“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 15 Απρίλιου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Το έλεγε η ψυχή του ΟΦΗ και του Σαρ

Στη λεβεντογέννα Κρήτη και συγκεκριμένα στο «Γεντι Κουλέ» έκαναν την εμφάνισή τους δύο παλικάρια ωσάν τα ψηλά βουνά, οι οποίοι όμως δεν κατάγονται από αυτή, αλλά προφανώς έχουν επηρεαστεί από την κουλτούρα της. Ο θεσσαλονικιός Θανάσης Παπάζογλου (ύψους 1,95 μ.) και ο γεννημένος στο Ντακάρ της Σενεγάλης, Μοχάμεντ Σαρ (ύψους 1,86 μ.), έσωσαν τον ΟΦΗ, ισοφαρίζοντας σε 2-2 τον Ατρόμητο που είχε προβάδισμα δύο τερμάτων ως το 84′. Ο ηγέτης και σκόρερ του φετινού ΟΦΗ μείωσε το σκορ στο 84′ και ο Αφρικανός στόπερ έφερε το ματς στα ίσα ένα λεπτό πριν από το τέλος.
Το έλεγε η ψυχή του, πάντως, αφού υπέφερε από τους πόνους λόγω ενός τραυματισμού στον αγκώνα, αλλά δύο φορές αρνήθηκε να γίνει αλλαγή. Λες και πίστευε μέσα του ότι δεν έπρεπε να αποχωρήσει από το γήπεδο.
Λες και γνώριζε ότι ήταν γραπτό της μοίρας του να βοηθήσει την ομάδα του να γυρίσει από την κόλαση. Το ματς είχε συγκλονιστική έκβαση και επειδή ο ΟΦΗ είχε την καρδιά και τα ψυχικά αποθέματα, αλλά και διότι ο Ατρόμητος δεν διαχειρίστηκε σωστά ένα σκορ ασφαλείας. Η ομάδα του Περιστερίου άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς και ήλεγχε απόλυτα το ματς, φτάνοντας με χαρακτηριστική ευκολία στην περιοχή των γηπεδούχων. Στο ντεμπούτο του Γιώργου Παράσχου εμφανίστηκε με επιθετικό στυλ, έβγαλε ποιότητα και ανωτερότητα στο παιχνίδι της, ενώ είχε και καλή ανασταλτική λειτουργία. Στο 73′ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον εξαιρετικό Τσικόζι Ουντότζι, αλλά την ώρα που οι γηπεδούχοι πίστεψαν στην ανατροπή, οι «κυανόλευκοι» προφανώς πίστεψαν ότι το ματς είχε τελειώσει. Κάτι από υπερβολική σιγουριά και κάτι από έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, δέχτηκε δύο γκολ.

Sportday

Εφτάψυχος

Τέτοιο κοντράστ συναισθημάτων είχαν πολύ καιρό να ζήσουν οι φίλοι του ΟΦΗ. Μέχρι το 84ο λεπτό ήταν με την πλάτη στον τοίχο και έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν.
Κάπου εκεί άρχισε η αντεπίθεση και με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά και η ομάδα της Κρήτης ισοφάρισε τον Ατρόμητο (22) και πήρε ένα βαθμό που ίσως αποδειχθεί χρυσός στην προσπάθεια για τη σωτηρία. Ο δε Ατρόμητος, παρ’ ότι δεν νίκησε, μπήκε και μαθηματικά στα πλέι οφ.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά και μόλις στο 3′ είχε δοκάρι με τον Κουτσιανικούλη. Με το πέρας των πρώτων 7 λεπτών, όμως. ο Ατρόμητος άρχισε να «ξεμυτίζει» και να δείχνει τα δόντια του απειλώντας την εστία των Κρητικών.
Την πρώτη του φάση την έκανε στο 8′ όταν ο Βερόν ι έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Γιοννούλη και στο αμέσως επόμενο λεπτό έγινε το 0-1 με κεφαλιά του Ουντότζι έπειτα από κόρνερ του Σουμπίνιο.
Ενα γκολ που «πάγωσε» το κατάμεστο «0. Βαρδινογιάννης» και έκοψε τα πόδια των παικτών του ΟΦΗ. φορτώνοντάς τους με ακόμα μεγαλύτερο άγχος.

Από κει και πέρα. μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου ο Ατρόμητος ήταν κυρίαρχος και θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ. αν στο 24ο λεπτό ο Γουναρίδης δεν έκανε σπουδαία απόκρουση στην εξαιρετική προσπάθεια του Σκόνδρα.
Κορυφαίος παίκτης του Ατρομήτου σε αυτό το διάστημα ήταν ο Σουμπίνιο. από τα πόδια του οποίου περνούσε όλο το παιχνίδι και η ανάπτυξη των φιλοξενουμένων.
Στην επανάληψη όλα έδειχναν ότι ο Ατρόμητος θα έφευγε με τη νίκη. αλλά ήρθε αυτή η μεγάλη αντεπίθεση του ΟΦΗ να φέρει στα ίσα το ματς στο φινάλε.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook