“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τρίτη 16 Απριλίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τρίτη 16 Απριλίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Ο ήρωας του ΟΦΗ
Την δική του ιστορία έχει το γκολ με κεφαλιά που πέτυχε ο Μοχάμεντ Σαρ. με το οποίο ο ΟΦΗ ισοφάρισε στο 89ο λεπτό τον Ατρόμητο. Οπως έλεγε στα αποδυτήρια του «Γεντί Κουλέ» ο γιατρός του ΟΦΗ Γιώργος Στεφανουδάκης. ο Σενεγαλέζος είχε πάθει νωρίτερα στο παιχνίδι εξάρθρωση ωμοπλάτης.

Μάλιστα περίπου στο 70ό λεπτό του αγώνα τέθηκε θέμα αντικατάστασής του. αλλά ο Σαρ αρνήθηκε να βγεί απο το παιχνίδι, θέλοντας να βοηθήσει τον ΟΦΗ στην απέλπιδα προσπάθεια που έκανε για να πετύχει την ανατροπή. Ενα γκολ που ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία έληγε το ματς στο ΟΑΚΑ. δεν θα έβαζε τον ΟΦΗ στο μονόδρομο της νίκης στο τελευταίο παιχνίδι στην Τρίπολη. Είναι αξιοσημείωτο ότι είναι η δεύτερη φορά την τελευταία οκταετία που ο ΟΦΗ γλιτώνει τον υποβιβασμό εξαιτίας άφρονων οπαδών άλλης ομάδας.

Το 2005 όταν κινδύνευε και τότε την προτελευταία αγωνιστική είχε πάρει 0-0 στη Νεάπολη από τον Ιωνικό και την ίδια ώρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είχε διακοπή με υπαιτιότητα των γηπεδούχων το Αρης Ηρακλής 1-2. Στο Ηράκλειο, πάντως, κεντρικό πρόσωπο ποδοσφαιρικής συζήτησης είναι ο Σάκης Παπάζογλου. ο οποίος τα πήγε πολύ καλά στην πρώτη του χρονιά με ασπρόμαυρα και στο τελευταίο του φετινό παιχνίδι στο «Γεντί Κουλέ» πέτυχε ένα από τα ωραιότερα τέρματα του πρωταθλήματος, το καλύτερο απ’ όσα έχει σημειώσει ο ίδιος στην τρέχουσα σεζόν. «Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ήταν κομβικό για μας. Δεν καταφέραμε να το κερδίσουμε. Βρεθήκαμε πίσω στο σκόρ με δυο γκολ. Παρ’ όλα αυτά ισοφαρίσαμε. Δώσαμε το 1007.. Ισως ο βαθμός που πήραμε αποδεχθεί τελικά χρυσάφι», δήλωσε ο θεσσαλονικιός φορ. Τελευταίος φετινός αγώνας για τον Παπάζογλου διότι ο 25χρονος επιθετικός δεν θα παίξει εναντίον του Αστέρα, λόγω τιμωρίας.

Απόντες λόγω καρτών θα είναι επίσης, ο Λαμπρόπουλος και ο Κουρδάκης και δύσκολα ο Γιάννης Πετράκης θα έχει στη διάθεσή του τον Σαρ. Οι απουσίες, ωστόσο, αντισταθμίζονται από την επιστροφή των Σόουζα, Ιωαννίδη, Μπανούση και Μακρά οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους.

Θα ζήτησε αναβολή της αγωνιστικής
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΠΑΕ ΟΦΗ θα ζητήσει αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση του αγώνα ΑΕΚ – Πανθρακικός.

Goal

Ο ήρεμος Σαρ και η αναμονή
Ηρθε χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες στο Ηράκλειο, είχε θέμα με τη φυοική του κατάσταση και μπήκε σταδιακά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Κρητικών, ελέω της πολύ καλής διαχείρισης που έκανε στο συγκεκριμένο ζήτημα ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο Μοχάμετ Σαρ δεν μίλησε ποτέ για τον… εαυτό του. Προχθές έβαλε ένα γκολ υπερπολύτιμο, ασχέτως του τι έγινε στο ΟΑΚΑ. Και όχι μόνον αυτό, αφού έπαιζε με εξάρθρωση αγκώνα, στον οποίον του τοποθετήθηκε νάρθηκας (την Πέμπτη θα δοκιμάσει να προπονηθεί”)! Ολοι στις τάξεις του ΟΦΗ έχουν να λένε για τον επαγγελματισμό του και για το γεγονός ότι μιλάει μόνο μέσα στο γήπεδο. Πουθενά αλλού.

Οι Κρητικοί πλέον περιμένουν την εξέλιξη του ζητήματος της ΑΕΚ, αφού στο… ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκονται και… ζουν και μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα θα είναι σε κατάσταση αναμονής. Κανείς δεν πανηγυρίζει, κανείς δεν έχει εφησυχάσει στις τάξεις της ομάδας του Ηρακλείου, μέχρι να τελεσιδικήοει η εν λόγω υπόθεση. Στα αγωνιστικά, ο Πετράκης δεν θα έχει στη διάθεσή του για το ματς της Τρίπολης τους Παπάζογλου, Λαμπρόπουλο και Κουρδάκη, που είναι τιμωρημένοι, ενώ αντίθετα επιστρέφουν οι Σόουζα, Μακρής, Μπανούσης και Ιωαννίδης.

ΦΩΣ

Ρίχνουν τους τόνους στο Ηράκλειο

Τα χαμόγελα ξαναγύρισαν στα αποδυτήρια του ΟΦΗ. Κάτι η αντίδραση της ομάδας στο φινάλε της . προχθεσινής αναμέτρησης με τον Ατρόμητο και η επιτυχία να φέρουν το ματς στα ισα. κοπ ίο οσα συνέβησαν οίο OAK Α που παίζουν καθορ otikc ρολο στην υπόθεση σωτηρία δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους και τους φίλους του ΟΦΗ να πανηγυρίσουν την ανανέωση της παραμονής στη μτγαλη κατηγορία. Και με δεδομένη την κατάσταση αι·ιη ειοιμαζονται για το ψίνάλε ίου πρωταθλήματος στην Τρίπολη, “εκεί όπως έλεγαν οι άνθρωποι της ομάδας «θα πάμε σαν να ήμασταν στην… πρίζα», i Για την ώρα πάντως προσπαθούν να κατεβάσουν τους τόνους και την ένταση μετά την προχθεσινή αγωνιστική και το μυαλό όλων βρίσκεται στην περί-: ; πτώση του Μοχάμεντ Σαρ για τον οποίο στάζουν μέλι στο Ηράκλειο.

Ο Σενεγαλεζος κεντρικός αμυντικός της ομάδας του Ηράκλειου αγωνίστηκε γιο περίπου 70 λεπτά με πρόβλημα στην ωμοπλάτη, όμως έσφιξε τα δόντια και δεν συζήτησε καν το ενδεχόμενο αντικατάστασης του. Οι πληροφορίες μάλιστα λεν ε ότι οτο ημίχρονο αρνήθηκε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να γίνει αλλαγή παρά τη σύσταση του Γιάννη Πετράκη. Στη ληξη της αναμέτρησης γινόταν λόγος για ζημία στην άρθρωση (τα μέλη του ιατρικού τιμ άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και εξάρθρωσης, καθώς η κατάσταση επιδεινώθηκε με τη συμμετοχή του παίκτη ως το φινάλε της αναμέτρησης) πλην όμως η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μέσα στα επόμενα 24ωρα. Πάντως ο Σενεγαλέζας αμυντικός έπλεε σε πελάγη ευτυχίας πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης, αν και ήταν φανερό πως υπέφερε από τους πόνους.

Κατά τα άλλα. για το ματς της Τρίπολης και με ερωτηματικό πάντα την περίπτωση του Σαρ, στον ΟΦΗ ετοιμάζονται χωοις να υπολογίζουν τους 1 τιμωρημένους Παπάζογλου, Λα; μπρόπουλο (έχουν δηλωθεί να εκτίσουν ποινές), Κουρδάκη (συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει υποχρεωτικά στο ματς αυτό την ποινή του) ενώ ανπθετα επιστρέφουν οι Ιωαννίδης. Σοουζα, Μακρής, Μπανούσης που εξέτισαν τις ποινές τους.

Live Sport

Σαρ: “Αν θέλουν, μένω…”

Την πρόθεση του να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Ηρακλείου εξέφρασε σε χθεσινές του δηλώσεις στον Athletic Radio ο Μοχάμεντ Σαρ: «Αν ο πρόεδρος θέλει να μείνω, θα μιλήσουμε. Γνωρίζουμε όμως ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη οικονομικά. Όμως μπορούμε να συζητήσουμε και να μείνω για 1 ή και 2 χρόνια στον ΟΦΗ». Αν και διαφαίνεται πως τελικά δεν θα χρειαστεί να παλέψει πλέον για την παραμονή του -εφόσον τιμωρηθεί η ΑΕΚ με αφαίρεση βαθμών- ο ΟΦΗ, στην κρητική ομάδα τονίζουν πως θα αντιμετωπίσουν cos «τελικό» παραμονής το ματς της τελευταίας αγωνιστικής (21/04) εκτός κόντρα στον Πανθρακικό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook