οι παίκτες φαίνονται στα δύσκολα και ο αγώνας που πέρασε ήταν μια τέτοια κατάσταση για όλους μας μέσα στην ομάδα» τόνισε για την σπουδαία νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα που έφερε τον ΟΦΗ ένα βήμα από την εξασφάλιση της παραμονής.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιώργος Μακρής στον Athletic Radio 104,2

Για το αν θεωρείται η νίκη «άλμα παραμονής»: «Πλέον, φέραμε την κατάσταση εκεί που έπρεπε και όλα εξαρτώνται από εμάς. Τα προηγούμενα αποτελέσματα δημιούργησαν μια δυσάρεστη κατάσταση γιατί δεν ήταν μόνο οι ήττες αλλά και τα πολλά γκολ. Δημιούργησαν μια κακή αίσθηση και θέλαμε να δώσουμε απαντήσεις».

Για την πορεία του ΟΦΗ στον δεύτερο γύρο: «Όταν ήρθα στον ΟΦΗ, προερχόταν από δύο νίκες επί των Άρη, Πανιωνίου και ήταν σε καλύτερη βαθμολογική θέση. Απλά, η συνέχεια είχε αρκετά δύσκολα παιχνίδια και δυστυχώς δεν ανταπεξήλθαμε όπως έπρεπε. Όμως, βελτιώσαμε κάποια πράγματα και αυτό το παιχνίδι με τον ΠΑΣ πρέπει να είναι η βάση μας για να εμφανιστούμε ακόμα καλύτεροι».

Για το πάθος που έβγαλαν οι παίκτες στο γήπεδο: «Αυτό δείχνει ότι όλοι οι παίκτες έχουν χαρακτήρα. Όλοι οι παίκτες πέραν των ικανοτήτων, έβαλαν μέσα στο γήπεδο και τα προσωπικά τους στοιχεία. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να βάζουμε πάθος, χαρακτήρα και ενθουσιασμό ώστε να έρχεται η νίκη».

Για την πίεση που υπάρχει στον ΟΦΗ: «Νομίζω ότι η νοοτροπία που πρέπει να έχει ο ΟΦΗ είναι ότι πρέπει να μπαίνει σε κάθε παιχνίδι για να το κερδίσει. Ανεξαρτήτως βαθμολογίας και αντιπάλου. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα και όταν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα δεν μπορείς να λες ότι πας για το «Χ» ή για το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι αν παίξουμε όπως παίξαμε το Σάββατο τότε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Για τις εμφανίσεις των προηγούμενων αγωνιστικών: «Η ομάδα έδειχνε ότι δεν ήταν καλά βαθμολογικά, ότι είχε μια πίεση όμως όλοι μας δείξαμε τον καλό μας εαυτό και έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Θέλαμε περισσότερο το παιχνίδι και αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο».

Για την επιλογή του να έρθει στον ΟΦΗ: «Ζυγίζω αρκετά τις δικές μου επιλογές πριν αποφασίσω. Ξέρω που ήρθα, είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον ΟΦΗ. Σίγουρα, υπάρχουν κάποια προβλήματα όπως υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Όμως, οι άνθρωποι με έχουν φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο, μου έχουν φερθεί αρκετά καλά και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Πραγματικά, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον ΟΦΗ».

Για το αν σκέφτονται τη νέα σαιζόν: «Ο ΟΦΗ χρειάζεται να ξεφύγει από τον στόχο των τελευταίων χρόνων. Δεν είναι η ομάδα που πρέπει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα και να έχει στόχο την παραμονή. Ας τελειώσει πρώτα η φετινή αγωνιστική περίοδο και όταν ολοκληρωθεί τότε θα δούμε και την επόμενη χρονιά».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook