“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 17 Απριλίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Να είστε στην τσίτα

Οσα έχουν γίνει στο ΟΑΚΑ, η όλη παραφιλολογία που παρατηρείται γύρω από το θέμα της ΑΕΚ καθώς και το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη την προσεχή Κυριακή έχουν καταστήσει… επιφυλακτικούς τους πάντες στην ομάδα του ΟΦΗ, με τη διοίκηση και τον Γιάννη Πετράκη να προσπαθούν να κρατήσουν στην τσίτα τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου του Ηρακλείου.

«Μη σκέφτεστε το τι θα γίνει με την ΑΕΚ. Ούτε να έχετε αυτό το πράγμα στο μυαλό σας. Σαν να μην έχει γίνει είναι για μας το ματς στο ΟΑΚΑ! Εμείς θα πάμε για να πάρουμε τη νίκη στην Τρίπολη, ώστε να μη μας αφορά κανένα σενάριο» είναι αυτό που έχει πει τόσο ο Μάνθος Πουλινάκης στο ποδοσφαιρικό τμήμα όσο βεβαίως και ο Γιάννης Πετράκης στους παίκτες του, που όπως είναι λογικό είναι λίγο… χαμένοι για το τι μέλλει γενέσθαι με το περιβόητο ματς της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό. Η πρόθεση όμως των ανθρώπων του ΟΦΗ είναι κάτι παραπάνω από σαφής, αφού δεν θέλουν να επηρεαστούν οι παίκτες ή πολύ περισσότερο να θεωρήσουν ότι όλα έχουν τελειώσει και ότι ο ΟΦΗ έχει εξασφαλίσει την παραμονή του. «Στην Ελλάδα ζούμε!» προσθέτουν στις τάξεις των Κρητικών, ενδεικτικό του πόσο επιφυλακτικοί είναι και «φυλάνε τα ρούχα τους για να έχουν τα μισά» όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Πετράκης ως γνωστόν δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Παπάζογλου, Λαμπρόπουλο και Κουρδάκη, τρεις σημαντικές αν μη τι άλλο απώλειες. Το θετικό είναι ότι καταπώς φαίνεται ο Σαρ θα αγωνισθεί κανονικά την Κυριακή, αφού η κατάστασή του καθημερινά βελτιώνεται. Το άλλο θετικό είναι ότι επιστρέφουν, έχοντας εκτίσει τις ποινές τους, οι Σόουζα, Μακρής, Μπανούσης και Ιωαννίδης, προσφέροντας επιπρόσθετες λύσεις στον Πετράκη.

Sportday

Όλοι πάνω στον Σαρ

Στη συμμετοχή του Μοχάμεντ Σαρ στο παιχνίδι της Τρίπολης έχει ρίξει το βάρος το ιατρικό επιτελείο του ΟΦΗ. Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός, σκόρερ του ΟΦΗ στο 22 με τον Ατρόμητο, υποφέρει αηο εξάρθρωση αγκώνα και ακολουθεί θεραπεία. Ωστόσο θα δοκιμάσει να προπονηθεί προς τα τέλη της εβδομάδας Η επιθυμία του παίκτη να αγωνιστεί ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο στο να είναι παρών στην αναμέτρηση. 0 τεχνικός του ΟΦΗ δεν μπορεί να υπολογίζει στο παιχνίδι αυτό τους τιμωρημένους Παπάζογλου και Λαμπρόπουλο Ωστόσο επιστρέφουν απο τιμωρία οι Σόουζα, Μπανούσης, Ιωαννίδης και Μακράς, που δίνουν λύσεις στην τεχνική ηγεσία. Στον ΟΦΗ δεν το κρύβουν ότι ανησυχούν για την υπόθεση της ΑΕΚ και το μήνυμα που κυριαρχεί στην κρητική ομάδα είναι να παίξει έναν ακόμη «τελικό» στην Τρίπολη, με στόχο τη νίκη ή την ισοπαλία, ανεξάρτητα απο την τύχη που θα έχει η υπόθεση της ΑΕΚ.

ΦΩΣ

Περιμένουν την Πειθαρχική, ετοιμάζονται για Τρίπολη

Την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της διοργανώτριας για όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ περιμένουν οι άνθρωποι του ΟΦΗ, πλην όμως αυτό δεν αλλάζει το πλάνο για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στο Ηράκλειο, αφού από την πρώτη στιγμή το μήνυμα που δόθηκε στους παίκτες ήταν «πάμε στην Τρίπολη σαν να ήμασταν στην… πρίζα».

Σε αυτό το πνεύμα θα κυλήσει όλη η εβδομάδα, αφού οι άνθρωποι του ΟΦΗ δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν την τελεσίδικη απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης, αλλά επιθυμούν να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία. Αυτό θα συμβεί με νίκη στην Τρίπολη, αλλά και υπό άλλες προϋποθέσεις {συνδυασμός ισοβαθμιών).

Βέβαια, όλα αυτά για να έχουν νόημα, θα πρέπει αφενός να μην αφαιρεθούν βαθμοί από την ΑΕΚ, αφετέρου δε η ΑΕΚ να κερδίσει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Θυμίζουμε ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας των δυο τους στους 33 βαθμούς (νίκη της ΑΕΚ στο Περιστέρι και ισοπαλία του ΟΦΗ στην Τρίπολη) θα ακολουθήσει μπαράζ. Αν υπάρξει και τρίτη ομάδα, τότε θα συνταχθεί ειδικός πίνακας και εκεί αλλάζουν τα δεδομένα.

Στον ΟΦΗ εξακολουθούν να παραμιλάνε με τη στάση του Μοχάμεντ Σαρ, ο οποίος μετά την 70λεπτη παρουσία του με πρόβλημα στον αγκώνα και την άρνηση του να αντικατασταθεί στο ημίχρονο της αναμέτρησης, ετοιμάζεται να εκπλήξει για άλλη μια φορά ευχάριστα τους Κρητικούς, καθώς λέει στα αποδυτήρια «δεν χάνω με τίποτε το ματς ί ΐ της Τρίπολης».

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΟΦΗ, πρέπει να τοποθετηθεί ειδικός νάρθηκας στο χέρι του Σενέγαλέζου προκείμενου να αγωνιστεί. Από εκεί και πέρα επιστρέφουν οι Μακρής, Ιωαννίδης, Σόουζα, Μπανούσης, αντίθετα θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Παπάζογλου, Κουρδάκης, Λαμπρόπουλος.

Goal

Κανονικά η αγωνιστική

Στο προφορικό αίτημα του ΟΦΗ που εκφράστηκε διό στόματος του προέδρου του κ. Πουλινάκη να αναβληθεί η αγωνιστική μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση της ΑΕΚ, η Super League απαντάει αρνητικά. Επειτα από τις επαφές που είχε ο πρόεδρος της Γιάννης Μώραλης με τις ΠΑΕ διαπιστώθηκε ότι δεν συμπληρώνονται τα 3/4 που απαιτούνται. Ετσι, εκτός απρόοπτου, η 30ή αγωνιστική θα διεξαχθεί κανονικά παρά το γεγονός ότι θα υπάρχει εκκρεμοδικία. Δεν θα έχει αποφανθεί δηλαδή και η Επιτροπή Εφέσεων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook